Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek normális dolog...

Szerintetek normális dolog az, hogy Magyarországon a menekültek a menekülttáborban Debrecenben az ellátás mellett heti 34000 HUF-ot kapnak zsebpénzként akkor, amikor egy becsületes magyar álláskereső egy hónapra sem kap ennyit?

Figyelt kérdés
Hát hogy lehet az, hogy minden ellátás mellet ennyit kapnak csak úgy, és ki állja a cehet?

2013. máj. 22. 23:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/122 anonim ***** válasza:
27%

"Kíváncsi vagyok, hogy azok közül akik eddig, ezt hozták fel érvként hányan mentek el önkéntes munkára vagy hányszor támogattak jótékonysági szervezeteket."

Én hoztam fel elsőként ezt érvnek. A magyar állampolgárok jóléte az állam felelőssége elsősorban, menjen az önkéntes munkára akinek van szabad ideje a munka mellett, támogasson az jótékonysági szervezeteket aki megengedheti magának... Az állam láthatóan nem engedheti meg magának hogy külföldről érkezett menekülteket istápoljon hiszen a saját polgárai sincsenek pompázatos helyzetben. A menekültek télen nyáron teljes közműves szállásokon pihennek, ez hány magyarra nem igaz? Hányszor téma a sajtóban a gyerekek éhezése, hány gyerek nem kap meleg ételt nap mint nap az országban... A minden gyerek lakjon jól alapítvány puszta létezése is szégyen az országra nézve, szégyen hogy a civileknek kell ezt megszervezni az ország helyett. Sajnálatos hogy ennyi embernek kellett elmenekülnie az országából de nem érdemelnek jobb ellátást a honfitársainknál... Aki ezt nem így gondolja köpje szembe magát és ne nevezze magyarnak magát...

2013. máj. 27. 09:31
 42/122 anonim ***** válasza:
39%
09:00 Mindenki, aki dolgozik és adót fizet, akaratán kívül is támogatja pl. az élősködő, munkakerülő cigányokat. Az más kérdés, h aki tényleg megérdemelné, azt nem.
2013. máj. 27. 11:17
 43/122 anonim ***** válasza:
57%

Istenem kedves hozzászólók, akik a világ nyomorultjaiba is bele akartok rúgni, ti ilyenkor mit éreztek? Szerintetek a hajléktalanokkal foglalkozó szervezetek se érdemelnek állami pénzeket, mert a saját hibájukból jutottak oda?

Kapzsibbak vagytok, mint a sztereotipikus zsidók, remélem egyszer majd fordul a kocka és nektek kell ilyen jótékonysági szerveződés segítségére számítani.

2013. máj. 27. 13:19
 44/122 anonim ***** válasza:
66%
43-as hozzászóló te valamit nagyon nem olvastál el a hozzászólásomban... Azt írtam a magyarok lakhatását, étkeztetését kell megoldani először... A hajléktalanok is magyarok és amíg a menekültek a melegben vacsoráznék télen addig a magyar hajléktalanjaink az aluljárókban fagynak meg. Ezért támadom a menekülteket mert nem tartom etikusnak hogy a saját honfitársaink megdöglenek az utcán, vagy éheznek... El kéne olvasni a válaszomat mielőtt belekötsz... Azon már meg se lepődök hogy lepontoztok...
2013. máj. 27. 13:33
 45/122 anonim ***** válasza:
62%

Nevetséges xenofób szőrszálhasogatás az, amit itt csináltok, nem az elesett magyarok védelme. Ahogy a kérdés hasonlóan provokáló kiírója be is linkelte még az elején (mert azt ne felejtsék a későn csatlakozók sem, hogy a menekültek TÉNYLEGES zsebpénze 7125Ft havonta, nem 34e hetente), az egész menekülttámogatási rendszer az országban szaros 1 milliárdból fut évente. Az a költségvetés számára légypiszok, de mondjuk tudja teljesíteni a nemzetközi normákat, hogy tán ne szarjunk már a fejére azoknak, akik 100x rosszabb körülmények közül menekülnek.

