Kisgyerekes családok! Nektek belefér a rezsitek az átlagba?Hogyan spóroltok?
Nekünk csak a bojlerünk fogyaszt annyit, mint amit ők megadtak átlagnak. Eddig villannyal fűtöttünk (vezetékes gáz nincs, nem is akartunk), és rengeteg elektromos eszközünk an. Ja és home office-ban dolgozunk, gép előtt.
A bojlert lejjebb tekerjük majd, meg gép helyett lehet kézzel mosogatni (bár a hátam közepére sem kívánom). De ha az elektromos dolgokat sokkal kevesebbet is használjuk, akkor sem tudjuk az "átlagfogyasztást" nem átlépni.
Én is teljesen elkenődtem. Több, mint az átlag dupláját fogyasztjuk a gáznak (nem azért, mert dőzsölünk, hanem rossz a ház szigetelése, amit folyamatosan foltozgatok).
Ha jól számolok, ez kb évi +870 ezer Ft lenne, amennyim egyszerűen nincs.
Úgyhogy idén biztos kevesebbet fűtünk, inkább csak a gyerek szobájában.
Amikor pedig elérnénk a kritikus szintet a gázból, átváltunk fára. Még sosem fűtöttem fával, de végülis van egy cserépkályha, ideje megtanulni használni.
A maradék pár hónapban mindenesetre éjjel-nappal szigetelni fogok szerintem.
6-os! Ti klímával együtt is belefértek? De jó nektek!
Nekünk régi a ház, ráadásul osztatlan közös tulajdon és az én nevemen van a számla. A tulajdonostársam is itt lakik, de a bevételéből eddig is alig tudta kigazdálkodni a rezsi rá eső részét, a mostani kb esélytelen...
Ne aggódj kérdező, ezt a családok 2/3-a nem fogja tudni kifizetni!
Sztem jó páran elfogják kötni a vezetéket az óra előtt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!