Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Kisgyerekes családok! Nektek...

Kisgyerekes családok! Nektek belefér a rezsitek az átlagba?Hogyan spóroltok?

Figyelt kérdés
Totálisan elkeseredtünk. 3 gyerekünk van. A villanyszámlánk horror magas lesz, pedig nem élünk nagy lábon. Gázt csak keveset használunk, fával fűtünk és még így sem tudom, hogyan gazdálkodjuk ki az eddigi számla sokszorosát. A fagyasztót kiürítem, de a hűtő kell, a bojlert sem kapcsolhatom ki teljesen...

2022. júl. 13. 22:24
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
33%
Mi az hogy az eddigi számla sokszorosat? Mitől lett sokszorosa?
2022. júl. 13. 22:35
 2/22 A kérdező kommentje:
Több a fogyasztásunk mint az átlag és arra a részre piaci árat kell majd fizetni.
2022. júl. 13. 22:37
 3/22 anonim ***** válasza:
55%

Nekünk csak a bojlerünk fogyaszt annyit, mint amit ők megadtak átlagnak. Eddig villannyal fűtöttünk (vezetékes gáz nincs, nem is akartunk), és rengeteg elektromos eszközünk an. Ja és home office-ban dolgozunk, gép előtt.

A bojlert lejjebb tekerjük majd, meg gép helyett lehet kézzel mosogatni (bár a hátam közepére sem kívánom). De ha az elektromos dolgokat sokkal kevesebbet is használjuk, akkor sem tudjuk az "átlagfogyasztást" nem átlépni.

2022. júl. 13. 22:38
 4/22 anonim válasza:
52%
3 gyerekre nem lesz magasabb a plafon? Vagy félre értettem??
2022. júl. 13. 22:39
 5/22 anonim ***** válasza:
55%

Én is teljesen elkenődtem. Több, mint az átlag dupláját fogyasztjuk a gáznak (nem azért, mert dőzsölünk, hanem rossz a ház szigetelése, amit folyamatosan foltozgatok).

Ha jól számolok, ez kb évi +870 ezer Ft lenne, amennyim egyszerűen nincs.

Úgyhogy idén biztos kevesebbet fűtünk, inkább csak a gyerek szobájában.

Amikor pedig elérnénk a kritikus szintet a gázból, átváltunk fára. Még sosem fűtöttem fával, de végülis van egy cserépkályha, ideje megtanulni használni.

A maradék pár hónapban mindenesetre éjjel-nappal szigetelni fogok szerintem.

2022. júl. 13. 22:40
 6/22 anonim ***** válasza:
64%
Igen, belefér. Az áramra oda kell figyelni, de a férjemnek szóltam, hogy mostantól nem locsolhat kánikulában sem naponta - a, szivattyú miatt -, és fogja majd vissza a klímázást, mert ö képes már 25 fok alatt is bekapcsolni, ami szerintem luxus volt eddig is.
2022. júl. 13. 22:41
 7/22 A kérdező kommentje:
Az csak a gáznál van. ☹️
2022. júl. 13. 22:41
 8/22 A kérdező kommentje:

6-os! Ti klímával együtt is belefértek? De jó nektek!

Nekünk régi a ház, ráadásul osztatlan közös tulajdon és az én nevemen van a számla. A tulajdonostársam is itt lakik, de a bevételéből eddig is alig tudta kigazdálkodni a rezsi rá eső részét, a mostani kb esélytelen...

2022. júl. 13. 22:45
 9/22 anonim ***** válasza:
71%
6-os vagyok, igen, belefér. Hárman vagyunk egyelőre, egy kisgyerekkel, jól szigetelt a ház és a melegvizet is gàz csinálja, nem villanybojler.
2022. júl. 13. 22:48
 10/22 anonim ***** válasza:
23%

Ne aggódj kérdező, ezt a családok 2/3-a nem fogja tudni kifizetni!

Sztem jó páran elfogják kötni a vezetéket az óra előtt...

2022. júl. 14. 03:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!