Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért sokallják/tartják...

Miért sokallják/tartják drágának a házat?

Figyelt kérdés

Van egy 3 szintes, teljesen felújított házam. Minden új rajta, a lehető legjobb minőségben. A házban 9-10 ember kényelmesen elfér, teljesen lakhatásra alkalmas, minden korszerű. Van hozzá egy nagy zárt terasz, első és hátsó udvar is. És ami a legfontosabb, vízparttól van 20 méterre, saját stéggel és előtte van egy csodálatos park is.

Nem szeretném elárulni hol van, de a megyében egy népszerű és nagy üdülőövezet környékén. Viszont nem ott van a házak tömkelegében, hanem picit máshol, egy nyugodtabb, békésebb környezetben. 5 percre a várostól.

A környékünkön nincsen sok ház, így igazából eladó sem nagyon, mert akinek itt birtokában van esze ágában sincs megszabadulni tőle. Viszont eddig mindig azt hallottuk mindenkitől, hogy de jó lenne ha lenne nekik itt házuk, ha lenne eladó a környéken stb.

Ennek ellenére viszont nincsenek nagyon érdeklődők a házra. Illetve ha hirdetve van, csak a puffogás megy alatta, amire számítottam is az emberek természete révén.

Az ingatlan irányára 50 millió forint, a négyzetméterár pedig ~500.000 forintra jön ki. Ilyen feltételekkel, illetve ilyen körülményekkel ilyen házért egy ilyen környéken nem gondolom soknak. Illetve tudom mennyi munka volt vele, mi mennyibe került. Ettől függetlenül irányár így is. Volt pár éve 1-2 ház ami eladó volt itt, de azok semmivel nem voltak jobbak, még kisebbek is voltak olyan 60-68 között árulták őket.

Illetve látni azt, hogy a környező településeken, illetve ország szerte még ahol semmi nincs, ott is 30-40-ért árulnak kisebb, rosszabb állapotban lévő házakat.

Tudom, hogy a kommentekkel nem is kell foglalkozni, nem olyan embereknek szól a hirdetés, de egyfolytában olyan kommentek érkeznek, hogy ez pofátlanság, vicc és röhej ez az ár, stb. Ráadásul mikor nem volt kiírva a négyzetméter ár, csak irányár és terület, akkor hamisan odaírták (nem tudom, hogy olyanok puffognak akik számolni sem tudnak, vagy csak direkt szították a tüzet), hogy 1 millás négyzetméterár az röhej, stb. És utána mindenki ez után a komment után ezen puffogott. De senki nem járt utána, hogy valójában a fele, csak egy hülye odaböfögött valamit.

Nem tudom mit gondolnak, hogy majd ingyen odaadom? Vagy olyan áron, amiért putrikat árulnak?

És tudom, hogy egy Balaton az Balaton, de ott pl. nem ritkák a 2 milliós négyzetméter árak, sokkal kisebb házak, de többnyire csak nyaralók, zsúfolt környéken. El se tudom képzelni ott mennyit érne ez a ház…

Illetve pesten (saját tapasztalatból tudom, hogy milyen) semmivel nincsenek jobb lehetőségek, csak maximum több, de amúgy is számomra egy olyan undorító hely, ami a legutolsó lenne ahol élnék. Semmi természet, zsúfolt, minden drágább, annyival pedig nincsnek jobb munkahelyek, hogy megérje. Na ott panelban 30-40 négyzetméteres lakásokat árulnak ennyiért. Persze ott kereslet van rá, mert mindenki valamiért oda vágyik, de számomra érthetetlen. És lehet ezeket nem kellett volna leírjam, mert lehet kötekedés tárgya lesz, de azért hasonlítsuk össze mi mennyi.

Illetve amire ki szeretnék térni, hogy nem egy olyan ember szólta meg, akinél látom a jelenleg használtan 10+ milliós autókat. És bárhol megyek, hiába írja online mindenki, hogy “egy átlag magyar örül egy 200 ezres Swiftnek”, minden második autó ami szembe jön vagy bárhol parkol több millás. És érdekes, hogy autókra nem sokallják a 10-20 milliót, de házra meg egy ilyen összeget igen.

