Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » 90.000 forintos gázszámla 30...

90.000 forintos gázszámla 30 helyett idáig átalányt fizettem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Emeletes házban élünk,2000-ben épült. Az éven még nem volt használva a gáz csak főzésre. Ma megjött az első számla az új számlázás óta és 90 ezer forintot kaptunk ki. Az egész fizetésem 150 ezer forint és kaptam még villanyra 20 ezret és vízre is 15 ezret. Nem tudom mit tegyek? Én ezt minden hónapban nem fogom tudni kifizetni a család összes bevétele kevés erre, mivel a férjem le van százalékolva ezert 200 ezer forint a havi megelélhetésünk,keresetünk. Álljak át diktálásra?

2022. okt. 20. 16:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/88 anonim ***** válasza:
100%

" az sem normális, ha két ember 150 négyzetméreten él."

És ha ez az a ház, amit felépítettek/megvettek saját erőből évtizedekkel ezelőtt, és az egész életüket itt élték le? Akkor mit csináljanak?

Ezeket a házakat jellemezően ma már jól eladni sem lehet, mert nem korszerűek. Ahol én lakom, minden ház vagy teljesen le volt bombázba és újraépítve, vagy pont ilyen, régi, nagy és korszerűtlen, de valakinek az élete munkája.

Olyan vicces az, akinek fogalma sincs, hogy milyen is az élet, csak osztja az észt. Hát tudd meg, hogy akinek tehermentes háza van, az abban tudja összehúzni magát. Ha eladja, bukik rajta, mert ezek árából egy modern, "menő" lakás ki sem jön.

2022. okt. 21. 14:59
 62/88 anonim ***** válasza:
29%

61-es, de értsd már meg, pont ezt magyarázom, hogy ezen nem most kell már elgondolkodni.

Nem 50-60 évesen kell töprengeni azon, mi van, ha beüt a gond. Ezek az emberek - meg úgy a komplett korosztályuk - megéltek már egy rendszerváltáskori válságot, egy 2008-as válságot, láthatták életük évtizedei alatt, mennyi váratlan esemény, igen, pl. ilyen betegség történhet, nem igaz, hogy semmiből nem tanulnak és 30 év alatt egyszer sem jut az eszükbe, vajon mi lesz, ha őket éri el a válság, a gond, a megélhetési nehézség.

De még ha nem is történik semmi ilyen, hogy nem merül fel, mi lesz velük nyugdíjas korukban? Ha egyedül maradnak? Erre mondom, hogy homokba dugják a fejüket, tudják, hogy el fog jönni a nap, amikor már képtelenek lesznek fenntartani a házukat, de csak nem akarnak lépni, tessék, megvárták ők is, mint sokan, amíg már eladni sem lehet.

Képzeld, mi is felépítettük a házunkat, és maradtunk a 100 nm-nél, többek között pont azért, mert nem akartuk egész életünket az otthonunk fenntartására költeni. És az volt az első, hogy inkább nem jártunk étterembe, meg nyaralni, de szigetelve lett a ház. Hármunknak havi 26 ezer a víz-gáz-villany.

Én elhiszem, hogy ott éltek le egy életet de hogy lehetnek olyan önző, hogy most a gyereküktől veszik el a pénzt, mert nem akarnak mozdulni? A lányoknak nincs családja, akire költsön?

2022. okt. 21. 15:25
 63/88 anonim ***** válasza:
85%

#62, felnevelte azokat a gyerekeket, van amelyiktől unokája is van, aki még tavaly ott lakott, miről beszélsz?

A kérdező írása alapján a végletekig támogatta a gyerekeit, nehogymás önző legyen, amiért most fordítva van. Én is vettem most anyának tűzifát, akkor ő most önző? :D

Hu, de furcsán vagy bekötve. Pedig alapvetően nem hülyeség amit írsz, de ez a modor, ez a stílus, ez a minden fekete-fehér, ez az ami nagyon lebutítja a mondandódat.

2022. okt. 21. 15:38
 64/88 anonim ***** válasza:
87%

" az sem normális, ha két ember 150 négyzetméreten él."

De, teljesen normális. Egyedül a fűtés az ami drágább nagy ház esetén, hát akkor le kell zárni 1-2 szobát télire, és ennyi, meg van oldva. Teljesen normális, hogy két ember 150 négyzetméteren él, attól még hogy te a családodat bepasszírozod 100 nm-be, még nem jelenti azt, hogy más nem normális.

