Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hogy spóroltok hogy a rezsi...

Hogy spóroltok hogy a rezsi minimális legyen?

Figyelt kérdés
2017. jan. 7. 17:08
1 2
 1/14 anonim válasza:
86%
Pl. ha kimegyek valahonnan akkor mindig lecsukom a villanyt.
2017. jan. 7. 18:15
 2/14 anonim ***** válasza:
95%
Fölöslegesen nem ég a villany, energiatakarékos izzók vannak a házban, műanyag nyílászárók, és szigetelve van.Gondolom több gáz fogyna ha nem így lenne.
2017. jan. 7. 18:31
 3/14 anonim ***** válasza:
84%

Máshogy szerintem nem lehet spórolni.

Mosni, mosogatni, zuhanyozni kell.

A mosási igények is másak mindenkinél(én sokat mosok), a zuhanyzási igények is.(reggel-este zuhanyzom)

2017. jan. 7. 18:37
 4/14 anonim ***** válasza:
86%
Én nem spórolok. Nyilván nem pazarlok, de nem ügyelek kínosan arra, hogy nehogy 3 cseppel több víz fogyjon.
2017. jan. 7. 18:51
 5/14 A kérdező kommentje:
Azon gondolkodtam kba wc lehúzások 1 nap 1 hónap alatt mennyibe kerülnek/ fő?
2017. jan. 7. 18:54
 6/14 anonim ***** válasza:
72%

Na, már kezded te is ezt a wc dolgot?

Volt itt valaki, aki előszeretettel ajánlgatta a wc leöntését.

Hát az ilyentől a falra mászok.

Nem azért élünk, hogy minden sz@rt fillérre kiszámoljunk.

Annyi az ára, és kész.

Csak e hónapban 60.000-et kifizettünk rezsire(ok, a kötelező biztosítás is benne van), de pl. még nem jött a T-home ami 12.000, nem jött a gázszámla, ami passz mennyi lesz elszámolassal együtt.

Hetente közel 20.000-et otthagyunk a boltban bevásárlásnál, dohányzunk, eljárunk ide-oda.Most akkor sírnunk kéne?Nem fogunk, élvezni akarjuk az életet, nem nyomorogni vagy a pénzen ülni.

2017. jan. 7. 19:18
 7/14 A kérdező kommentje:
De kb. Mennyibe kerülhet? Megvan 5 ezer/ hó/2 fő?
2017. jan. 7. 19:20
 8/14 anonim ***** válasza:
97%
Nem tudom, számold ki hány literes a tartályod, hányszor húzzatok le egy nap, szorozd be a víz áraval, szorozd be 30-al.Annyi.
2017. jan. 7. 19:25
 9/14 anonim ***** válasza:
90%

Hát, ha mondjuk napi 3-szor lehúzod és 10 literes a tartály, akkor havi 900 liter vizet fogyaszt, tehát durván egy köbmétert.

Egy köbméter víz ára nálunk 600 Ft csatornadíjjal együtt.

Szóval ezen nagyon nem érdemes spórolni. Legfeljebb annyit, hogy ha csak kis dolog volt, akkor nem zúdítod rá a teljes tartályt.

2017. jan. 7. 19:43
 10/14 anonim ***** válasza:
71%

Mindenhova energiatakarekos egot vettem. Ha nem vagyok a szobaban, lekapcsolom a villanyt, tv-t, laptopot.

Nemreg WC tartalyt csereltem, a mostani olyan, hogy ha roviden nyomom meg a gombot, csak felig huzza le a vizet.

Ha sok a mosatlan, akkor erdemesebb folyo viz helyett bedugni a kagylo lefolyojat es ugy mosogatni. A vegen persze folyo vizzel kell leobliteni az edenyeket, hogy ne legyenek foltosak.

Nyilvan ha egesz nap rajtad van egy ruha, azt nem lehet masnap is felvenni, de ha csak delutan magadra kapsz valamit par orara, azt meg masnap is felveheted. Mosas szempontjabol is erdemesebb ritkabban mosni, de akkor tedd tele a gepet.

A tussolas/furdes az, amivel a legtobb vizet hasznalja el az ember. Ha valaki attol erzi magat tisztanak, hogy minden nap 20 percig tussol, azt valoszinuleg nem fogom meggyozni, hogy eleg minden masodik nap 5 perc is. Persze csak annak, aki nem vegez fizikai munkat.

Ezek minimalis tetelek ahhoz kepest, amit futesre koltunk. Talan erdemesebb +1 fok helyett elobb felvenni a pulovert vagy ejszaka egy vastagabb paplant hasznalni esetleg felhuzni egy zokni. Persze ez is emberfuggo, nekem volt olyan lakotarsam, aki 23 fokban is fazott, meg olyan is, aki telen 18 fokban erezte magat a legjobban.

2017. jan. 7. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!