90.000 forintos gázszámla 30 helyett idáig átalányt
fizettem. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Emeletes házban élünk,2000-ben épült. Az éven még nem volt használva a gáz csak főzésre. Ma megjött az első számla az új számlázás óta és 90 ezer forintot kaptunk ki. Az egész fizetésem 150 ezer forint és kaptam még villanyra 20 ezret és vízre is 15 ezret. Nem tudom mit tegyek? Én ezt minden hónapban nem fogom tudni kifizetni a család összes bevétele kevés erre, mivel a férjem le van százalékolva ezert 200 ezer forint a havi megelélhetésünk,keresetünk. Álljak át diktálásra?
70-es, nekem sincs autóm, én is szinte mindent megtermelek a kertben, oké, interneten van, mea culpa ;)
De akkor sem élek akkora házban, amit nem tudok fenntartani, és a kérdés erről szól. Irodalom szakot nem végeztél, hogy a szövegértelmezés nem megy?
2022. okt. 21. 16:28
72/88 anonim válasza:
#69 MOST lett fenntarthatatlan a ház, HA nem változtat a szokásain. Azért a jelenlegi energiaárak annyira irracionálisak, hogy te is megszivhatod még a 100 négyzetmétereden.. totál vismajor.
Ha eddig ki tudta fizetni normálisan az átalányt, és most hirtelen lett ekkora a rezsije, akkor ne csináljunk már úgy, mintha építkezésnél is ezzel kellett volna tisztában lennie.
2022. okt. 21. 16:29
73/88 anonim válasza:
Miért, 72-es, a kérdezőnek nem jutott soha eszébe vajon, hogy egyszer egyikük meghal és a másik a nyugdíjból akkor sem igen fogja fenntartani tudni a házat, ha "csak" 30 ezer a fűtés?
Ismételni tudom magam, csak a homokba dugták a fejüket.
2022. okt. 21. 16:31
74/88 anonim válasza:
Ok, majd te is minden családtagod kirepülésénél / halálánál gondolom egy újabb és újabb ingatlan adásvételt fogsz eszközölni, de persze nem feltétlenül csak anyagi okokból hanem azért is, hogy ne pazarolj. Végül meghalhatsz egy 12 nm-es garzonban. :)
2022. okt. 21. 16:36
75/88 anonim válasza:
én egyedül is ki tudnám fizetni a 10 ezres gázszámlát, ergo nem ugyanaz a helyzet.
2022. okt. 21. 16:39
76/88 anonim válasza:
#75 dehát pazarolsz!!! aFölDEneRgiAkÉszleEtEi!44
2022. okt. 21. 16:40
77/88 anonim válasza:
Tehát 2 embernek LUXUS a 150 négyzetméter, de neked 1 emberként nem lesz az 100. Nem a legélesebb kés vagy a fiókban, tudod?
2022. okt. 21. 16:40
78/88 A kérdező kommentje:
Idáig ki tudtuk fizetni a rezsit, nem volt vele gond és maradt is. Ez most egyszerre sok volt és értek mindent amit írnak de hiába fogyasztunk egyelőre már kevesebbet ha a tavalyi év átalányát kapjuk amikor még gázzal fűtöttünk egész évben most pedig már nem is használjuk. Igaz, hogy nem vagyok valami tanult és nem értek sok mindenhez a nagyvilágban de nem élünk nagylábon, szóval nem értem a sok bántást de nem lepődtem meg a hozzáállásokon. Amit tudunk megfogunk tenni, én csak azt szerettem volna tudni érdemes-e diktálásra átálni
2022. okt. 22. 09:17
79/88 anonim válasza:
Kérdező, ne diktálásra állj át, hanem az átalányt állítsd át. Ha az MVM-nél vagy, szívesen segítek.
2022. okt. 22. 09:53
80/88 anonim válasza:
Az átalány összegét is lehet módosíttatni, ha változtak a fogyasztási szokások.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!