Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért akar mindenki sokat...

Miért akar mindenki sokat keresni?

Figyelt kérdés

1.)A pénznek nincs értéke

2.)Nem tesz boldoggá

3.) Minek,ha egyszer úgyis meghalsz?

4.) Sokkal többet érnek az élmények amiket átélsz és ehhez nem feltétlen szükséges a pénz.

2011. okt. 14. 16:15
1 2 3 4 5 6 7
 61/64 anonim ***** válasza:

"A cipőm nem cseréltem, míg működött itt a szeméttelep annyit összeszedtem, hogy még az unokáim is hordhatják. "

Béla a csöves megszólalt. Arra mondjuk gondolni se mersz, hogy ha nem lenne pénz nem lenne semmilyen gyár ami cipőt gyártana és te járhatnál meztéláb, te iq betyár?

Amúgy nem tudom honnan a makkból szedtétek, hogy a pénz nem ér semmit, az összes mögött van fedezet, pár éve olvastam, hogy ha jól emlékszem az Olaszok erre a célra még sajtot is használnak :D

2011. okt. 14. 18:33
 62/64 anonim ***** válasza:
Egyszerűen nem akarod felfogni, hogy a pénz szükséges volt a kereskedelem és a gazdaság fellendüléséhez, már több ezer éve hozzátartozik az élethez kisebb nagyobb szerepben.
2011. okt. 14. 18:42
 63/64 anonim ***** válasza:

Istenem. Ez alak hazudik. Kamu az egész. Be ne dőljetek neki.

Persze mindent maga termel meg...áramot is...aha. Fillérekből? Hogyan?

Elcserélt egy generátort három mázsa kukoricáért? Hagyjuk már...kamu, hazugság.

2011. okt. 14. 20:15
 64/64 anonim ***** válasza:

Jót röhögtem a kamu tanyás emberkén.:D

Kérdező, pénz az pedig kell a mai világban. Közgazdaságtanban úgy mondják, hogy "olyan jószág, melynek hasznossága nem fizikai tulajdonságaiból ered, hanem elszámolóegység". Régen bartergazdaság volt, azaz cseréltek egymással az emberek, ám rengeteg zűrzavar kelett kezett abból, hogy mos egy asztalt ér-e 8 szék elcserélése és ha elcseréltem mihez kezdek velük. Már a középkorban elkezdtek érméket kiverni, és látták, hogy ebből nem keveredik annyi bonyodalom, hogy "20 almát elcserélek 4 körtére".

Az ellátásodat pénzből kell megoldani, hiszen a kenyérhez vett nyersanyagokat és a pék erőfeszítését fizeted meg, ruházkodnod kell, aminek szintén az előállításához szükséges nyersanyagokat és a kínai varrónő szolgáltatását, továbbá a bolti eladó szolgáltatását fizeted meg. Ha zavar, undorodsz a pénz látványától, akkor süthetsz magadnak kenyeret vagy varhatsz magadnak ruhát.

Sajnos benne van az ember természetében, hogy még ha sok pénze is van, akkor is csak többet, többet és többet akar, bár a többség annak is örülne, ha van miből fizetni a számlákat.

2011. okt. 15. 09:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!