Biztos valamennyire panaszkodásnak hallatszik, van is benne valami. De én tudom azt, hogy a környéken mit érnek a házak és a többi példát tekintve még drágábban is árulhatnám, de pont, hogy egy reális árat lőttem be. Akinek pedig tényleg szüksége lesz rá úgyis megveszi, biztos vagyok benne, hogy új gazdára talál. Nekem nem is sürgős eladjam, mert csak a másodlagos ingatlanom.

Csak annyi, hogy én hirdetem valószínűleg rosszul/rossz helyen? (Tele raktam képpel és minden információt leírtam)

Vagy egyszerűen az átlag magyarok, ráadásul pont azok akik amúgy sem lennének vevők hurrogják meg természetükből? (Ez nem lenne meglepő, mert kb. minden létező dolognál csak a puffogást meg a rosszindulatot lehet látni itthon)

Vagy csak szimplán nem ilyen egyszerű és sok idő eladni egy ingatlant?

A kérdéssel nem a vitagenerálás és a kötekedés a célom, úgyhogy lehetőleg ezt kerüljük. Bár van egy sejtésem, de mindegy is.

Az értelmes és normális válaszokat, tanácsokat pedig köszönöm!

aug. 24. 16:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
88%

Valószínűleg sokáig kell hirdetni. Ahogy mondani szokás, "csak egy vevő kell".

A gonoszkodás meg elég jellemző, ingatlanoknál le lehet ingyen vezetni a feszkot, hiszen kommentelni meg megnézni is ingyenes. Az a kategória, mikor lehet csámcsogni, lásd még "milyen kövér lett az Irén", "honnan van pénze a Lajosnak terepjáróra".

aug. 24. 16:24
 2/16 anonim ***** válasza:
62%
Most vègül is itt akarsz panaszkidni mert nincs rá vevő, vagy mert olcsóbban akarnák megvenni?
aug. 24. 17:01
 3/16 anonim ***** válasza:
90%

hát ha egyébként jó az ingatlan, akkor hasznosítsd vendégháznak, főleg ha egyébként nincs kölsége, mert azt mondod fel van újítva

nem egy rossz ajánlat egy stéges ingatlanért 130 ezer euró, bár nyilván én nem láttam a képeket, ennyi pénzért szalvétát sem lehet kapni a balatonnál nyugatabbra elhelyezkedő tónál

aug. 24. 22:32
 4/16 anonim ***** válasza:
74%

ja, vagy nem a balatonról van szó? hát igen, azért a balaton mégiscsak az NSZK-s túristák által felfuttatott Platensee, mindenféle vitorlás jacht meg hasonló klubbokkal, ahova a gazdag emberek járnak össze

hát ezzel szemben a tömörkényi halastónak inkább eszmei értéke van

nyilván ha ilyen homályosan fogalmazol akkor te is tudod, hogy mi a lényeg

aug. 24. 22:39
 5/16 anonim ***** válasza:
74%

Csak pár gondolat, mert a harmadától már látszott, hogy túl misztifikálod a saját munkádat, a vevőkről mondasz ítéletet.

Az, hogy számodra magas minőségben van felújítva, egyáltalán nem jelenti azt, hogy más is látja a minőséget egy gyors megtekintés alatt, az meg pláne nem, hogy tetszik is neki, amit csináltál (mármint stílusában, nem minőségileg), az, hogy 9-10 ember elfér benne, nem teszi kelendővé. Manapság nem divat a generációk együttélése. Az ingatlan értékét a helyszín legalább annyira meghatározza, mint az ingatlan állapota. Laikusnak a te álomhelyszíned egy félreeső, ritkán lakott ártéri külterület (még ha rendezési terv szerint papíron lakóövezet is), annak minden hátrányával. Az 500k/nm a mai ingatlanárak mellett egy felújított háznál nagyon belépő szint. Akinek meg "csak" 50M áll a rendelkezésére, valószínűleg ennél racionálisabb döntés hoz, mint kiköltözni a világ végére valami hodályba.

aug. 24. 22:57
 6/16 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy nem olvastátok vagy félreértettétek, de a megye legnépszerűbb üdülőövezetéről van szó, nem a világ végén. 5 percnyi autózásra van a város is. Nem ilyen "tömörkényi halastóról" van szó és nem is egy + félreeső, ritkán lakott ártéri külterület". Az a baj, hogy sokan annyit látnak, hogy vidék = puszta, bármi másik üdülőövezet ami nem Balaton = pocsolya, de ez nem így van. Egy közkedvelt helyről van szó. Csupán nem a zsúfolt övezetben van, hanem egy igényes, szépen parkosított, nyugisabb helyen, saját strandrésszel, boltokkal, stb. Ezen a részen pedig nyilván kevesebb ház van, hiszen ezek mind új és szép házak.

