Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » 90.000 forintos gázszámla 30...

90.000 forintos gázszámla 30 helyett idáig átalányt fizettem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Emeletes házban élünk,2000-ben épült. Az éven még nem volt használva a gáz csak főzésre. Ma megjött az első számla az új számlázás óta és 90 ezer forintot kaptunk ki. Az egész fizetésem 150 ezer forint és kaptam még villanyra 20 ezret és vízre is 15 ezret. Nem tudom mit tegyek? Én ezt minden hónapban nem fogom tudni kifizetni a család összes bevétele kevés erre, mivel a férjem le van százalékolva ezert 200 ezer forint a havi megelélhetésünk,keresetünk. Álljak át diktálásra?

2022. okt. 20. 16:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/88 anonim ***** válasza:
75%

Amennyi pénz elment a rezsicsökkentésre ( és igen, ebbe beleértve a gazdagék úszómedencéjét is), annyi pénzből az évek során az átlagos, vagy az alatti jövedelmű családok házainak korszerűsítését meg lehetett volna oldani!

Nehogymár hibáztassuk szerencsétlent... 23 éves házban él, teljesen reális ez a fogyasztás.

És közli a kormányunk, hogy az átlagfogyasztás 1700 köbméter, beleszámolva többezer garzonlakást is, amit az ember belehel fél konvektorral is.

Szóval legyetek kedvesek ne a kérdezőt szekáljátok, hanem kérdezzétek meg az uratokat, hogy eddig miért voltak kinevetve a zöldek, az energiahatékonyság, hogy miért nem ebbe invesztáltak ahelyett, hogy a megemelt rezsibe pótoltak bele.

Jómagam is dilemmában voltam 2 éve, amikor közölték velem, hogy a házunk geometriája miatt így-úgy kell állványozni, ezért 6-7M Ft a szigetelés, nyílászáróra 2M forintot kaptam, utóbbi időkben ez még fentebb ment. Megtérülési ideje 15-20 év volt!

Akkor mégis miért volt elvárható, hogy kiadjon az ember majdnem 10 milliót korszerűsítésre, miközben tudjuk hogy az építőipar is fejlődik, lehet 4-5 év múlva jön egy ennél is jobb megoldás..

2022. okt. 20. 18:27
 22/88 anonim ***** válasza:
87%

Ne haragudj, 19-es, de ezen nem most kellene már gondolkodni. Ha a férje eddig is le volt százalékolva, és eddig is havi 200 ezer volt a bevételük, akkor eddig is luxus volt a 30 ezres gázszámla. Meg 15 ezres vízszámla, ne idegelj már, egy komplett 4 fős család normális fogyasztása nincs ennyi.

"Az ország vezetősége elhitette a néppel, hogy lehet pazarolni, nem kell korszerűsíteni"

???

Mi a lóf*sz? Az emberek talán nem tudják, hogy a gáz meg a fa véges nyersanyag, nem lesz mindig akkor se, ha nincs ilyen háború?

Fura, velem nem sikerült elhitetni, meg alapból eszembe nem jutna 150+ négyzetméteres házat venni még két gyerekkel sem, mert felfogom, hogy azt fenn is kell tartani.

Más meg 200 ezerből parádézik éveken keresztül fenntarthatatlan villában, és nem veszi észre, hogy ez nem lesz így oké, és mikor beüt a gond, másra mutogat?

2022. okt. 20. 18:29
 23/88 anonim ***** válasza:
30%

"Jómagam is dilemmában voltam 2 éve, amikor közölték velem, hogy a házunk geometriája miatt így-úgy kell állványozni, ezért 6-7M Ft a szigetelés"

A mi 110 nm-es alapterületű házunkat 2 millióért szigetelték és színezték pontosan 2 éve, számlásan. Hagyjuk már ezt a mesét a 6-7 millióról, jó pancser vagy, ha ezt elhitted.

2022. okt. 20. 18:31
 24/88 anonim ***** válasza:
28%

Nemhiszem hogy parádézik, azt nem tudod elképzelni, hogy ez még éppen belefért? Lehet ők építették a házat, hozzájuk nőtt, gyerekeknek szánják, sorolhatnám.

Egyébként annyira nagyok a számok hogy a víz és gáz esetén feltételezem ez éves elszámoló lehet, ha gázzal fűt akkor akkor lehet ennyi a villany, ha bitcoint bányászik, a víz meg akkor ha hetente megtöltött egy úszómdencét.

"Fura, velem nem sikerült elhitetni, meg alapból eszembe nem jutna 150+ négyzetméteres házat venni még két gyerekkel sem, mert felfogom, hogy azt fenn is kell tartani."

Jaja, és mennyire tudod prediktálni az energiaárakat? A jelenlegi annyira irreális forgatókönyv, hogy ha fegybert tartottak volna az emberek fejéhez 2000-ben, akkor sem hitték volna el. Innentől kezdve semmi értelme annak amit írsz, lehetsz te 70 nm-es lakásban is 6 gyerekkel, annak is irreálisan kilőhet a rezsije, ha tegyük fel nem 700 lesz egy köbméter, hanem 7000.

2022. okt. 20. 18:34
 25/88 anonim ***** válasza:
93%
23# add már meg annak a kőkorszakiszakinak akkor az elérhetőségét, boldogan venném, Fejér megye. Szívesen átküldöm az árajánlatot amit kaptam.
2022. okt. 20. 18:35
 26/88 anonim ***** válasza:
86%

2 főre eddig nem volt sok a havi 30ezer?

ha eddig 30ezret fizettél az kb. 300 m3.

ez új áron kb. 140.000.-

a 90ezres számla még kevés is.

nem reklamálnék, mert többet fognak kihozni.

havi 300m3

144x100 + 166x750 = 140.000.-

2022. okt. 20. 18:36
 27/88 anonim ***** válasza:
96%
Ja, hozzájuk nőtt, oké, ez jó ok arra, hogy éhen haljanak benne. Akkor legalább a gyerekek is hamarabb megkapják.
2022. okt. 20. 18:36
 28/88 anonim ***** válasza:
96%
Plusz azt se tudod mikor lett leszázalékolva a férje. Annyit akartam kérni, hogy ne ítélkezzünk. Ha pedig olyan helyen él, ahol eladhatatlanok az ingatlanok, akkor hiába próbálsz itt okosan érvelni, nem fog menni. Minden eset egyedi és ritka.
2022. okt. 20. 18:37
 29/88 anonim ***** válasza:
72%

"A jelenlegi annyira irreális forgatókönyv, hogy ha fegybert tartottak volna az emberek fejéhez 2000-ben, akkor sem hitték volna el."

De mi irreális ebben? Gyerekkorunk óta sulykolják belénk, hogy fogy a gáz, nem lesz örökké elérhető. Ha más nem, ennyi eszébe juthat bárkinek, mikor 160 nm-s szigeteletlen házat vállal be gázfűtéssel.

2022. okt. 20. 18:38
 30/88 anonim ***** válasza:
95%

"Álljak át diktálásra?"

nem

a fogyasztást kellene csökkenteni, a több emelet és az úszómedence, karácsonyi kivilágítás ma már luxus.

2022. okt. 20. 18:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!