Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Álláskereső vagyok, egy...

Álláskereső vagyok, egy gyermekem van. Milyen ellátások igényelhetőek?

Figyelt kérdés
Munkanélküli segélyt nem kapok, Bérpótlót igen.A gyermekem kap rendszeres gyermekvédelmi támogatást.Azt viszont csak most tudtam meg, hogy létezik közgyógy ellátás, amit már rég igénybe vehettem volna, ha tudtam volna a létezéséről, mivel szedek állandó gyógyszert.Van még esetleg valami ellátás, amiről nem tudok és igényelhetném?
2012. jún. 5. 12:09
 1/3 anonim ***** válasza:
Az a legegyszerűbb, ha elmész a gyermekjóléti szolgálathoz. Ott nagyon pontos felvilágosítást fognak adni, ebben biztos lehetsz!
2012. jún. 5. 12:18
 2/3 anonim ***** válasza:

Igen a gyermekjóléti szolgálat nagyon segítőkész.Kapsz lisztet,száraztésztát,háztartási kekszet,és jó tanácsokat ha jogi problémáid vannak.Más egyebet nem.

A közgyógyellátás feltételei nagyon megvannak szigorítva.Attól,hogy állandóan gyógyszert szedsz,az nem jelenti azt,hogy jogosult vagy rá.Ahhoz sok féle papír szükséges.Kórházi zárójelentések,kezelő orvos javaslata,igazolása,folyamatos kezelés.Nem úgy van ám,ahogy elképzeled.

2012. jún. 5. 18:01
 3/3 anonim ***** válasza:

A gyermekjóléti szolgálatnak semmi köze a közgyógyellátás igényléséhez.Azt a szociális osztályon kell kérvényezni,ami szigorú feltételekhez van kötve.

Jól írja az elöttem szóló,hogy azért mert gyógyszert szedsz,attól még nem jár a közgyógyellátás.De próbáld meg,hátha..

Ha egyedülálló vagy,de csak ha egyedülálló akkor illet meg némi segély.Ez persze nem jár,csak adható.Ha kapod a rendszeres gyermekvédelmi támogatást,akkor a gyerek eleve ingyen étkezik az iskolában/ovódában,ingyen jár a tan-

könyv.Tehát ez már kiesett.Te magadra kérhetsz egy átmeneti segélyt,mást nem nagyon szoktak adni.Ennek összege változó,ha jól emlékszem 2-3 alkalommal 9-10 ezer forint,és kettő havonta postázzák.Kérhetsz még lakás támogatást,ha az ingatlan a neveden van,ennek összege 3-4000 Ft havonta,amit az adott szolgáltatónak utal az önkormányzat.És természetesen igazolást fognak kérni mindenhol,hogy kapsz-e gyermektartásdíjat,és ha nem, akkor van-e bírósági határozat erről.Ez csak akkor érvényes ha egyedülálló vagy.

2012. jún. 5. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!