Még mindig csak konteónak hiszitek a készpénz betiltását?
Én ugyan nem imádkozok semmiért, nem vagyok vallásos.
De én komolyan nem értelek, szerinted az állam nem csinálhat bármit a pénzzel? A vagyonodat nem foglalhatják le? :D
HA a hatalom el akarja venni az emberek pénzét, akkor mind kézenfogva fogunk éhendögleni, tökmindegy hogy kp-t vagy kártyát használsz. 🤷♀️
"Persze érvek megint nincsenek a birkák részéről, csak a laposföldezés meg a személyeskedés."
Persze,mert ennyit tud a sok kis májnkráftos,pöffeszkedő,unatkozó kockagyerek.
Nincs úgy kontrollálva, de amúgy bármikor betilthatja a hatalom ha akarja. 🤨 Logikus….
De kérdező, te azt nem fogod fel, hogy a készpénzhasználatot ugyanígy követni tudja az állam, mint ha bankkártyával fizetnél. Ezt pontosan ugyanazért nem teszi, amiért a bankkártyás tranzakciókat sem figyeli aktívan. Mert az, hogy az állam mit tehet, az jogszabályokban van megfogalmazva.
Tegyük fel, hogy te félsz attól, hogy a bankkártyás fizetéseket leköveti az állam, ezért minden hónapban besétálsz a bankba, és kiveszed a fizudat készpénzben. Hopp, ott a kamera a bankban. Ha ATM-ből veszed ki, azt is kamera figyeli.
Jó, akkor tegyük fel, hogy KP-ben kéred a fizetésed. Szuper, de ugye erről is készül papír, hiszen adózni muszáj, így a munkáltatódon és a NAV-on keresztül az állam ugyanúgy kiderítheti, hogy mennyi pénzt kaptál. Azt is tudják, hogy hol laksz, hiszen van lakcímkártyád. Ha azon nem a tényleges lakhelyed van, akkor is tudják, hiszen akkor vagy van a tulajdonodban egy ingatlan, vagy bérled valakitől, amiről szintén készül papír, ami eljut az államhoz.
De sebaj, te ragaszkodsz a készpénzhez, nem akarod, hogy az állam tudja hogy mit vásárolsz. Besétálsz a közértbe, és veszel valamit, amiről nem szeretnéd, hogy az állam tudna. De hoppá, a közértben is van kamera, plusz mivel be van kötve a NAV-hoz a pénztárgép, visszakövethető és összeegyeztethető, hogy te mikor mit vettél.
Jó, de te okos gyerek vagy, nem jársz olyan boltba, ahol kamera van. Szuper, de ettől még kötelező bekötni a NAV-hoz a pénztárgépet, és mivel a környék így-is, úgy-is tele van térfigyelő kamerákkal, pontosan követni tudják a mozgásodat, egészen az otthonodtól. Így tudják, hogy nagyjából mikor érhettél a boltba, szépen visszanézik a tranzakciókat, és ismét tudják, hogy te mikor mit vettél.
És akkor arról még szó sem esett, hogy ha esetleg nincs is kamera, a zsebedben akkor is ott lapul a mobiltelefon, ami alapján szintén meg lehet mondani pontosan, hogy mikor hol voltál.
Technológiai szempontból a készpénz pontosan ugyanúgy követhető, mint a bankkártyás tranzakciók. Nem játszol ki te semmit. Ahhoz, hogy "követhetetlen" legyél, fel kellene számolnod a bankkártyádat, olyan helyen kellene laknod, amiről semmiféle papír nincsen, a fizudat teljes egészében feketén kellene kapnod, semmiféle hordozható, internetre vagy egyéb telekommunikációs hálózatra csatlakozó eszközt nem használhatsz... és még ezerféle feltételnek kellene megvalósulnia.
Az állam számára most is ott van a technológia, hogy téged követni tudjon. Ez alól nem tudsz kibújni, hacsak nem hagyod el totálisan, önkéntesen a társadalmat. Semmiféle technológiai akadály nincs az állam előtt. Csak és kizárólag a jog az, ami ezt nem teszi lehetővé az állam számára.
Kérdező, értem én, hogy nem sikerült értelmes végzettséget szerezned, és próbálsz a netről tájékozódni, meg mindenkinél okosabbnak és tájékozottabbnak érzed magad, de sajnos ezt Dunning-Kruger hatásnak hívják.
Tudom, azt hiszed, hogy neked nem ez a bajod, de sajnos igen :(
"Mondja ezt az, aki mindenkit hülyének tart aki nem használ készpénzt."
Persze,állítsál valótlant,attól okos leszel,ja,nem.
Nem tartom hülyének a kp-t nem használókat.A kérdést sem sikerült felfognod.Sebaj.Haladj a következő kérdésre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!