Mivel spóroltok a rezsin?
Előre leszögezném: gázfüggőségem nincs, az áramból pedig 10x annyit is kitudnék fizetni, tehát nálam ez inkább amolyan közösségi érdek vagy ökológiai-lábnyom csökkentése. Én az alábikkal próbálok spórolni:
- a klímát csak 27 fok (lakás) felett indítom el, addig viszonylag elvagyok
- a kondenzvizet felhasználom felmosásra, virágok locsolására vagy wc öblítésre (kis dolog esetén)
- wc-n a kis dolgokat megpróbálom akkor időzíteni amikor a feleségem és fordítva, így elég egyszer lehúzni
- lámpát akkor kapcsolok amikor már teljesen besötétedett
- folyosókon vannak mozgásérzékelős lámpáim amik teljesen kommersz elemekről elvannak 1 évet, így nem kell mindig villanyt kapcsolgatni
- kizárólag energiatakarékos, ledes izzókat használok, amit vásárláskor ellenőrzök, hogy adott teljesítmény mellett mekkora fényerőt kapok
- főzni csak hétvégén szoktunk, legtöbbször a munkahelyen eszünk
Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de összességében próbálok kevésbé pazarlóan élni az élet minden területén.
Ti hogy szoktatok spórolni? Jöhetnek az ötletek, hátha merítek belőle.
(akik szerint ez csak fillérb*szás azok spórolják meg a felesleges karaktereket)
Én nem tudom, ki az a szmájlis kamukérdező, de végigolvastam az összes választ és nekem baromira bejön a stílusa is, meg a szóhasználata is, meg minden. Ahogy gondolkodik, meg ahogyan reagál. :) Rohadt pofátlan, de imádtam a pikírt, ⚱️ stílusát, humorát. Ezt a kört most magasan ő nyerte. Ez jó volt. Tetszett. Pont kellett így alvás előtt, mert a többi hülye rezsis kérdés leszívta már az agyam rendesen. (Na, mára már nem kell wc papír, kérdező. 👅)
Ja, meg az #57-es versenyző is tetszett, a végére a garázskapus-csengős rész különösen. Köszi, srácok! :)
Ui.: Én az akváriumomat csak félig engedem vízzel, a filmeket meg csak a közepétől nézzük meg, úgyis csak a vége izgalmas. Meg néha az egyik gyereket "véletlenül" ott felejtjük az oviban és csak másnap megyünk érte. Pár forintot ilyesmin is lehet fogni.
#61 - kérdező. Nem tudom, hogy sajnáljalak vagy megvesselek azért, mert képes vagy a saját kérdésed alá egy másik fiókról önfényező választ írni.
Ez vagy egy nagyon keserű élet eredménye, vagy beteges egoizmus.
Az a vicces, hogy azok a politikusok, akik ilyen fillérbaszásra biztatják az embereket, olyan luxusban élnek, hogy elképzelni sem tudjuk.
Kérdező!
A sóher című filmet ajánlom neked, hátha tudsz spórolni még egy kicsit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!