Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Csak szerintem ősbaromság a...

Csak szerintem ősbaromság a sorkataság bevezetése?

Figyelt kérdés
Itt pattognak a "nagymagyarok", hogy újra be kell vezetni a sorkatonaságot, hogy a fiatalokat tiszteletre meg egyéb anyámkínjára tanítsák. Legyen az katona aki akar. A többi embert kéretik békén hagyni. Köszönöm.
2010. aug. 11. 19:26
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/124 vzs ***** válasza:

Egy kedves felhasználótársunk szerint baromság bevezetni a sorkatonaságot... innen eljutni a magyarság eredetéig és az ősmagyarok ázsiai népcsoportokkal való kapcsolatához...

SZÉP! :D

2010. aug. 12. 04:57
 102/124 anonim ***** válasza:
53%

Milyen vita alakult itt ki :D Kicsit én is hozzászólok. Valamennyire igaza volt annak a válaszolónak (bármennyire nem értek egyet vele a hazatudat fontossága kérdésének tekintetében), az ősmagyarok nem úgy néztek ki, mint az európai népek. Voltak "sárga" beütéseik (pl. kisebb termet, fekete haj, inkább mongoloid típusú arc), de hát könyörgöm, belső-Ázsiából származunk. Amúgy az egyik általam nagyon kedvelt nép (nevezetesen a japánok), úgy tanítják az egyetemen, hogy rokonnépek velünk, csak ők a nagy vándorlásokkor másfelé indultak. Egy szó, mint száz, ha nem is voltak teljesen fehérek (ez amúgy elég nagy butaság, mert pl. a japánok bőre fehér, nem sárga), akkor is olyan erős kultúrával érkeztünk a Kárpát-medencébe, hogy van okunk büszkének lenni rá.

Sorkatonaság: Szerintem nem lenne rossz ötlet, bár én is inkább a most még értelmetlen testnevelés óra helyére tennék valami katonai felkészülést, önvédelmi órát. A tanároknak is visszaadnám a fegyelmezés lehetőségét, mert most úgy állunk, hogy a tanár KI SEM KÜLDHETI(!!!) az állandóan pofázó gyereket az óráról, mert ha a folyosón történik vele valami, a tanárt küldik fegyelmire. Ha az én gyerekem viselkedne nagyon neveletlenül, nyugodtan adhat neki a tanár egy nevelő jellegű fülest, hogy vegye észre magát.

2010. aug. 12. 07:25
 103/124 A kérdező kommentje:
Pnt azt akartam írni, hogy ez már réges-rég nem függ össze a sorkatonáskodással. :)
2010. aug. 12. 09:50
 104/124 A kérdező kommentje:
Mellesleg: 3 tesióra hetenként bőven elég. Nincs annyi tesiterem rengeteg iskolában(udvart beleszámítva), hogy egyáltalán ez lehetőség legyen. Nem lehet 5 tesióra hetenként, meg amúgy is, aki eddig nem csinálta, az ezután se fogja, leszarja, ellóg az oráról. Azt jónapot.
2010. aug. 12. 09:53
 105/124 anonim ***** válasza:
100%
Nem úgy gondoltam, hogy legyen több tesióra, hanem inkább a 20 kör futás helyett tanuljanak a gyerekek önvédelmet stb... Ha a tesióra érdekes (márpedig egy önvédelem óra/harc szimuláció sokkal érdekesebb, mint a háztömb futás), akkor a gyerek is szívesen csinálja.
2010. aug. 12. 10:06
 106/124 anonim ***** válasza:
Ez igaz.
2010. aug. 12. 13:48
 107/124 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem pedig nem volna szükséges 1 tesi óra sem. Aki sportolni, mozogni akar, csinálja délután. Az iskolába tanulni járunk.
2010. aug. 12. 13:58
 108/124 BeerHunter ***** válasza:
100%

Remek ötlet. Ne legyen egy tesióra se. Hátha lehet 30 kiló alá vinni az átlag fiatalság súlyát vagy 150 fölé.

Aki meg genetikailag akarja megszabni, ki a magyar, az valamiféle mentális nehézségekkel küzd szerintem.

http://www.youtube.com/watch?v=hna6sjG50-s

Ennyi erővel tekintsünk Homo erectus őseinkre, igazából mindenki egyenlő, nem?

2010. aug. 12. 14:37
 109/124 anonim ***** válasza:
53%

Elárulom, hogy Ázsiában nem csak ferdeszemű sárgák élnek. Mi, Magyarok az Urál vidékéről származunk, ott pedig igencsak elvétve találni "mongol beütésű" embereket.

A sorkatonaságról: Tizenakárhány évesen is azt mondom, hogy a korosztályomra ráférne egy alapos megregulázás.

Nem, nem háború, sorkatonaság. A kettő nem feltétlen következik egymásból.

A szembelógó hajú, fekete-rózsaszín emósoktól pedig hányingerem van.

2010. aug. 13. 01:25
 110/124 Hintalow ***** válasza:

A kötelező sorkatonasággal a következők a gondok:

Nincs értelme, egyrészt, mert nem a háborúk korát éljük, nagyobb eséllyel támad meg a klingon birodalom, minthogy valamely környékbeli ország vezetése hirtelen radikális változáson menjen át, és megtámadjon, kckáztatva ezzel a saját orzságának jövőjét. Nincs szükség folyamatos készenlétre, ráadásul egy mai háborúban már nem is eredményes egy nagyszámú gyengén képzett és felszerelt sereg.

Másrészt abba nem gondolnak bele a militaristák, hogy az állandó sorkatonasághoz NAGYON nagy pénzre van szükség, amit igencsak megérezne az ország, ha egyáltalán kibírná, és ez kvázi kidobott pénz, semmi hasznot nem hozna, a környező országok meg nem hogy tisztelnének, hanem valószinűleg igencsak korlátoznák a kapcsolatot velünk minden téren, mert ugye a sorkatonaság hirtelen bevezetése kicsit gyanús lehet másoknak...

Harmadrészt pedig amíg volt, addig sem használt az emberek többségének, mert hát nem igazán foglalkoztak azzal, hogy milyen mentalitású, hátterű embereket zárnak össze x időre. Az ismerettségi körömben több olyan ember van, aki ott lett alkoholista, és ez betett az életének. Ugye az ottani "haverok" folyamatosan ittak, és hát pár pohár nem árthat alapon akkor már belerángattak mindenkit.

Összefoglalva: szükségtelen, rossz az államnak és rossz az embereknek is.

2010. aug. 13. 17:28
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!