LMBTQ-sok, ti hogy akarjátok elmagyarázni egy gyereknek, hogy mi az a homoszexualitás, amikor ők még azt sem tudják, mi az a szex?
"akkor ő azt fogja gondolni, hogy ha egy lány szereti az anyját, akkor leszbikus"
A gyerekek óvodás korban gyakran "szerelmesek" a saját szüleikbe is. Legkevésbé sem akadnak fenn azon, ha két néni vagy két bácsi szereti egymást.
A törölt válaszom megírásakor is követtem a logikát. Most viszont következtetés levonása szempontjából választ szeretnék kapni arra, hogy egyáltalán miért jelentették azt a választ? Ha nem ismerem meg a mások által vélt probléma pontos okát, akkor legközelebb könnyen bele fogok futni hasonló helyzetbe úgy, hogy továbbra sem fogom érteni a szituációt, mivel konkrét indoklást nem kaptam senkitől. 😒
Ha valaki tesz valamit, akkor annak oka kell, hogy legyen. Ha valaki ok nélkül csinál valamit, akkor annak nincs értelme. 😎
46, van egy olyan szabály is, hogy ne spameld a kérdést. Te ezt cisnálod 2 oldal óta a rinyálásoddal, hogy törölétk egy kommentedet.
Kérdező, a kérdésed egyszerűen végigggondolható. Te mit mondasz az óvodás korú gyerekednek, ha megkérdezi, hogy "mi az a leszbi"? Esetleg ha lát egy homoszexuális párt és megkérdezi ők miért viselkednek úgy, mint apa és anya?
Mert igazából ennyire egyszerű a dolog. Nem kell nyomatni nekik a felvilágosítást, ők maguk keresik a válaszokat.
Bár gyanítom közöd sincs a gyerekekhez...
#47 Köszönöm az észrevételt! Nem rinyálás, hanem szimpla érdeklődés. Amúgy igen, elolvastam a szabályzatot is, de még az alapján sem sikerült találnom semmi kivetnivalót az eredeti törölt válaszomban. Aki viszont jelentette, az valamiért mégis sértve érezhette magát, ha nem volt elég számára a válaszom szimpla lepontozása. Arról viszont már nem én tehetek, hogy senki nem tud a jelentgetésre érdemi magyarázatot adni, így inkább a terelést/lapítást választja. 🤔
A véleményem továbbra is ugyanaz marad az eredeti témába, miszerint mindent csak a maga idejében érdemes közölni a gyerkőccel, annak rendje és módja szerint. Alapesetben egy gyermek nem is találkozik olyan szavakkal, kifejezésekkel, amikkel neki még nem is kéne foglalkoznia. Továbbá a gyerekek gondolatmenete nem feltétlenül hasonlít a felnőttek gondolkodásához, sőt... Lehet, hogy pl. egy filmben látott jelenet röhögést vált ki egy felnőtt nézőből, de ugyanaz a jelenet egy gyereknél már félelemet, durvább esetben traumát is okozhat. 😕
“Alapesetben egy gyermek nem is találkozik olyan szavakkal, kifejezésekkel, amikkel neki még nem is kéne foglalkoznia.“
Ahham… Egy olyan világban ahol egy 2 éves már tableten néz mesét/netezik, csak legyen el lehetőleg csöndben. Biztos, az internet arról ismert hogy figyelembe veszi az életkort és aszerint oszt tartalmat. Ez amit mondasz ez igaz volt még let’s say 30 éve. Ezt kéne felfogni, hogy más a világ. Új megoldások kellenek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!