Szerintetek normális dolog az, hogy Magyarországon a menekültek a menekülttáborban Debrecenben az ellátás mellett heti 34000 HUF-ot kapnak zsebpénzként akkor, amikor egy becsületes magyar álláskereső egy hónapra sem kap ennyit?
Egyszerű a megoldás: A-LA-PÍT-VÁNY kell, ahová az őket sajnálók utalhatnak pénzt, ezzel együtt az állam nullázza le a nekik járó összegeket.
Mindenki azért fizessen, amit használ és amiért akar.
" Van egy morális kötelességünk az ilyen embereken segíteni, akármennyire is önző a legtöbb ember. Főleg akkor, ha elhanyagolható mértékű terhet jelent az ő (igazán kis fokú) támogatásuk.
Vagy te épp a "részedről" érkező 100Ftnyi költségvetési támogatás miatt nem tudtál lapostvt venni magadnak?"
De utálom az ilyen "mindenkinek segítsünk" embereket. 1, vagyis egy forintot sem adnék. Inkább veszek plazmaTV-t(nem nézek TV-t, de akkor is ;) ) minthogy olyannak segítsek akinek nem akarok.
" Oké, de akkor induljon a határon túliakat pénzelő alap is, én inkább azt tartom felháborítónak, hogy erdélyi parasztoknak koncerteket meg máv kedvezményt fizetünk az én pénzemből :) "
Rendben, támogatom, én írtam az előbb. Tököm kivan ezzel az országgal, ha mindenki a saját életét fizetné( kiv. közvilágítás,oktatás meg rendfenntartás) a fél ország ráébredne hogy többet vesz ki,mint amennyit befizet. Vonatkozik ez a cigányokra, magyarokra és mindenkire. Minden második emberre, nem midnenkire azért :)
" de ettől még nem hiszem azt, hogy lenne jogom eldönteni, hogy mire költsék az én oldalamról jövő bevételeket."
Elég gáz,ha neked természetes hogy mások döntsenek a te pénzedről.
Az, mert nem vagyok annyira önálltató, hogy azt higgyem, hogy jobban értek a várostervezéshez, az egészségügyhöz, a makrogazdasághoz és a hadügyhöz is, mint az adott témák szakértői és azt is tudom, hogy nem épülnek iskolák meg utak csak az én adóforintjaimból.
De ha neked az anarchizmus a nyerő, akkor irány Szomália. Csak aztán nehogy olyan menekültként szaladj vissza, mint akiktől az utolsó forintot is el akarod venni.
" Egyszerű a megoldás: A-LA-PÍT-VÁNY kell, ahová az őket sajnálók utalhatnak pénzt, ezzel együtt az állam nullázza le a nekik járó összegeket. "
Akkor minek dolgozol, miért nem csinálsz inkább egy ALAPÍTVÁNYT, ahol a téged sajnálók küldhetnek neked pénzt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!