Még mindig csak konteónak hiszitek a készpénz betiltását?
"Gondolom,hogy a kártyamániásoknak már a chip is jöhet,sőt,már várják,hogy belőjék beléjük,mint a kutyákba."
"Vicces lesz,hogy majd pont azok fognak sírni legjobban a kp-ért,akik a szekértolói ennek a digitalizációs börtönnek."
:D
"Kérdező, értem én, hogy nem sikerült értelmes végzettséget szerezned, és próbálsz a netről tájékozódni, meg mindenkinél okosabbnak és tájékozottabbnak érzed magad, de sajnos ezt Dunning-Kruger hatásnak hívják.
Tudom, azt hiszed, hogy neked nem ez a bajod, de sajnos igen :("
Köszönjük,Emese!
Önnek mi a végzettsége,dr. gyk troll?
Tehát akkor foglaljuk össze:
Mindenki chipagyú aki nem ért veled egyet. Mondtam, menj olyan fórumra ahol a hozzád hasonló chemtardok beszélgetnek. Ne itt zsibbaszd magad, csak rossz kedved lesz és tudod a sok sör mellett az egészségedre káros a stressz...
Senki se hiszi konteónak - nyilvánosan beszéltek már ilyen szándékokról egy csomó országban.
Igazából a konteó része abban áll, hogy vannak, akik szerint ezt azért akarja megcsinálni a gonosz háttérhatalmi világelit(zsidók nyilván), hogy ezzel kontrollálhassák az embereket.
Na ez az a része, amit én nem hiszek el.
Mármint nem hiszem el, hogy lenne egy egységes világelit, akik mindent irányítanak.
Vannak nagyon nagy hatalmú gazdag emberek és vállalatok, ez tény, befolyásolják vagy legalábbis próbálják befolyásolni a politikát a saját érdeküknek megfelelően, ez is tény.
De hogy ez egy egységes brancs lenne, akik titokban összesküdtek a világ irányítására, arra nem hogy nincs semmiféle bizonyíték, de nem is logikus.
Ez a konteó feltételezné azt, hogy az összes qrvagazdag vállalatnak és embernek ugyanaz az érdeke.
Dehát ez nyilván nem igaz, ezek egymással is versengenek, a google, az apple, az amazon, a facebook, a microsoft, ezek mind konkurálnak, ami az egyiknek jó, az a másiknak nem feltétlenül.
Ugyanez igaz a világ nagy olajcégeire is, vagy fegyvergyártó cégeire, vagy élelmiszer-gyártó cégeire, vagy bármilyen egyéb szektorra.
A belső égésű motoros autók korlátozása pl. sz-r az olajvállalatoknak, viszont jó a Teslának, a Li-nek, a VinFast-nak.
Nincs közös érdek, ami mentén működhetnének.
Na szóval ennyit a konteó részéről.
És akkor térjünk rá ténylegesen a készpénz-mentességre, és hogy mit is gondolok erről.
Azt először is szögezzük le, hogy vannak előnyei, és hátrányai.
Nyilvánvaló előnye pl., hogy az államok sokkal jobban vissza tudják szorítani a feketegazdaságot, meg mindenféle illegális tevékenységeket, ha kivezetik a kp-t.
Az is előnye, hogy a használóknak kényelmesebb, és biztonságosabb kártyázni.
És akkor jöjjenek a hátrányai:
Igen, ez a hátránya megvan, hogy innentől kezdve semmiféle kontrollod nincs a saját pénzed felett. Ha fizikailag nincs a kezedben az, amiért megdolgoztál, onnantól kezdve teljesen ki vagy szolgáltatva az államnak, bármikor egy gombnyomással ellehetetleníthet, ahogy ez történt ez pl. Kanadában nemrég, amikor a COVID lezárások ellen tüntető kamionosoknak zárolták állami utasításra a bankszámláit.
És még ha valaki úgy is gondolja, hogy helyes volt a kamionosok szopatása, abba azért gondoljon már bele, hogy mi van akkor, ha az Orbán-féle állam teszi meg ugyanezt a tüntető diákokkal, tanárokkal pl.
Nekem meggyőződésem, hogy állampolgárként egész egyszerűen nem bízhatunk meg abban, hogy a mindenkori állam nem fog visszaélni a hatalmával, mert rengeteg példát látunk arra, hogy bizony de, visszaélnek vele, és nem csak itt Mo-n Orbánék, hanem minden országban előfordul ez.
Emiatt aztán én egyáltalán nem értek azzal, hogy ilyen hatalmat adjunk az állam kezébe, vagy cégek kezébe.
Senkinek nem adhatunk ilyen hatalmat.
Összegezve, a hátrányai egy készpénz-mentes rendszernek sokkal nagyobbak és veszélyesebbek, mint az előnyei.
Ja, és hát amellett se menjünk már el, hogy a mindenkori elit gyakorlatilag büntetlenül lop, csal, korrupt, mindig, mindenhol, de azért minket, kis sz-r átlagembereket a készpénz-mentességgel megfosztanának attól a lehetőségtől, hogy legalább egy kicsit mi is ügyeskedhessünk.
Ezt meg konkrétan teljesen igazságtalannak tartom, úgyhogy már csak ezért sem értek egyet a készpénz-mentességgel.
"39, hát nem egy kétkezi melós vagyok mint te. Tudod, akiket nem néztek semmibe, mert úgynevezett szellemi munkások, és nem ilyen betanított félmajmok mint te :)"
Még mindig nem tudtad leírni,hogy mi vagy.Szóval szellemi fogyatékos vagy,ok.
"39, hát nem egy kétkezi melós vagyok mint te. Tudod, akiket nem néztek semmibe, mert úgynevezett szellemi munkások, és nem ilyen betanított félmajmok mint te :)"
A szalagosok gyártják a chip-et az agyadba,hogy tudjál működni,droidgyerek. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!