Ahogyan azt sem írtam, hogy bárkinek ne tetszene. Aki látta mindenki dicséri és tetszik is neki, de az árát szólják meg. És ezt a kommentekre értettem, hogy ott puffognak, élőben természetesen nincs ilyen.

Annyit hozzátennék, hogy autópályán Pest is 1 óra alatt elérhető, ami a mai világban nem egy nagy was ist das.

Az árára pedig írtam, hogy teljesen reálisnak tartom, még talán jobban túl is lehetne lőni, hiszen nem különb házakat 60-68 adtak el, mikor lett 1-1 eladó. Az üdülőövezetes részben is 40-50 között árulnak fele ekkora és fele ilyen szép házakat. Azt pedig tudom jól, hogy mennyibe van egy építkezés, felújítás, hiszen végigjártam. Minden a lehető legjobb minőségű és legszebb, teljesen korszerűsített, lényegében semmihez hozzá sem kel nyúlni. És senki felől erre panasz nem érkezett.

A kérdés csupán ezekre a kommentharcosokra reflektál, akik odapuffognak alá (és valószínűleg még házat sem fognak venni soha, pláne nem ilyet.) és hazugságot is írnak.

Illetve arra, hogy eddig elég kevés az érdeklődő, úgyhogy gondolom ez egy nehezebb és hosszasabb folyamat lesz.

És a vevőkről nem mondtam semmi ítéletet, sem rosszat. Azt tényleg csak a kommentben kötekedőkre értettem, akik semmiféleképpen sem lesznek valószínűleg opcionális vevők. Illetve ahogy az első is írta: "csak egy vevő kell".

Viszont én sem fogom az első vevőnek odaadni, már bocsánat, de szarért-hugyért, hiszen nekem nem sürgős. A környékbeli árakat nézve még belőhettem volna én is 6

aug. 25. 03:17
 7/16 A kérdező kommentje:

Bocsánat, véletlen kiment.

A környékbeli árakat nézve még belőhettem volna én is 60 köré, de pont próbáltam ezzel korrekt lenni és reálisan nézni. Így is irányárként adtam meg, de nem nagyon szeretnék lejjebb menni, mert azért maradjunk már ésszerű határokon belül. És tényleg milyen különb házat lehetne ennyiért kapni a mai világban, mikor csomó embernek az autója ér majdhogynem egy házat. És nyilván nem olyanoknak szól, akiknek az az 50 millió az össz. Mivel tényleg nagyon ritkán vannak eladó házak, így akinek kell és van rá, annak meg lényegében ez mindegy is lesz. Legalábbis én így gondolom. Csak nyilván picivel több idő lesz ez a folyamat, mint amire elsőre gondoltam.

aug. 25. 03:25
 8/16 anonim ***** válasza:
40%

Akkor most mi is a bajod vègül is?

Nincs kinek panaszkodnod, megbeszèlni a problèmáidat, gondolataidat egy házról? Baj, hogy nem kelt el azonnal, nem licitálnak egymásra az emberek, nem tolonganak. Mert azt hitted, ez egy főnyeremèny mindenki számára?

aug. 25. 04:54
 9/16 anonim ***** válasza:
79%
Miért nem írod le, hogy hol van, titok a megye is? Lehet ez a hely a gond. A Vízparti ingatlanok keresettek, most adtam el, (nem Balaton) pár hét alatt elment az ingatlan.cOMon. Legalább ott is hirdeted? Pár üzenet jött, de semmi kötekedő.
aug. 25. 06:49
 10/16 zulu ***** válasza:
50%
Amennyiben normálisan meg van hirdetve normális helyeken tényleg jó áron,itt nem beleszámolva hogy mennyit költöttél rá ez sajnos sokszor nem mérvadó..és nincs heti pár megkeresés akkor túl van árazva szinte biztos.Talán elképzelhető hogy szabadságolások,nagy meleg miatt nincs érdeklődő de ez nem valószínű.Csak vigyázz,be ne ragadjon.Mégvalami,ez belterület vagy külterület?
aug. 25. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!