Miért akar mindenki sokat keresni?
1.)A pénznek nincs értéke
2.)Nem tesz boldoggá
3.) Minek,ha egyszer úgyis meghalsz?
4.) Sokkal többet érnek az élmények amiket átélsz és ehhez nem feltétlen szükséges a pénz.
Mutass neked egy embert, aki egymaga:
-építette fel a házát ---> Én
-gyártotta az autóját ---> Én (szerencsére épp asztalos a szakmám Csak a négy kereket cseréltem gabonáért, mivel nem bognár vagyok.)
-gyártotta a számítógépét ---> Ilyet épp nem tudok, de féltonna napraforgóért már kapsz.
-állatot tenyészt és növényt termeszt ---> Én
-készíti el magának az ételt ---> Én
-lent termeszt és sodor, hogy:
-megvarrja magának a ruháit ---> Tíz tojásért már kapsz egy inget
-erdészkedik hogy legyen mivel fűtsön ---> Én
"stb, stb... Ugye, hogy rá vagy szorulva arra, hogy a dolgokat igenis megvedd?"
Mért lennék? Ha veszek is valamit, biztosan nem pénzért. És ha visszaolvasol rá fogsz jönni, hogy nem is azt állítottam, hogy mások által megtermelt javakra nincs szükséged az életed során, hanem csak azt, hogy pénzre.
"aha...
és a számítógépet is loptad?"
Most írtam, hogy napraforgóér cseréltem. Nem tudok mindenre egyszerre válaszolni. Annyira nem gyors ez a net.
Azért nem oda szerettem volna kilyukadni h menjünk vissza a múltba:)
DE néhány elemet át lehetne emelni onnan IS.
A pénznek viszont még mindig nincs értéke...jó ha van..de nem mindenáron.
Az emberek többsége viszont többet és többet akar keresni,és még annál is többet akar "birtokolni".Cserébe az egész életét átdolgozza,és majd 70 éves korában jön rá h elfelejtett ÉLNI.
"A munkámmal nem gürizem halálra magam, és élvezem amit megkeresek. Olyan baromságokat írsz, ezzel a mindent megtermelni, igen vannak már ilyen faluk, szerintem menj oda és élj ott, aztán majd visszasírsz mindent."
Most is ott élek, és nincs mit visszasírnom mivel ide is születtem.
rendben, a számítógépedért napraforgót adtál.
és akivel cseréltél az meg tökmagért vásárolta meg?
Igen,és pont ez a baj...hogy amiket megveszel,BÁRMIT amit pénzért kapsz annak az értéke egyenlő a NULLÁVAL...és TE mint ember nem leszel se több se kevesebb tőle.
Másik példa.:
Tegyük fel h végtelen pénzed van,az összes tárgy a földön a tiéd..akkor mihez kezdesz? Elkezded azt csinálni amit SZERETSZ..mert másnak már nem lesz értelme.
"Jó persze értem én, de én most arra gondoltam, hogy akkor volt utoljára az amit a kérdező ránk akar erőltetni, hogy minden család előteremtette az életéhez szükséges dolgokat."
Hát pedig ha hiszed, ha nem ma is elő lehet, annyi a különbség a klasszikus társadalomban élőkkel szemben, hogy nem kell érte napi tíz órát gürizni egy munkahelyen.
"Elkezded azt csinálni amit SZERETSZ.."
K*rvajól leírtad a lényeget, pénz kell ahhoz, hogy azt csináld, amit szeretsz, és ne azt, amit lehet, vagy muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!