LMBTQ-sok, ti hogy akarjátok elmagyarázni egy gyereknek, hogy mi az a homoszexualitás, amikor ők még azt sem tudják, mi az a szex?
“Alapesetben egy gyermek nem is találkozik olyan szavakkal, kifejezésekkel, amikkel neki még nem is kéne foglalkoznia.“
1. Miért ne találkozna? A gyerek is köztünk él, van füle, így amit a szülők mondanak, azt hallja. És persze leginkább azt fogja megjegyezni, amit nem kéne:D De persze ebben a felnőttek is sárosak, hisz pont ezek a szavak vannak fókuszban.
Ráadásul már a csapból is LMBTQ folyik a kormánynak köszönhetően. Azáltal, hogy annyira propagálnak ellene, folyamatosan köztudatban van, beszélnek róla, ezáltal eljut a gyerekekhez is.
2. Hát nemtudom, én a 90es években - azaz az internet kora előtt - voltam gyerek és 5-7 évesen már akkor is ment a bzizás, meg olyan szavak használata, mint a gci, fasiszta, jenki, orál, menstruáció....
Persze a többség nem ismerte a szavak jelentését, de azért használta. Jó ez? Nem lenne jobb, ha ha már hallunk és használunk szavakat, tudjuk a jelentését is?
"akkor a továbbiakban a moderátoroknál érdeklődj. Ők tudnak erről tájékoztatni."
Hagyjad már szegény moderátorokat! Továbbra sem az ő véleményük érdekel. 😅
"Egy olyan világban ahol egy 2 éves már tableten néz mesét/netezik, csak legyen el lehetőleg csöndben..."
A legelső válaszomban erre a problémára is kitértem egy szófordulat erejéig, csak valakinek valamiért nem tetszett. Kisgyerek kezébe "okosteló" sem való. Ezzel persze nem arra célzok (mielőtt valaki érvek hiányában megpróbálja kiforgatni a szavaimat), hogy egyéb számítástechnika eszköz megengedett lenne számukra. És igen, valóban gondok vannak az olyan szülőkkel, akiknek a gyereknevelés csak annyiból áll, hogy a csemete kezébe nyomják az elektronikus "gyerekpásztort". 🤡
"Miért ne találkozna? A gyerek is köztünk él, van füle, így amit a szülők mondanak, azt hallja."
Ezesetben talán a szülő feladata lenne, hogy a gyereke füle hallatára a megfelelő szavakat, a megfelelő módon használja. Nem?! 🤯
"Ráadásul már a csapból is LMBTQ folyik a kormánynak köszönhetően."
Érdekes felfogás szidni az okozatot, de közben a probléma gyökeréről megfeledkezni. 🤔
"Nem lenne jobb, ha ha már hallunk és használunk szavakat, tudjuk a jelentését is?"
A bölcs szülő a gyerekének bármikor mondhatja azt egy szó jelentésére, hogy: értelmetlen hülyeség. Főleg akkor, ha a gyerek nem elég érett az adott kifejezés megértésére. 🙄
“Érdekes felfogás szidni az okozatot, de közben a probléma gyökeréről megfeledkezni. 🤔“
Ügye milyen gáz? Pedig az LMBTQ meg a homofóbia okozata, ami meg feldolgozatlan komplexusok okozata. Azaz eleve azért létezik, mert valaki egy felsőbbrendű normalitásra hivatkozva mások dolgába szólt bele.
Lehet erről vitatkozni hogy kisgyerek kezébe internyet nem való, de úgyis lesz. Mindegyik kezében. 🤪 És még 10 éves kor előtt, és nem, nem tudod nyomom követni állandóan, mert annak a gyereknek barátai is vannak. Akik szintén használják, és napi 8+ órában az a gyerek velük van egy légtérben. Szóval aranyos ez a “a szülő ne beszéljen csúnyán a gyerek előtt oszt megvan ódva” csak mint mondtam, le vagy maradva egy internet közszférába kerülés idejével. 🤪🤪🤪🤪
Mindegyik tudni fog ezekről ideje korán, a kérdés hogy ki ragadja meg a narratívát. Az átlag szülő meg lássuk be, nem sokkal okosabb maga se, mint a gyereke, szóval marad az internet meg a suli. 👍
"Ezesetben talán a szülő feladata lenne, hogy a gyereke füle hallatára a megfelelő szavakat, a megfelelő módon használja. Nem?! 🤯"
Valóban. De az a nagy helyzet, hogy a gyerek nem csak a szüleivel érintkezik, hanem más gyerekekkel is, más flenőttekkel is, hallja aTV-t, rádiót is. Márpedig a közmédiából ömlik az LMBTQ reklám. AMi azt illeti szerintem a jobboldaliak többet beszélnek erről, mint maguk az érintettek.
