Szerintetek normális dolog az, hogy Magyarországon a menekültek a menekülttáborban Debrecenben az ellátás mellett heti 34000 HUF-ot kapnak zsebpénzként akkor, amikor egy becsületes magyar álláskereső egy hónapra sem kap ennyit?
Sziasztok!
Nos, elég régi ez a téma, de én most voltam Debrecenben, a Sámsonikertben szálltam meg, és elég sok menekültet láttam, hamar feltűnt.
Az ottani egyetemista vezetőmtől kérdeztem róluk, meg arról, hogy mégis miféle városi legendák keringenek róluk, és hogy mégis mit gondolnak róluk.
Először is, én úgy tudom, hogy ugye ebben a táborban olyan bűnözök élnek, akik az ítélet elől jöttek ide. Nos, erről nem tudom mit gondoljak, mennyire igaz, nem is lényeg.
Összeget nem, de azt mondták, hogy sok pénzt kapnak. Példák erre: minden nap a Fórumban esznek, gyorséttermekben, stb. és a legmárkásabb ruhákban járnak.
Nos, erről csak annyit, hogy megtapasztaltam a saját szememmel, de szerintem még ezzel sincs nagy gond, lehet, hogy azokat, akiket én láttam, mind dolgoznak mellette.
Mondták azt is, hogy Pestre járnak bulizni, mert ugye ingyenesen közlekednek.
A kérdező szerintem pedig a szimpla egyetemistákkal keverte őket össze, akik tényleg sok pénzt kapnak, mert a magyar és a saját államuk is támogatja őket.
Ezeket hallottam én, egy Sámsonikertben élő debrecenitől. Mennyi valóságalapja van, nem tudom, de minden esetre érdekes:)
A pénz dologról meg annyit, hogy sok mindenkit zavar, sok mindenkit nem, de nagy beleszólásunk ebbe a dologba úgysem nagyon lesz:)
Akik pedig a magyar hajléktalanokat védik: igen, tényleg sajnálatos, de a legtöbb ember nem ad nekik az utcán egy fillért sem, mert "úgyis elissza". És ez legtöbb részben igazi is.
#121-es vagyok.
Két dolgot elfelejtettem leírni:
Azt hiszem, fentebb linkelték is a cikket, amiben leírták, hogy megverték a menekültek a férfi. Nos, erről a barátom annyit mesélt, hogy az ő utcájában történt, baseball ütővel. Hogy miért történt, lehet már mesélte, de nem emlékszem.
Valamint még egy aprócska dolog, aminek szintén nem tudom, hogy mennyi jelentőséget adjak: a rendőrök nem mernek oda menni a táborhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!