Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Párok akik 1 fizetésből...

Párok akik 1 fizetésből élnek, hogy jöttök ki a következő fizetésig? Min spóroltok?

Figyelt kérdés

Elsősorban azoknak a válasza érdekelne ahol 130-150.000 Ft keresnek, de a másik nem kap semmilyen támogatást, segélyt.

Azoknak a válasza nem érdekel akik megtehetik mert a párjuk sokat keres és emiatt van otthon!!

2013. okt. 24. 15:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Hát ez azért sokmindenen múlik. Ha pl. 30 az albérlet és 30 30 a rezsi (garzon mondjuk) akkor problémamentesen ki lehet jönni nagyjából, ha van egy 100.000-es hitel, az megint más...
2013. okt. 24. 15:34
 2/11 A kérdező kommentje:
Saját ház, és minimális hitelről van szó ami 15.000 Ft
2013. okt. 24. 15:40
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Elsősorban az élelmen lehet a legtöbbet spórolni, többnyire mindig "nagy" tételben veszek mindent, mert úgy olcsóbb, hosszú távra tervezek. Vadászok a közeli lejáratú élelmiszerre (a nem dolgozó ráér a multikat végigjárni két-három naponta, és mindig abból az alapanyagokból főzni)

Aztán van a rezsi: kiszűrni a magas fogyasztású cikkeket a lakásban, és azokat a lehető legkevesebbet használni, vagy energiatakarékosra cserélni (példa nálunk a számítógép: egy 8 éves gépünk volt, ami már nem működött megbízhatóan, és zabálta az áramot, eladtuk 10 ezer forintért, és vettünk egy vadonatújat 40 ezerért (régóta gyűjtöttünk rá) hallod, 10 hónap alatt visszahozta az árát, ugyanis ennyivel kevesebbet fogyasztott!!!!)

Energiatakarékos izzókat is be lehet szerezni.

Fűtésetek milyen?

Otthon főztök, vagy máshol kajáltok?

Mivel közlekedtek? Ha megtehetitek, ruházzatok be biciklire, egyszeri kiadás, és nem kell közlekedésre költeni. Persze ez attól függ, hogy mekkora városban éltek.

Lomtalanítsatok! :-) És tegyétek fel a vaterára, apródra, jófogásra..... stb. egy kis mellékesre szert lehet tenni, befektetés nélkül. Ugyanígy vásároljatok ti is! Akkora dolgokra lehet olcsón szert tenni, nem is hinné az ember!!!

Írj még támpontokat, hogy további ötleteket tudjak adni. :-)

2013. okt. 24. 15:51
 4/11 MrPifta ***** válasza:
100%
én egyedül élek, de soha nem okozott semmilyen gondot kihúzni a fizetésig. Akinek nincs pénze, az minek költekezik? Sok hülye hitelt vesz fel olyan dolgokra, amire szüksége sins. Kevesebbet kell költeni.
2013. okt. 24. 16:57
 5/11 A kérdező kommentje:

Párom biciklivel jár dolgozni, szerencsére a munkahelye 10 percre van tőlünk, bevásárolni is azzal szoktunk járni. Ha nagy bevásárlás van akkor kérjük el a kocsit "apósoméktól" vagy ha anyuékhoz megyünk haza.

Vegyes tüzelésű kazánunk van.

Nemrég költöztünk össze a párommal és egy kicsit új számunkra ez a dolog így próbálunk spórolási trükköket ellesni másoktól. :)

2013. okt. 24. 17:24
 6/11 anonim ***** válasza:
Falun is szinte mindent meg lehet kapni. Nem megyek ha nem muszáj bevásárló központ közelébe mert akkor biztosan többet költök.
2013. okt. 24. 19:24
 7/11 anonim ***** válasza:

próbáljatok szerezni olyan lomokat, amit el lehet tüzelni, és így tudtok spórolni a fűtéssel.

mi pl. most szanáljuk a szekrényt, kanapét, a kolléganőm le is csapott rá, mert olyan a kazánjuk, h bele lehet tenni.

2013. okt. 24. 22:04
 8/11 anonim válasza:
46%

#6/7

Bocsi, de tévedsz, a vidék és az ottani boltok iszonyú drágák, én falun nőttem fel, ott a környékbeli emberek olyan hitelcsapdába estek pontosan a marha magas élelmiszer és egyéb boltban vehető áruk miatt, hogy a legtöbb boltban szinte csak ezek a bizonyos ördögi-kör hitelesek járnak, nem bírnak kijönni az adósságukból, dehát nem is csodálom.Én azt mondom, akinek van bérlete a városba - vidéken nem tudsz ezzel spórolni, csak akkor ha odacsapódsz vki ismerőshöz, akinek van autója és megegyeztek, mennyit adsz a benzinpénzbe - inkább menjen a multiba, pont a kényelmességet meg a helybeliséget fizettetik meg a helyi kisboltok, a multiban meg nem 100 hanem 1000 forintokat is meg tudsz spórolni.Nem sztárolom őket, csak tudom, mi a helyzet a vidéki maszekokkal.

2013. okt. 24. 22:25
 9/11 anonim ***** válasza:
én nem dolgozom (mivel nem találok munkát), és pályakezdő munkanélküliként segélyt sem kapok. a párom dolgozik, és ő nettó 100 ezer forintot keres. albérletben lakunk, és alig jövünk ki. a kaján is spórolunk (sokszor otthonról kapunk kaját, valamint mindig mindenből az akciósat vesszük), a rezsin is igyekszünk (pl. most még nem fűtünk, próbáljuk november közepéig húzni a dolgot). magyarán próbálunk sz*ron-h*gyon spórolni :D plusz otthonról kapok havonta 20 ezer forintot, amíg nem lesz munkám, és ég a pofám, hogy sajnos el kell fogadnom :(
2013. okt. 24. 23:25
 10/11 anonim ***** válasza:

Hát nehéz ügy az ilyen. Van akinek nem okoz problémát ennyiből (vagy még kevesebből)megélni van akinek meg a havi 12 millió is kevés lenne.

Én nem dolgozok (kb. 3 éve eü. okok miatt), párom kb. havi 170-et hoz haza fixen.

Én hatalmas nagy akció és kuponvadász valamint pontgyűjtő vagyok. Az autóhitel havi 35, de fél év múlva hála égnek lejár :)

Való igaz, hogy a kaján lehet a legtöbbet megfogni. Ha akciós vmi húsféle, akkor nagyobb tételben bevásárolunk belőle (5-10 kg) és lefagyasztjuk. Mi imádjuk a csontosat is (láb, szárny, farhát) ezekből is szoktunk csinálni levest, pörit. Ha pörit vagy vmi fagyaszthatót készítünk, akkor abból több adagot és lefagyasztjuk. Amíg türhető időjárás van, addig kint bográcsozunk (a fa szinte ingyen van hozzá).

Kerti zuhanyt imádom! Saját kezűleg csinálta férjem egy barátjával, az egész kijött kb. 4 ezer Ft-ból. 2 ezer volt a hordó, kb. ezer a hozzávalók (zuhanycső, csavarok) és megittak néhány sört. Egész nyáron alig ment el néhány m3 víz, meg kútról töltjük a zuhanyt és a medencét.

Az esti fürdővízből felfogok néhány vödörrel és éjjel-másnap a kisdolgot azzal lehet leönteni.

2013. okt. 25. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!