Miért akar mindenki sokat keresni?
1.)A pénznek nincs értéke
2.)Nem tesz boldoggá
3.) Minek,ha egyszer úgyis meghalsz?
4.) Sokkal többet érnek az élmények amiket átélsz és ehhez nem feltétlen szükséges a pénz.
"De a valóságban, ha kenyeret akarsz előállítani és csak olyan mennyiségben mely a saját fogyasztásod fedezi akkor rá fogsz jönni, hogy egyetlen magyar forintot sem kell kenyérre áldoznod, elegendő némi munka befektetése."
Ez haláli. :D
Magokat honnan szedsz?
Lesarlózol valakinek a búzájából pár kévét és hazaviszed kifejteni a kalászokat? :D
"ok, de nem mindenki akar ilyen életet, hogy megtermeljen mindent és élvezni meg nem tudja, mert egyfolytában gürizni kell."
Tehát te a semmiért szeretnél kapni mindent? Úgymond eltartatni magad? Mert ha például elmégy dolgozni és pénzért veszel meg mindent, akkor is gürizned kell, csak akkor lényegesen többet.
kedves önellátó barátom!
a zinternetet meg fából faragtad magadnak?
Tudod, ez egy olyan hülye világ, hogy a nagyvárosban baromi nehéz szántani.
Én élnék tanyán szívesen, csak éppen nem oda születtem. Nincs fölösleges millióm, hogy földet vegyek. Nincs másik fölösleges millióm, hogy állatokat vegyek.
Mostanság eléggé kevés vadtehén, és vaddisznó koslat, így vadászni nem tudok. De őket befogni sem, hogy szaporítsam, és így biztosítsam a megélhetésemet.
Tehát máris megvan az első pont, amire pénz kell: hogy ne haljak éhen. De, ha te adsz nekem egy farmot, ahol élhetek, és termelhetek magamnak, nem is lesz rá szükségem. De ez a lehetőség sajna manapság nem megoldható.
A pénz nem tesz boldoggá. Az tesz boldoggá, amit azért kapok. Például a farmot, ahol békében élhetek. Vagy az, hogy nem kell az között hezitálnom, hogy egy csokit vegyek (ami finom, és jókedvem lesz tőle) vagy kenyeret (amitől meg jóllakom). A pénzemen felülhetek a vonatra, repülőre, beülhetek a kocsimba, elmehetek más kultúrákat megismerni, ami boldoggá tesz.
Mivel nem úgy szeretném letengetni itt az életem, hogy minden napom szenvedés, és "mikor halok már meg végre?" hanem boldogan, hogy az estéim úgy teljenek, hogy nézem a naplementét, reggel pedig vidáman keljek fel. Csak ehhez pénz kell. Pénz, ami biztosítja a nyugalmamat.
Igen, vannak élmények, amikhez nem kell pénz. Elenyészően kevés. Például ingyen megnézhetem a naplementét: bár pénz nélkül már halott lennék, tehát mégsem. Megcsókolhatom a barátnőmet: bár pénz nélkül nem is ismernénk egymást, hiszen interneten ismerkedtünk meg: ha nem lenne pénzem, nem lenne netem sem.
Soroljam még?
nandras, nem szoktam veled egyetérteni, mert egy idióta liberálisnak tartalak, de most egy oldalon vagyunk. :D
Erről az a nő jut eszembe, akit asszem a Spektrumon néztem és kb. 8-10 virágcserépbe ültetett el márciusban krumplit és kiásta őket május végén.
Két kosár nyeszlett gumó jött neki össze, amire ilyet szólt:
"Na, ez elég lesz az öttagú családomnak egész évre! Kívánjanak hozzá jó étvágyat, viszlát!" :D
"Ha lusta vagy munkát végezni"
Mutass neked egy embert, aki egymaga:
-építette fel a házát
-gyártotta az autóját
-gyártotta a számítógépét
-állatot tenyészt és növényt termeszt
-készíti el magának az ételt
-lent termeszt és sodor, hogy:
-megvarrja magának a ruháit
-erdészkedik hogy legyen mivel fűtsön
stb, stb... Ugye, hogy rá vagy szorulva arra, hogy a dolgokat igenis megvedd?
"nandras, nem szoktam veled egyetérteni, mert egy idióta liberálisnak tartalak..."
azt hiszem, ebből az következik, hogy én sem szoktam veled egyetérteni, kedves barátom, legfeljebb én nem tartalak idiótának...
(ettől időnként még állhatunk egy oldalon)
Mennyi eszement ötlet! Aki szerint a megélhetéshez elég egy kapa,meg föld,annak javaslom,hogy egy szál semmiben menjen ki egy pusztába. De ne vigyen sem ásót,sem vetőmagot magával,mert az is pénzbe kerül. Csak akkor nem,ha lopja.
De a lakás,a berendezés, a ruha is pénzbe kerül.
A cserével pedig az a gond,hogy kell valami,amit elcserélhetsz.
Amikor a pengő elértéktelenedett, csere világ volt. Elég nehéz volt olyan valakit találni,akivel tudtál élelmet cserélni. Egy szabó hiába akart a parasztoktól élelmet venni,ha annak nem volt szüksége a szabó munkájára. De sorolhatnám pl. a Pestieket,akik a vonat tetején jöttek vidékre,és az aranytárgyaikat,szőrme bundájukat odaadták pár kiló krumpliért,vagy egy kiló szalonnáért,zsírért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!