Mert igen, nekem fontosabb az, hogy párhavi ideiglenes otthont nyújtsunk azoknak, akiknek a fél családját meg az egész faluját lebombázták, mint a bivalybasznádpusztai pistabácsi fűtésszámlájának kiegyenlítése, mert ő túl nagy alkoholista ahhoz, hogy a rezsit is fizesse.

De hogy a számonkérők is boldogak lehessenek: ennek ellenére én évente támogatok egy-egy magyar és külföldi jótékonysági szervezetet, amennyi pénzem épp jut rá Karácsony előtt. Idén ez a Menhely Alapítvány és az Orvosok Határok Nélkül volt, 15e és 100USD értékben. A hazudozással meggyanúsítóknak tudok mutatni banki kivonatot.

Ti mit tettetek?

2013. máj. 27. 13:44
 46/122 anonim ***** válasza:
26%

Idéznek egy részt abból a hozzászólásomból amit továbbra sem olvastál el : "A magyar állampolgárok jóléte az állam felelőssége elsősorban, menjen az önkéntes munkára akinek van szabad ideje a munka mellett, támogasson az jótékonysági szervezeteket aki megengedheti magának... "

Ellentmondást érzek a szavaidban... Először azért a hajléktalanért álltál volna ki akik saját hibájuk miatt jutottak az utcára ( majd mikor közöltem hogy igenis támogatnám inkább őket) majd Pista bácsit támadod aki saját hibája miatt nem tudja fizetni a rezsit... Hát tessék már eldönteni mit írogatsz... A hajléktalant véded de aki útban van a hajléktalanság felé azt nem... Ezzel ellentétben én minden magyart támogatnék... És én vagyok a xenofób ... az vagyok...

De ahogy azt korábban írtam ( ugyanabban az írásomban) aki inkább támogat egy X ezer km-ről idekeveredett embert mint a honfitársát az köpje szembe magát... Majd ha minden magyar melegben tölti az estét és lesz mit ennie akkor jöhetnek a menekültek. Egy milliárd forintot meg ne tessék alábecsülni.

2013. máj. 27. 13:56
 47/122 anonim ***** válasza:
81%

Nem értelek titeket.

Mi köze van a bevándorlóknak a magyar szegényekhez? A bevándorlók előtt is ugyan úgy voltak szegények.

Meg van az az összeg amit a szegényekre költenek és meg van az az összeg amit a bevándorlóknak. A kettőnek semmi köze egymáshoz. Ez olyan mintha azt mondanánk, hogy miért újítsuk fel az iskolát, ha a szegényekre is költhetnénk a pénzt.

A kettőnek semmi köze egymáshoz. Nem a rászorultaktól vették el a pénzt.

Ez teljesen abszurd. Normális embernek nem jut eszébe ilyenen vitázni. Halom állami pénzt költenek el olyan dolgokra amire semmi szükség, erre jó magyar módjára egyesek leállnak ilyenen vitázni.

2013. máj. 27. 14:02
 48/122 anonim ***** válasza:
72%

Ja, hát ezt a menekülttéma nélkül is megmondtam volna, igen, én szívesebben támogatom az objektív mércével is legnyomorultabbakat pár számlákkal ÖNSZÁNTÁBÓL hadakozóval szemben, leszarom, hogy az előbbit Jamalnak, az utóbbit meg Erzsinek hívják. Mindkettő totál idegen számomra és egy fikarcnyival sem érzek se több, se kevesebb kötelességet az utóbbi támogatására.

A menekültek nem választják az otthonaikban dúló pusztítást, Erzsike igen, ha a kocsmában veri el kevertre meg cigire a nyugdíját a számlák helyett. Enyhe különbség.

2013. máj. 27. 14:05
 49/122 anonim ***** válasza:
36%
És akinek pl. a bank ellopta a feje fölül a lakást, azt miért szarja le magasról az állam?
2013. máj. 27. 15:56
 50/122 anonim ***** válasza:
67%
Az miért vett fel minimálbérre több milliós hitelt és főként miért a házára.
2013. máj. 27. 16:23
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!