Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A Balaton mitől ilyen drága ?

A Balaton mitől ilyen drága ?

Figyelt kérdés

Szerintem eléggé drága.

Las Vegast meg Siófokot néztem meg Bookingon.Nem drágább annyival. Miközben a Balaton az putri Vegashoz képest

ma 10:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
69%
Azért, mert turizmusra állt rá, meg a nyaralókra.
ma 10:03
 2/11 A kérdező kommentje:
Vegas talán nem ? Ott biztos aksi gyárak vannak
ma 10:05
 3/11 anonim válasza:
Vegas egész évben fogad turistákat, a balatoni szezon viszont időben korlátozott.
ma 10:20
 4/11 anonim válasza:
61%

A Balaton júniustól legfeljebb szeptember elejéig megy (főszezon: június közepétől-augusztus 20.-ig), míg Las Vegas-ban egész évben zajlik az élet, így nem két két-három hónap alatt kell kitermelni az egész éves bevételt.

Meg az én szememben Las Vegas putri a Balatonhoz képest. Balaton: sokkal szebb természet (nemzeti park), régi korok emlékei (várak, Tihanyi-apátság). Az USA-ban szerintem csak a természet szép (az viszont lélegzetelállító), a városok (néhány kivételel, pl:. New York, San Francisco) eléggé érdektelenek.

ma 10:27
 5/11 anonim ***** válasza:
49%

Mert vannak olyan hülyék (már bocsánat) akik megfizetik. Van a magyar fogyasztó, aki a "mi megengedhetjük ám maguknak" mentalitást képviselik akkor is, ha teljesen hülyének nézik, és az egész éves megtakarítása elmegy rá. És van a magyar vállalkozó, aki -tisztelet a kivételnek- gyors meggazdagodásban utazik, nem a hosszú távú befektetésekben.

Ez utóbbiról jut eszembe, hogy utóbbi években voltam idehaza néhány 4 csillagos wellness hotelben, ahol voltam 10-20 éve is, és szomorú volt látni, hogy amikor megépültek tök jók voltak, de azóta láthatóan hagyják amortizálódni az épületet, és a szolgáltatásokon is láthatóan spórolnak (pl. a fűtéssel, vagy a svédasztalon mirelit kajákat pakolnak ki, vagy szintén svédasztalnál ugyanazt felszolgálják több napon át, amikor előző este is órákon át kint volt... egyik reggelinél kiköptem a sonkás szendvics falatot, mert a sonka konkrétan nyálkás és büdös volt, következő nap meg valami "majonézes sonkás saláta" vagy mi a franc volt, gondolom ezt a sonkát vágták bele, hogy a majonéz elfedje az ízét). Azt elérték, hogy én is hülye voltam, 50-70 ezer forint per éjszakás díjakat kifejettem, és nagyot kaszáltak utánam. De elérték azt is, hogy jó ideig eszem ágában sincs Magyarországon turistáskodni, és mindenkit lebeszélek erről.

Tudom, hogy ez politika kategória. De szerintem ez mélyebb kérdés annál, mint hogy Fidesz vagy Tisza vagy Gyurcsány.

ma 10:27
 6/11 anonim ***** válasza:
51%

Ilyen drága!

Milyen drága???

Tavaly 2000 Ft ért remek pizzát ettünk, csapolt sör 800 Ft...és még sorolhatnám, a fagyi sem volt több, mint egy megyeszékhelyen.

Menj el egyszer Dániába, Franciaországba...na az drága, ahhoz képest a Balaton egyáltalán nem drága.

ma 10:31
 7/11 A kérdező kommentje:

"Meg az én szememben Las Vegas putri a Balatonhoz képest."

Ezt úgy értettem, hogy ingerszegény. A Balatonon nincsen szórakozási lehetőség. Éjszakai élet kb nincsen max Siófokon meg egy két klub meg pár fesztivál (Igaz pl Zamárdiban éppen most cseszik szét)

Ha esik az eső akkor kuka a dolog a legtöbb helyen.

Vegasban nem esik az eső még annyit sem. De pl tele van koncertekkel, kasszinó, buli és modern a város. Vegaskörül is vannak elérhető természeti látnivalók

ma 10:51
 8/11 anonim válasza:
100%
#7 De engem pl:. a természeti, történelmi, kulturális látivalók, meg a hegyekben való túrázás jobban érdekelnek mint a koncertek és az éjszakai élet.
ma 10:53
 9/11 A kérdező kommentje:

Na nézzük Dániát.

Koppenhába siófok Július 21-24 dátummal 2 fő 1 szoba.

Luxury Hotel Siófok-195.000 ft 3 csillagos

Go Hotel Østerport Koppenhága-150.000 ft szintén 3 csillagos

"csapolt sör 800 Ft"

A Plázson 1 fél literes víz 1000 ft szóval nem tudom hol vetted.

"Tavaly 2000 Ft ért remek pizzát"

Ez melyik pizzéria ? A karaván ami egy nagyüzemi ipari szemét 3200 ft a pizza.

ma 10:55
 10/11 anonim ***** válasza:
57%
Én győri vagyok és szinte minden olcsóbb a Balcsin mint itt.
ma 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!