Még mindig csak konteónak hiszitek a készpénz betiltását?
#80 Látod, hogy hiába magyarázod neki.
Azt nem fogja fel hogy mi a különbség aközött hogy választhatja a digitális pénzt a készpénz helyett, meg aközött, hogy nincsen választása, csak digitális pénz van.
Attól mert halad a technológia, fejlődik a világ még nem kell mindent megtenni amit lehet. Tegnapelőtt reggel pl. sem a boltban, sem mellette a kis üzletekben nem tudtak kártyás fizetést csinálni, kizárólag készpénzzel lehetett fizetni - pedig csak valami apró probléma lehetett, mert délben már nem volt vele gond. Mi lenne ha napokra áramszünet lenne? Ha valami marha ráküldene egy vírust a rendszerre és nem működne sokáig a digitális bankrendszer? Már az sokaknak hatalmas veszteséget okoz amikor karbantartás miatt pár órára, előre jelezve nem lehet használni, nincs elektronikus fizetés, átutalás. Miért kell egy bizonyosan megjelenő problémát szándékosan megteremteni?
Ráadásul itt még szóba se került az egész emberjogi, szabadságjogi oldala, hogy az elektronikus rendszerekkel, a digitális pénzzel nem csak az lekövethető teljesen pontosan hogy hol vásároltam, tehát hol jártam, hanem az is hogy darabra miket vásároltam meg. Már most is simán letilthatóak a számlákról a pénzek, jövedelmek, csak az adóhatóságnak vagy a bíróságnak kell lépnie és a bank egy mozdulattal megteheti. Miért adnánk meg a lehetőséget bármilyen hatalomnak arra, hogy teljesen kontrollálhassa a létezésünket? Hiszen ha csak digitális pénz létezik akkor még egy buszjegyet sem tud kifizetni akinek letiltják a számláját, egy kiflit vagy egy korty vizet se.
Itt megy a diktatúrázás amiatt, mert az kormányoz akit megszavaztak az emberek. Diktatúráztak mert felmerült az ötlet, hogy az mehessen szavazni aki előtte jelezte és felvetette magát a szavazói listára, ne lehessen csak úgy hirtelen ötletből beugrani a szavazófülkébe - mert hogy miért korlátoznák az emberek szabadságát, döntési jogát ilyennel. De azt képtelen megérteni, hogy a készpénz megszüntetésével minden jogát elvesztené, hiszen onnantól a hatalom kontrollálja a legalapvetőbb életszükségleteit és ha nem tetszik amit csinál akkor elzárhatja egy mozdulattal mindentől.
Hát ja... Tudjuk; a digitális pénz teljes kontrollt ad az ember felett a "hatalomnak", mindenről tudnak és markukban tartják vele az egyszerű átlaglófacjóskát...
Mondjuk az valahogy nem fér bele az agyamba, hogy ha ez igaz, akkor hogy létezik, hogy a nemzetközi bűnözés és az illegális üzletek valutája jelenleg a tisztán digitális Bitcoin, pont az anonimitása és a követhetetlensége miatt? Ezek a bűbözők olyan hülyék lennének, hogy a fizetéskor lebuktatják saját magukat, vagy hogy van ez? Mert ugye az nem létezhet, hogy a digitális pénzmozgás mégsem jár olyan következményekkel, amiket a konteós tardok terjesztenek...
80-as vagyok.
"akkor hogy létezik, hogy a nemzetközi bűnözés és az illegális üzletek valutája jelenleg a tisztán digitális Bitcoin"
Ez csak részben igaz. Készpénzt, átmosott pénzt ugyanúgy használhatnak a bűnözők és használnak is.
Kommenteddel remekül megmutattad, hogy fingod sincs a témáról. Persze, az átlag ember mindenre ami nem készpénz azt mondja hogy "digitális". De akkor meg mit kell itt belepofázni a dolgokba?? Amíg nem tanulod meg mi a különbség a digitális pénz és a kriptó között, addig szerintem inkább kussolj.
@83: esetleg ha kifejtenéd, mit is akarsz mondani, ahelyett hogy személyeskedsz és sértegeted az embert, akkor talán komolyan is lehetne venni a kommentedet. De ez így csak tehetetlen hiszti...
A digitális fizetőeszköz pedig a blockchain-technológiával a kontardok állításaival ellentétben pont a szabadságot és a függetlenséget biztosítja, az állam által kontrollált készpénzzel szemben.
#84 Mi bajod? Nem tetszik hogy a saját stílusodban válaszolnak neked? Te kezdted a "... amiket a konteós tardok terjesztenek..." hozzászólásoddal a bunkó stílust! Ezzel kb mindenkit megsértettél akinek a véleménye ellenkezik a tieddel. Nálam viszont ahogy mondani szokták :a milyen a mosdó, olyan a törölköző! ;)
Majd ha NORMÁLIS hangot ütsz meg, akkor esetleg "kifejtem" hogy mi a különbség a digitális pénz és a kriptovaluta között. Bár már leírtam szerintem pár kommenttel ezelőtt, de sebaj...
De igen, zavar téged a stílusom különben nem sírná-ríná miatta! :D
Közlöm veled, hogy ÉN nem minősítettem senkit, tehát NEM személyeskedtem. Csak kértelek hogy fogd be. TE viszont úgy általánosan le"tard"oztál mindenkit akinek ellenvéleménye van. Mert ez meg a Te "vitakultúrád". Nekem egyébként mindegy, kommunikálhatuk normális stílusban is, vagy maradhatunk ezen a szinten.
És hogy a gyagyaságodra is reagáljak:
"amit példával is alátámasztottam" - írod. De milyen példával???? Azzal, hogy a bűnözők a Bitcoint használják?! Ez a példád?? :D Muhaha!
Nézzél már utána hogy mi a digitális pénz és mi a kriptovaluta! Mert ezek után nem fogom elmagyarázni, most már kapard ki magadnak, ha tudni akarod! Annyit elmondok, az hogy mindkettő csak bitekben létezik még nem teszi őket egyformává! És mellesleg a készpénz rohadtul nem kontrollálható! Pont ezért akarják kivezetni! Ökörségeket hordasz össze, aztán "példának" nevezed! Nem baj, ha nem tudsz valamit, vagy rosszul tudod, csak akkor nem kéne a lekezelő általánosítás másokkal szemben!!! És még Te vagy felháborodva! Na ez igen!
Abból is látszik, hogy tard vagy hogy azt hiszed, ha készpénzzel fizetsz akkor meg fogod nehezíteni a dolgokat.
Közöd nincs a pénzügyi világhoz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!