Nade... mi a helyzet akkor, ha van meleg ismerőse a szülőknek? Velük szakítsa meg a kapcsolatot, nehogy a gyerek tudjon a létezésükről?
"Érdekes felfogás szidni az okozatot, de közben a probléma gyökeréről megfeledkezni. 🤔"
Ismétlem, Magyarországon a kormány és a kormányközeli média az LMBTQ legnagyobb reklámfelülete.
Elég ha megnézed melyik oldalról jönnek a leggyakrabban LMBTQ-val kapcsolatos kérdések. Ki cisnált népszavazást atémában, ki plakátolta ezzel tele az országot, ki nyomta tele az internetet hírdetésekkel a témában.
Mi csinált országra szóló reklámot egy érzékenyítő könyvnek? Tény, hogy a könyv eladási számai óriásit ugrottak Dúró Dóra reklámja után.
A gyerek sokkal kisebb valószínűséggel hallana az LMBTQról, ha a jobboldaliak nem beszélnének állandóan erről:D
"Maximum annyit mondanék, hogy van az úgy, hogy egy kisfiú lányosabb, vagy egy kislány fiúsabb, emiatt ne közösítsenek ki senkit."
No ez konkrétan rossz és diszkriminatív! Egy meleg fiú nem feltétlenül lányos, egy leszbi pedig nem feltétlenül fiús! Van "fiús" heteró lány, aki nem nyúl másik lányhoz. Láttam full rózsaszín csilli-villi heteró fiút és nekem sok volt melegként, pedig ő soha nem nyúl fiúhoz. Engem pedig senki nem hitt melegnek és döbbenetek voltak.
"Ügye milyen gáz? Pedig az LMBTQ meg a homofóbia okozata, ami meg feldolgozatlan komplexusok okozata..."
Erről a feldolgozatlan komplexusról, állítólagos felsőbbrendű normalitásról is lehetne vitázni, hogy kinek mit jelent, és miért. Már csak amiatt is, hogy ha állítólag homofóbia van, akkor miért is vannak "prájdok", kiknek a komplexusa miatt? Bizonyára rendkívül logikus lépés az, hogy ha valaki nem csápol egy számára amúgy sem szükséges dolog miatt, akkor csak azért is erőltessük rá, ugye?! Utána, ha nem válik be (mert mitől válna?), és pont hogy ellentétes eredményt vált ki (ki gondolta volna?!), akkor meg lehet köpködni a különböző izmusokat, mi?! Amúgy elárulom, hogy az elembétékú előtt is voltak homoszexuálisok, és senki sem szólt bele a dolgukba. Szépen a 4 fal között csinálták azt, amit csináltak, mert pontosan tudták, hogy az senki másra nem tartozik. Ez egy újabb tényező, hogy egyeseknek ez nem volt elég, ezért elkezdték ilyen-olyan módon "reklámozni" a dolgot (lásd, előbb említett prájd). Ilyenkor csak azokat a mássággal élő embereket sajnálom, akik az imént említett figyelemhiányos "elvtársaik" miatt kerülnek azokkal egy kalap alá úgy, hogy még ők sem értenek velük egyet. Akkor ők így már homofób (melegektől félő) homoszexuálisok? És mi a helyzet az ellenpólussal, akik kimondottan védik a melegeket? Nevezzük őket "homofileknek" (melegeket szeretők)? Mert ilyen alapon azok. 😅
"Lehet erről vitatkozni hogy kisgyerek kezébe internyet nem való, de úgyis lesz..."
"Valóban. De az a nagy helyzet, hogy a gyerek nem csak a szüleivel érintkezik, hanem más gyerekekkel is, más flenőttekkel is, hallja aTV-t, rádiót is."
"Ismétlem, Magyarországon a kormány és a kormányközeli média az LMBTQ legnagyobb reklámfelülete."
De ha alapból nem lenne az interneten se ilyen tartalom? Ha nem tévedek bizonyos dolgok komoly cenzúrán is átesnek, mielőtt közkinccsé teszik őket. Mondjuk érdekes kettős mérce, hogy vannak olyan témák, amiket egyből letiltatnak egyesek, mert számukra (állítólag) félelemkeltők, míg másokat simán meghagynak, sőt reklámoznak annak ellenére, hogy az sem tetszik mindenkinek, sőt... Pontosan erre tértem ki a korábbi hozzászólásommal, hogy a problémát csak akkor lehet véglegesen megszüntetni, ha megkeressük a forrását. Ha pl. nem lenne elembétékú vagy prájd, akkor az embereknek fel sem tűnne, hogy léteznek olyanok, akik mások, pusztán azért, mert senkit sem érdekelne az ilyen "propaganda". Emlékszem, amikor én voltam gyerek, akkoriban csak azután vált sulitémává ez a fogalom (hogy meleg), miután azok elkezdtek felvonulgatni. Akkor mi is a valódi kiindulópontja az egésznek?! 🤔
"Nade... mi a helyzet akkor, ha van meleg ismerőse a szülőknek?"
