Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » 90.000 forintos gázszámla 30...

90.000 forintos gázszámla 30 helyett idáig átalányt fizettem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Emeletes házban élünk,2000-ben épült. Az éven még nem volt használva a gáz csak főzésre. Ma megjött az első számla az új számlázás óta és 90 ezer forintot kaptunk ki. Az egész fizetésem 150 ezer forint és kaptam még villanyra 20 ezret és vízre is 15 ezret. Nem tudom mit tegyek? Én ezt minden hónapban nem fogom tudni kifizetni a család összes bevétele kevés erre, mivel a férjem le van százalékolva ezert 200 ezer forint a havi megelélhetésünk,keresetünk. Álljak át diktálásra?

2022. okt. 20. 16:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/88 anonim ***** válasza:
28%

#38 Ezt orbán riogatáson túl tudod is valamivel igazolni?!

Orbánisták, esetleg van valami érv is a tarsolyban, hogy miért ez a legjobb? Esetleg hogy miért nem lehet meghallgatni az ellenzéki javaslatokat, és érdemben foglalkozni azzal? Tudod, nyilvánosan, meghallgatni a parlamentben, érdemben vitázni, nem csak személyeskedni, hanem érvelni...

2022. okt. 20. 19:46
 42/88 anonim ***** válasza:
62%

Diktálással se mennétek semmivel sem többre. Menj be a szolgáltatóhoz és kérj kisebb havi díjat, Álljatok át kisebb átalányra és drasztikusan csökkenteni kell a fogyasztást. Nem csak a gáz,de a többi számlátok is rettenetesen soknak tűnik.

Mi 150m2-es házban élünk, 4 tagú család, és az éves gázfogyasztásunk évek óta nincs 1729m3 felett. Az elmúlt 1 évben pl 1724 volt. Havonta 15 ezer párszáz ft. Persze nem kényelmi 22 fokra fűtünk, csak 18ra. Az áram 7ezer párszáz ft, a víz 5000 körül.

Borzasztó sokat fogyasztotok. Spóroljatok. Mi is ezt tessszük már évek óta.

2022. okt. 20. 21:24
 43/88 anonim ***** válasza:
74%
Csak pár helyiséget kell fűteni, más megoldás nincs.
2022. okt. 20. 21:34
 44/88 A kérdező kommentje:
Tavaly még itthon éltek a gyerekek,a fiam a felesége és a pici babájuk is. Nem voltunk mindig nehéz anyagi helyzetben de tavaly év végén a páromnak egy balesete lett, amiből ő már sajnos nem fog tudni olyan mértékben felépülni,hogy dolgozni tudjon. Borsod megye, Miskolctól 40 km-re élünk, nem akarjuk eladni inkább tényleg megfagyunk. Együtt építettük, és értem azt,hogy az ember a sírba a házat nem viszi de mégsem engednénk el, ez az egész felnőtt életünk emléke és a gyermekeink itt nőttek fel. Egyelőre nem tudjuk mi a probléma, miért kaptunk ennyi összeget de holnap nappal megpróbálom feltölteni a számlát ha megtalálom a módját ide a hozzászólásokhoz, hátha más jobban el tud rajta igazodni. A víz fogyasztást megértem, sokat mosok nem akarom magyarázni miért de jelenleg a fiam családjára is én mosok, megfogom próbálni ezt is csökkenteni de a gázzal nem tudom mi legyen. A lányomék vettek az évre nekünk most fát tehát amíg nem muszáj tényleg nem akarjuk használni a gázt és jövőhéten bemegyek a szolgáltatóhoz is.
2022. okt. 20. 23:11
 45/88 anonim ***** válasza:
23%
40# igen, az atv káros hatásai meglátszanak
2022. okt. 20. 23:13
 46/88 anonim ***** válasza:
73%

De mért nem tudhatjuk, mekkora ház? Hány fürdőszoba, hány légköbméter?

Fürdőszobánként lehet gázórát létesíteni és annyi lakóegységnek számít és az ársapka is lakóegységenként van.

Ha most kevesebben lakjátok, akkor ketté lehet választani 2 kisebb lakrészre.

Pláne ha tudjátok is, hogy kell építkezni, 2 válaszfalat fel tudtok húzni még november végéig.

2022. okt. 20. 23:17
 47/88 anonim ***** válasza:
73%

22: Tegyük hozzá, hogy júliustól lehet tudni, hogy ennyi lesz a gáz. Egy álló hónapon át volt kint a tömeg akkor az utcán, hogy rendszert váltsunk a szakértői kormányra, de akkor ez a család is otthon ült és várta hogy majd télen meghalnak. Ahelyett, hogy kijöttek volna, hogy elegen legyünk.

Most 23-án vajon hol lesznek? Most is otthon fognak sirdogálni?...

2022. okt. 20. 23:30
 48/88 anonim ***** válasza:
96%
Esküszöm, nem értem, miért nem tudnak az emberek alapszintű matematikai műveleteket elvégezni. Az átlagot 144 m3-nál szabták meg, efölött kell köbméterenként 767 Ft-ot fizetni. A 144 m3 nagyjából havi 15 ezer forintnak felel meg, vagyis te kb. ugyanennyivel vagy még havonta felette, amit viszont már piaci áron számláznak, ami 7,6-szorosa az eddigi árnak. Vagyis ami eddig a másik 15ezer volt, az most már majdnem 115 ezer forint. Ha eddig 30 ezer forint volt az átalányod, annak most elméletileg majdnem 130 ezer forintnak kellene lenni. Ehhez képest még istenes a 90 ezer forint.
2022. okt. 20. 23:44
 49/88 anonim ***** válasza:
100%

Egész véletlen nem felel meg a ház többgenerációsnak? Fürdőszoba, konyha,wc, minimum1 szoba ami 16m2nèl nagyobb. Lakóegységenként ennek kellene hozzá megfelelni. Az is jó ha külön bejárata van. Mert nem mindenhol fogadják el egyébként ha nincs.

Ha ez meglenne, kérhetnétek hatósági bizonyítványt lakóegységenkénti gázkedvezményre.

A mi házunk pl 2 lakásos, így dupla gázmennyiség jár rá. Még szeptemberben el is lett intézve.

2-3-4 lakásos házakra lehet kérni.

2022. okt. 20. 23:53
 50/88 anonim ***** válasza:
100%
48# ahogy a 26# már kiszámolta
2022. okt. 21. 00:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!