Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért akar mindenki sokat...

Miért akar mindenki sokat keresni?

Figyelt kérdés

1.)A pénznek nincs értéke

2.)Nem tesz boldoggá

3.) Minek,ha egyszer úgyis meghalsz?

4.) Sokkal többet érnek az élmények amiket átélsz és ehhez nem feltétlen szükséges a pénz.

2011. okt. 14. 16:15
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
78%

1.)A pénznek nincs értéke

De a mögötte lévő munkának van. A pénz mögött mindig van fedezet.

2.)Nem tesz boldoggá

Ó hát engem igen boldoggá tenne egy lottó ötös.

3.) Minek,ha egyszer úgyis meghalsz?

Minek ellet anyád a világra ha úgyis meghalsz?

4.) Sokkal többet érnek az élmények amiket átélsz és ehhez nem feltétlen szükséges a pénz.

Nem feltétlenül szükséges, de az életben maradáshoz az.

Önellátók az emberek legutoljára a középkorban voltak. Hidd el, nem igazán rajongtak érte az emberek, napi 12-16 óra güri a semmiért, ja de azért, hogy éppen ne halj éhen. Ezek aztán fene nagy élmények.

2011. okt. 14. 17:24
 32/64 anonim ***** válasza:
Bandika szerintem te életed során egyetlen kalászt nem termeltél még meg, azért vagy ennyire ismerethiányos.
2011. okt. 14. 17:26
 33/64 anonim ***** válasza:

"Önellátók az emberek legutoljára a középkorban voltak."

Most is önellátóak vagyunk, ugyanis nem tudjuk azokat a tárgyakat használni, vagy ételeket megenni, amik nem léteznek, amit nem termelt meg valaki, hogy aztán ellássa vele a társadalmat. :D

Csak most már társadalmi szintre lépett az önellátás.

2011. okt. 14. 17:27
 34/64 anonim ***** válasza:
Aligha lenne olyan ember, aki ha szabadon választhatna az alacsony és magas kereset között (mindenféle tét nélkül), az az alacsonyat választaná, és ez jól van is így. Máskülönben hülyének nézném.
2011. okt. 14. 17:28
 35/64 anonim ***** válasza:
0%

"kedves önellátó barátom!

a zinternetet meg fából faragtad magadnak?"

Dehogy. Azt lopom. Nem hallottál még jelszóval nem védett rúterekről? :D

2011. okt. 14. 17:30
 36/64 anonim ***** válasza:
91%

aha...

és a számítógépet is loptad?

2011. okt. 14. 17:34
 37/64 anonim ***** válasza:

"Most is önellátóak vagyunk, ugyanis nem tudjuk azokat a tárgyakat használni, vagy ételeket megenni, amik nem léteznek, amit nem termelt meg valaki, hogy aztán ellássa vele a társadalmat. :D

Csak most már társadalmi szintre lépett az önellátás."

Jó persze értem én, de én most arra gondoltam, hogy akkor volt utoljára az amit a kérdező ránk akar erőltetni, hogy minden család előteremtette az életéhez szükséges dolgokat.

2011. okt. 14. 17:34
 38/64 anonim ***** válasza:

"aha...

és a számítógépet is loptad?"

Nem, azt faragta fábú :D Na jó ezekkel röhejes vitatkozni :D

2011. okt. 14. 17:35
 39/64 anonim ***** válasza:

"Én élnék tanyán szívesen, csak éppen nem oda születtem. Nincs fölösleges millióm, hogy földet vegyek. Nincs másik fölösleges millióm, hogy állatokat vegyek."

Arra nincs is szükséged. Gondolom eddig is csak termeltél valamit és vannak javaid. Valamit csak eltudsz cserélni jószágra. Aztán búgatod, fedezteted, kotlatod és lesz gulyád, kondád, baromfiudvarod.

A föld kezdetben nem is kell, hogy a tulajdonod legyen. Azt bárki ad neked művelésre és fizetned sem kell érte, mármint forintban, legtöbbször a termésből kérnek osztalékot. Később pedig akár meg is vásárolhatod, ha már van elég gabonád. Ha nem fogadják el a jószággal , gabonával fizetést (általában el szokták) akkor pedig pénzzé teszed ezeket és pénzben csengetsz. Az elején is mondtam, hogy némi készpénzforgalomra azért mindenkinek szüksége van, ám ha több értelmes ember lenne aki kizárja életéből a pénzt akkor egyáltalán nem lenne rá szükséged, hiszen jószágot gabonát adhatnál érte.

Pénzre a földön csak addig van szükség míg élnek ostoba emberek.

2011. okt. 14. 17:39
 40/64 anonim ***** válasza:
A munkámmal nem gürizem halálra magam, és élvezem amit megkeresek. Olyan baromságokat írsz, ezzel a mindent megtermelni, igen vannak már ilyen faluk, szerintem menj oda és élj ott, aztán majd visszasírsz mindent.
2011. okt. 14. 17:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!