Nyugi, nekem is van meleg ismerősöm. De mivel nem reklámozza, így kb. senkiben fel sem merül, hogy az lenne. Pont egy gyerek lenne erre az egyetlen kivétel? És ha valami csoda folytán fel is merülne egy gyerekben, hogy rákérdezzen egy számára totál jelentéktelen ember szexuális beállítottságára, akkor mit is tudna megkérdezni? Hogy miért nincs a bácsinak felesége? Szerintem is elég nehéz lenne erre egy pc. választ rögtönözni... 🙄
56, a cenzúra jó dolog, de idén tavasszal a gyerekmeséket is megszakította miniFeri. Én nem abban gondolkodok, hogy a gyereknek internet lesz a kezében, mert én nem tervezek telefont nyomni a gyerek kezébe. De korábban már írtam: a 90es évekbne nem volt internet, mégis mindenki ugyanúgy bzizott már oviban, kisiskolában.
" És ha valami csoda folytán fel is merülne egy gyerekben, hogy rákérdezzen egy számára totál jelentéktelen ember szexuális beállítottságára, akkor mit is tudna megkérdezni? Hogy miért nincs a bácsinak felesége?"
Nope. Hanem azt, hogy "az Annának (közös barátunk, kb hetente találkozunk vele) hogyhogy barátnője van, nem barátja?"
Az a gond, hogy neked valószínűleg 0 tapasztalatod van a gyerekekkel és azt hiszed, hogy hülyék, csak azt az infót kapják meg, amit a kezükbe nyomsz.
“Ha pl. nem lenne elembétékú vagy prájd, akkor az embereknek fel sem tűnne, hogy léteznek olyanok, akik mások, pusztán azért, mert senkit sem érdekelne az ilyen "propaganda". Emlékszem, amikor én voltam gyerek, akkoriban csak azután vált sulitémává ez a fogalom (hogy meleg), miután azok elkezdtek felvonulgatni. Akkor mi is a valódi kiindulópontja az egésznek?! 🤔“
Nem tudom eldönteni hogy trollkodsz vagy tegnap születtél. 😂😂😂 Eleve nem lenne prájd ha senkit nem érdekelne ez a dolog, meg ha annak idején nem lett volna bevett szokás, hogy vascsővel verik agyon a melegeket. Női szavazati jog is mozgalmakon keresztül lett, gondolom vágod hogy akkor is voltak hozzád hasonlók akik felvonultatták ezeket a bullshit maradjon a konyhában/minek az gondolatokat, de érdemes megnézni hogy hol vannak azóta ezek, és hol van a női szavazati jog.
A “nem lenne az interneten ilyen tartalom” az meg konkrétan álomvilág, nem reális érv. Az is marha jó lenne ha világbéke lenne nulla bűnözéssel, de mivel ez sose lesz, ezért azzal kell dolgozni ami van.
"a cenzúra jó dolog, de idén tavasszal a gyerekmeséket is megszakította miniFeri."
Szerintem is inkább azt kellett volna megszakítani, aki engedélyezi az ilyen jellegű abszurd mesék megjelentetését. 😉
"Hanem azt, hogy "az Annának (közös barátunk, kb hetente találkozunk vele) hogyhogy barátnője van, nem barátja?""
Hát igen… Ki, kivel és miként tartja a kapcsolatot. Amúgy erre sem nehéz választ adni. Pl: "Annának azért van barátnője, mert még nincs barátja, de mivel egyedül nem szeret menni sehova, így Julcsikával megy mindenhova." Remélem azért nem a gyerek szeme láttára élik ki a szexuális vágyaikat. 🙄
"Eleve nem lenne prájd ha senkit nem érdekelne ez a dolog, meg ha annak idején nem lett volna bevett szokás, hogy vascsővel verik agyon a melegeket."
Persze. Jó hogy nem azt hozod fel, hogy egy időben meg boszorkányüldözés címszó alatt máglyára dobták az összes vöröshajú nőt, aki nem járt templomba. Ők sajnos nem vonulgatnak, pedig sokkal több joguk lenne rá, mint a farukat és farkukat rázó szivárványosoknak. És ha már az erőszak... Sajnos egy olyan világban élünk, ahol bárkit agyonverhetnek, leszúrhatnak, lelőhetnek pusztán azért, mert valakinek nem tetszettek. Akkor mindenki vonuljon utcára, abban reménykedve, hogy nem fog többé semmi rossz megtörténni? Kik is élnek álomvilágban? Azzal, hogy egy lényegtelen, szűk kört érintő vélt és egyben már nem létező problémát propagálnak egyesek, csak felerősítik a társadalmon belüli ellentétet. Az unatkozó fanatikusoknak szépen eszébe jut, hogy van még kit "vascsővel agyonverni". Ez nem atomfizika… 🤔
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!