90.000 forintos gázszámla 30 helyett idáig átalányt fizettem. Mit tegyek?
"nem akarjuk eladni inkább tényleg megfagyunk"
Akkor nem értem, mi a kérdés. Fizetni nem tudjátok hosszútávon, eladni nem akarjátok.
Akkor maradjatok, aztán lejmoljátok le a lányotokat, ahogy most teszitek, majd ő fizeti nektek a fűtést, mert nektek megszokásból derogál felfogni, hogy nem tudjátok fenntartani a házatokat. Majd finanszírozza a testvérét is, aki meg úgy vállal gyereket, hogy még a ruháik mosását se tudja megoldani. Bár, gondolom tőletek látta, hogy kell erőn felül megpróbálni parádézni.
Vicc az egész, komolyan, nem is értem, milyen válaszokat vársz. Fagyjatok meg vagy haljatok éhen, erre tényleg nem lehet mást mondani, ha változtatni nem akartok.
Igen, itt valóban probléma van a 90 ezerrel.
Mert a matematika szerint többet kellene fizetnetek.
Jópár választ figyelmen kívül hagysz. Így hogy lehet segíteni?
"Egyelőre nem tudjuk mi a probléma, miért kaptunk ennyi összeget"
leirtuk, kis számlát kaptál,
ha a 30ezer, a 90ezer igaz,
akkor 140ezres számlát kellett volna kapnod.
ezért akarsz reklamálni?
Amúgy eddig is publikusak voltak az új gázárak, nem számoltad ki magadnak, hogy kb mennyi lesz?
Jól értem hogy ez az atalany egy olyan évből származik, amikor tele volt élettel, babával a ház? Mert akkor most idén nem lesz annyi, vetesd lentebb az atalanyt, zárd le a nem használt szobákat, a vízbe meg a villanyba kérj a nejedtől ha már te mosol. Csak az a szoba legyen fűtve rendesen ahol a férjed pihen napközben, többi helyen legyen minden durván takarékon.
#55 az a baj ennek a kiépítésével, hogy nagyon drága jelenleg. Ugyanez a H-tarifa, szépnek tűnik hog gyorsan kérni kell H órát a klímához, a valóságban meg 6-700.000 ft, és baromira sok várakozás.
Azt tudom elképzelni, hogy a melegvíz is villany, meg a berendezések is kb 23 évesek. Esetleg egy villanysütő is meg tudja dobni a csekket.
Amúgy nekem csak az furi, hogy nekem még az egyedül élő 86 éves nagymamám is pontosan ki tudta számolni hogy mire számíthat, és már a nyári hónapokban, azonnal intézkedett, még időben a bumm előtt fát, szenet vett, nem keveset, mert látta hogy a gázt csak rásegítésre fogja tudni használni egy régi házban.
Ha neked még most költöztek el a gyerekek, és pici unokád van, nem hiszem hogy 90 éves vagy, fogalmam sincs, hogy ennyire hogy vagy meglepődve.
Nem kell félreérteni, nem bántani akarlak, csak most tényleg annyira sokkolva írtad ki ezt a kérdést, nyár óta melyik bolygón éltél?
Egyébként csak nagyon apró zárójelben jegyezném meg, hogy miközben az elmúlt években kinőtt a földből egy milliárdos (Lölö), aki nem csak az ország, hanem a világ egyik leggazdagabb embere lett, valamint urunk apja is birodalmat épít Hatvanpusztán, és még éjjelig sorolhatám a sok elefántot a szoba közepén, mindeközben a kisember egymásnak esik, hogy micsoda pazarló életet él, ha 21 fokos a háza, és amúgy is, tökéletesen el lehet élni 17 fokban is, meg is érdemli a magas számlát..
Végtelenül szomorú vagyok. Ezek nagyon profin nyomják a dolgokat, be kell látni.
"mindeközben a kisember egymásnak esik, hogy micsoda pazarló életet él, ha 21 fokos a háza, és amúgy is, tökéletesen el lehet élni 17 fokban is, meg is érdemli a magas számlát.."
Ne haragudj, de itt senki nem mondott ilyet. Azt mondtuk, pazarló dolog 150+ négyzetméteres házakban élni (pláne, ha nincs korszerűsítve), ez Lölőtől függetlenül is abszurd.
Tudom, hogy 25-30 éve arányaiban sokkal olcsóbb volt építkezni, ezért a nagy amerikai álmot követve sorra húzták fel az emeletes palotákat, nem is gondolva arra, hogy fogják ezeket fenntartani idős korukban, de ez akkor sem élhető, nem fenntartható.
A bolygón fogynak a nyersanyagok, luxus ekkora házakban élni, nem véletlen, hogy manapság már nem is szokás többgenerációs nagy házakat építeni.
Az 55+-os korosztály nagy hibája, hogy nem tudja elfogadni, hogy megváltozott a világ, ha látta is a változásokat, csak homokba dugta a fejét, várta a csodát, most meg sírnak, hogy nem tudnak megélni és inkább a gyerekeiket húzzák le anyagilag.
Nem kell 17 fokokban ülni, nem az a normális, de az sem normális, ha két ember 150 négyzetméreten él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!