Szerintetek van értelmbe a börtönnek? Becsületes embert csinál a bűnözőkből?
Most láttam a riportot a tököli gyerekbörtönről, itt meg lehet nézni: http://www.youtube.com/watch?v=i0acWWZ3xsY&feature=player_em..
Szerintem aki innen kijön, az nem annyira lesz többet normális ember. Bekerülnek, bűnözők között vannak, ott szocializálódnak, kigyúrják magukat, esetleg megtanulnak verekedni, és úgy jönnek ki. Persze felnőtt korban nehezebb megváltoztatni az embert, ott annyira ez nem érvényes, de nemhiszem hogy úgy lesz valaki becsületesebb, hogy a többi bűnözővel zárják össze. Így max. a visszatartó erő lehetne hatásos, de szerintem annyira nem rossz a börtön. Ti mit gondoltok?
bizonyos esetekben hasznos a börtön, van aki tanul belőle valóban.
de a komolyabb bűncselekményeknél sokszor inkább káros mint hasznos.
egyrészt pénzbe kerülnek, miközben ők bent kigyúrják magukat és élvezik az életet. Ez főleg a keményebb bűnözőkre igaz, pl gyilkosokra, agresszorokra.
az ilyen embereket el kellene távolítani a társadalomból. Kivégezni, vagy valami szigetre zárni, akármi, a lényeg, hogy ezek az emberek mérgezik a társadalmat.
A természetben ez magától végbemegy. A haszontalan élőlények meghalnak. A társaik kiközösítik, megölik, hisz egy gyenge életképtelen vagy parazita lény gyengíti őket a csapatot.
Bár már az is természetellenes, hogy a fogyatékos embereket támogatjuk fenntartjuk, de azt elfogadom és megértem.
De azt nem, hogy gyakorlatilag bűnözőket támogatunk, rájuk költünk, amit a becsületes emberektől vesznek el.
az ilyen emberek szaporodhatnak, egyre több lesz belőlük.
Ez így mind természetellenes.
Tessék, ez a link mindent elmond.
Általában mondjuk le vagyok torkollva azzal, hogy - mint olvasni is fogod - PPP programban épült, és hogy állami költségvetésből évi 2 milliárd nem sok. Én meg csak annyit kérdezek, rád talán költ állambácsi havi szinten 200 ezret?
Az igaz, hogy inkább bent legyen mint kint :) Csak hogy attól most megjavul-e... mondjuk azt se mondom, hogy aki bűnözött azt örökre el kell zárni.
Mindeki ezt mondogatja, de az lenne jó ha dolgoztatnák őket a nagy jólét helyett. Úgy termelnének, és a munka talán tisztességre tanít valamennyire... és valószínű hogy mondjuk 10 év alatt megszeretnék :)
Nem értem, hogy miért törölték el a kényszermunkát.
Van elég kőbánya, utat is tudnának építeni meg karbantartani, folyópartot takarítani. Sok kemény fizikai munka van.
A szökés megakadályozása és a fegyelmezés is megoldható. Távvezérelt elektromos sokkolót a nyakukba, az őröknek meg tűzparancs.
Van aki azért bűnöző mert pl cigányputriba nőtt fel és az az életformája az pl nem fog megjavulni, annak a börtön inkább a kiképzőtábor. Kijön és ugyan úgy nincs se állása se szakmája se semmije. Visszamegy az eredeti környezetébe és onnan folytatja ahol abbahagyja.
Javítani azon javít aki az ítélethozatal után max 2 hétben ténylegesen megbánja amit tett. Gondolok itt a hirtelen felindulásból elkövetett erőszaktevőkre meg még pár józan belátású emberre.
Akik gazdasági büncselekményt követnek el azokhoz nem tudok mit szólni azok szerintem nem változnak.
A maffiózók meg pláne nem.
Ostobaság a "börtönösdi", főleg a súlyos bncselekményeket elkövetőknél vagy a visszaesőknél. Kényszermunka, elkülönített "szigeten" -vagy egyéb területen-, az már valami. Természetesen úgy alakítva a helyzetet, hogy maximum annyi szolgáltatást, ellátást kapjanak, ami fedezi a költségeiket. Ha megdöglenek, akkor is hasznos, ha termelnek és bűnhődnek, az is hasznos.
Így csak kárt okoznak a tetevsek nekünk, a rohadt, büdös, tetves, szemét liberális férgek miatt. Ha kint vannak, lopmnak, rabolnak, csalnak, gyilkolnak, ezzel okozva kárt, ha bent tartjuk őket, az is több millió fő/év. Ezekkel csak drasztikusan lehet elbánni.
A börtönnek sajnos semmiféle nevelő ereje nincs, pláne akkor ha a kisebbség úgy tekint rá, mint egy megfázásra amit elkapott a "kis lurkó"
Kényszermunka, na az igen, annak lenne elrettentő ereje.
Az egyik cigány vajda is megmondta, hogy bemegy a cigánygyerek a börtönbe, aztán úgy jön ki kigyúrva mint a terminátor.
Ez utána persze természetesen megint nem tisztességes munkát keres, hanem futtató meg verőlegény lesz mint az enyigiek.
Velejéig romlott ez a túlliberalizált k rendszer.
Van értelme, mert elkülönít, de mindenfélekép dolgoztatnám őket, h megtermeljék az ellátásukra a lóvét.
Az lenne a megoldás ha pszichológusok terelnék őket vissza a társadalomba, de tudjátok, csak azon lehet segíteni, aki hagyja. Meg ott van az értékrend. Van akinél szégyen a börtön, van aki meg vagyány csávó tőle.
Lehet úgy kéne h elszeparálni a bűnözöt a rokonok spanoktól mikor kijön a börtönből, egy új helyen kéne neki élni, és akkor nem lennének meg az eredeti kapcsolatai, bár mai világban, internet telefon, autó, nem tudom. Vagy vmi helyzetjelző kéne rájuk, bármikor lehallgathatók legyenek.
A kemény fizikai munkától ugyanúgy megerősödhetnek, mint a konditeremben. Na ne már. Viszont más munkákat nyugodtan végezhetnek.
Külön kellene tenni az egyszeri elkövetőt és a büntetett előéletű keményfiúkat. Képezni kell a rabokat, sokuk még írni-olvasni se nagyon tud. Akár munka mellett is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!