Még mindig csak konteónak hiszitek a készpénz betiltását?
Itt annak nincsenek releváns érvei aki azt hiszi, hogy be akarják tiltani a készpénzt.
Ostoba konteó az egész.
Akinek minimális pénzügyi ismeretei vannak az pontosan tudja, hogy miért nem lehet ezt kivitelezni.
Aki pénzügyi analfabéta, annak marad ez a konteó...
"Abból is látszik, hogy tard vagy hogy azt hiszed, ha készpénzzel fizetsz akkor meg fogod nehezíteni a dolgokat."
Na figyelj Te Agyament! Sehol nem írtam hogy ezt HISZEM! Te TUDSZ mondatot értelmezni??????????! Mert szerintem nem! De ettől még letardozol engem, no problem! OLVASD EL és ÉRTELMEZD amit írtam. Amúgy meg leírom neked hogy mit gondolok, mert innen tutti törlik, privátban!
"Abból is látszik, hogy tard vagy hogy azt hiszed, ha készpénzzel fizetsz akkor meg fogod nehezíteni a dolgokat.
Közöd nincs a pénzügyi világhoz..."
Nos, Hossó Andrea - saját elmondása szerint - mindig készpénzt használ. És Te (legyél akármilyen pénzügyi maki) rohadtul kanyarban sem vagy egy Hossó Andreához, mert különben:
1, nem ilyen alpári bunkó módjára fejeznéd ki magad,
2, nem írkálnál baromságokat,
2, egyáltalán nem is rontanád itt a GYK-n a levegőt, mert se időd, se szükséged nem lenne rá!
Szóval kicsit vissza kéne venni, az arcból, nem gondolod?!
Egyébként, hadd mondjam el, hogy ezt így kategorikusan Hossó sem jelenti ki hogy ezzel bármit "lassítani" lehetne, de én sem azt írtam!!!! Mégis elmagyaráznám neked, hogy bizony könnyebben kivonják a készpénzhasználatot, ha láthatóan túl kevesen használják. Ezek a dolgok arról szólnak, hogyan lehet nyomást gyakorolni. A legtöbb tüntetés pl azért nem hoz eredményt mert kevesen mennek el. Ha csak párszáz ember megy el, azzal nem érnek el semmit. De ha párszázezer megy ki az utcára, azzal már lehet(ne) nyomást gyakorolni! Ugyanígy, ha szinte senki nem használ készpénzt, akkor simán beszüntetik. Ha viszont a népesség jelentős százaléka ragaszkodik hozzá, akkor nem mondhatják, hogy "Hát megszüntetjük, mert nincs rá szükség"... És be is fosnak, hogy veszítenek a szavazóbázisukból. Az hogy TE ezt nem érted legalábbis sajnálatos és nem tesz téged pénzügyi, sem semmilyen más szakemberré...
Szóval ha nem értesz hozzá akkor ne ugass bele! Vagy legalább kellő tisztelettel állj hozzá, mert úgy látom kicsi vagy még ehhez! No, ajánlom magam (és hogy értsd, azt jelenti, hogy rohadtul semmit nem fogok reagálni a többi kötekedő kommentedre)!
"@87: oké, megértettem; nem kell tovább bizonygatnod, hogy érvek és tények hiányában csak a személyeskedésre vagy képes."
Az a baj kedves Alex, hogy itt NEKED nincsenek érveid! Ha követnél nemzetközi pénzügyi híreket, látnád, hogy világszerte az a tendencia, hogy a készpénz használatát mindenhol korlátozzák. Már ez is egy érv. Küldhetek egy tonna Youtube linket ahol Christine Lagard (egyáltalán tudod ki ő?! - mert erősen kétlem) hogyan szokott nyilatkozni... Neked MI AZ ÉRVED? Tessék, mondd el, miért ne tiltanák be a készpénzt! Itt az alkalom, fejtsd ki! Mert eddig Tőled, meg a fajtársaidtól mást sem hallottunk csak hogy "konteós tardok hiszik el hogy...", meg "pénzügyi analfabéták hiszik el hogy" stb... EZZEL érveltek cseszdmeg!!!!! Ugyanakkor NEKTEK KUMMA SEMMI érveteke nincs, ami cáfolná az általatok "konteónak" beállított TENDENCIÁKAT cseszed!! EGYIKŐTÖK SEM TUD épkézláb érvet mondani, csak folyamatosan sértésekkel dobálóztok, akkor meg mit fáj hogy visszakapjátok?!
Nem, nem korlátozzák a készpénz használatát, csak próbálják terelni az embereket a kártyás fizetés felé mert sokkal költségkímélőbb.
Akinek van fogalma a pénzügyi világról, az tudja miért.
A többieknek meg megmarad a "be akarják tiltani a készpénzt" konteó...
@96: kösz, de ne linkelj YT-videókat. Teljesen felesleges és semmit sem bizonyít. Bármelyik futóbolond készíthet a legkülönbözőbb baromságokról egy videót -ahogyan az számtalan esetben meg is történt; ezeket aztán a konteós tardok osztogatják nyakra-főre (és persze ők maguk is elhiszik)...
A készpénzt pedig azért nem lehet betiltani, mert jelenleg még nincsenek meg a feltételei a teljes készpénzmentességnek -és persze az állam sem fog lemondani a kontrollról...
#98 "A készpénzt pedig azért nem lehet betiltani, mert jelenleg még nincsenek meg a feltételei a teljes készpénzmentességnek -és persze az állam sem fog lemondani a kontrollról..."
Ez üres frázis. Mik a feltételei a teljes készpénzmentességnek? És hogy lehet nagyobb kontrollja az államnak a készpénz felett, mint egy eleve az állam által kezelt digitális pénz felett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!