Amerikához képést még mindig elenyésző az 1 főre jutó lakóterület négyzetméterben Magyarországon.

2022. okt. 21. 15:42
 65/88 anonim ***** válasza:
21%

Persze, 64, pazaroljuk nyugodtan a Föld éves eröforrásait, vegyünk példát az amerikaiakról, aztán a gyerekednek meg semmi nem fog már jutni.

Nehéz felfogni, hogy az erőforrások végesek?

2022. okt. 21. 15:55
 66/88 anonim ***** válasza:
90%

Földtudományi szakember vagyok, de köszönöm a felvilágosítást. Korszerűsíteni ugyanúgy lehet 150 négyzetméteres házat mint a te 100 négyzetméteres házadat, a lakossági energiapazarlás pedig még mindig összemérhetetlen az iparival. Valahogy nem látom, hogy ugyanilyen vehemensen állnál a gyárak előtt táblával a kezedben, mint ahogy itt egy asszonyt bántasz, aki a hirtelen kilövő energiaáraktól rosszul van.

Bánthatod az öreganyámat is amiért egyedül él egy 120 négyzetméteres kádárkockában, de az ő lábnyoma még mindig tizedakkora, mint a tiéd ezen a bolygón.

2022. okt. 21. 16:00
 67/88 anonim ***** válasza:
83%

Nem mindenki bírja azt, hogy egy lukban éljen. Egy ekkora ház fűtési minimuma (18 fokon), hogy ne rohadjanak, penészedjenek be a falak, 30-32 ezer ft, egyébként nem vészes. Az össz rezsi meg ilyen 60 ezer. 2 ember is fent tudja tartani. Akkor lehet több ha kényelmi szinten nagyobb hőfokon fűtenek és vagy szigeteletlen a ház. Azt pedig évek alatt azért meg lehetett volna már oldani.

Ezen kívül 150m2 már egy 2 generációs háznak is megfelelhet, amire dupla gázmennyiség igênyelhető. Persze attól függ milyen a beosztása.

2022. okt. 21. 16:07
 68/88 anonim ***** válasza:
0%

"Bánthatod az öreganyámat is amiért egyedül él egy 120 négyzetméteres kádárkockában, de az ő lábnyoma még mindig tizedakkora, mint a tiéd ezen a bolygón.".

Honnan tudod, ismersz? Lehet, ezerszer tudatosabban élek, mint nagyanyád, aki tépkedi a nejlonzacskót meg vegyszerrel takarít.

2022. okt. 21. 16:15
 69/88 anonim ***** válasza:
35%

Mellesleg, tök abszurd azon érvelni, miért nem felel meg egyeseknek kisebb ház, ha a nagyobbat egyszerűen nem tudja(!) fenntartani. Én meg szeretnék a Bahamákra járni nyaralni, de nem telik rá, hát nem verem magam hitelbe miatta arra gondolva, hogy majd lesz valahogy.

Szóval felesleges elmenni ebbe az irányba, a lényeg még mindig az, hogy a kérdező nem tudja fenntartani a házát, hiába élte le ott az életét, hiába kötödik hozzá. Vátoztat vagy éhen hal.

Azt is hagyjuk már, hogy nem lehet ezeket a házakat eladni, nem tudjuk, hol van, mennyiért menne el. Mellesleg, nem muszáj vidéki villából sem belvárosi 3-szor annyiba kerülő panelba menni, lehet ugyanazon a településen abból a pénzből sokkal kisebbe költözni, az valószínűleg kijön a nagyobb árából.

Ha nem tudja kifizetni még a rezsit sem, akkor hiába akár abban a házban lakni!

2022. okt. 21. 16:20
 70/88 anonim ***** válasza:
88%

#68, persze letépkedte a nejlonzacskót 20 évvel ezelőtt, és azóta azt használja :)

Mondjuk nincs internete, számítógépe, okostelefonja, életében nem volt autója, a nejlonzacskót nem nagyon kell tépkednie, mivel nagyrészt mindent megtermel a kertjében, szóval de, biztos vagyok benne, hogy nálad sokkal kisebb a lábnyoma, akkor is, ha a fejed tetejére állsz. :-)

2022. okt. 21. 16:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!