Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez már olyan szintű gyerekbánt...

Ez már olyan szintű gyerekbántlmazás, hogy szólnál a hatóságoknak, vagy belefér a nevelésbe?

Figyelt kérdés

Van egy testvéred, aki mindig erőszakosabb, közönségesebb volt, nem nagyon tartjátok a kapcsolatot, de illemből néha találkoztok. Felnőttetek, nem változott, viszont felesége és gyereke lett. A feleségét néha megüti, megrángatja, megfélemlíti és ugyan még csak kisbaba a gyereke, de mindig is hangoztatta a te gyerekednél, meg az ő jövőbenijéről, hogy meg kell tanítani a tiszteletre, szülői pofon, kézrácsapás, ha bánt add vissza neki, semmi baja sem pár atyai pofontól, fenékrecsapástól, neki se lett.

Hol van az a határ, ahol szólnál a hatóságoknak? A család nem csinál semmit, egyik fele ugyanilyen erőszakos, persze kívülről nem látszik semmi, értelmiségi, átlagosnál jobb körülmények a rokonok. Meddig néznéd végig, hogy verik az unokahugodat kisbabaként?

Szerencsére még csak barátnőm öccséről van szó,(a barátnőm szemet huny, mert még csak a fél éves kisbaba kezére csapnak) de az enyém is ilyen, ugyanez a típus és előre félek, hogyan fogom félrefordítani a fejem, vagy megszakítani a kapcsolatot, vagy jelenteni..

Visszatekintve nagyon hálás lettem volna, ha engem pár pofontól vagy ütéstől, meg a vele járó lelki bántalmazástól megkímélnek a szüleim, mert rájuk van ijesztve, de lehet, hogy egy otthonban vagy nevelőszülőknél nem tudtam volna ennyit elérni és más traumákat szerzek. Örökbefogadni meg csak azt lehet, akiről lemondtak, az szóba sem jöhet ilyen esetben normális családi élet..

Szóval mi a legjobb? Biztosan van nálatok is ilyen, vagy ismertek ilyet. Mi az a szintű bántalmazás, aminél még szemet kéne hunyni? Hol a határ?

2020. jún. 6. 18:38
 1/9 anonim ***** válasza:
97%

Már az nem oké,hogy a feleségét bántja.. Az ilyen a gyerekét is kegyetlenül megfogja verni..

De te úgyse tudsz tenni semmit, max a nyakukra fog járni a gyermekvédelem,ami miatt még agrasszivabb lesz. A nőnek kéne lelépnie már most.

2020. jún. 6. 18:42
 2/9 anonim ***** válasza:
91%

Előre szólnék hogy nem pártolom az erőszakot a gyereknevelésben!

De szólhatsz akinek akarsz, amíg kézre, popsiraütésről van szó, hogyan bizonyítod? Annak nincs nyoma. Kimennek, körülnéznek esetleg, és ennyi. Egyrészt. Másrészt meg, ha ennyi miatt kiemelnék a gyerekeket a családból, a fél ország intézetben nőne fel. Ezzel nem azt mondom, hogy ez helyes! Csak azt, hogy ez nem elegendő indok. Amíg a bántalmazás nem súlyos, addig nem lesz következménye.

2020. jún. 6. 18:46
 3/9 anonim ***** válasza:
83%
Amíg nincs látható jele, nem tudod bizonyítani, és valószínűleg vigyázni fog, hogy ne legyen látható jele. Ez el is dönti a kérdést.
2020. jún. 6. 18:51
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A feleseget nem zavarja?
2020. jún. 6. 19:05
 5/9 A kérdező kommentje:

Nem, szerinte is ez nevelés, pont azért, mert nincs nyoma, a férj nála is csak túl messzire megy néha, de nem tehet róla, jót akar, voltaképpen igaza van, meg tanult is belőle..

Nem ő az első bántalmazott feleség ismerősöm, azt már tudom, hogy a felnőttek szabadon lehetnek hülyék, amíg csak egymásnak ártanak és az őket nem zavarja, rendben van, de mikor gyereknek, ráadásul rokon gyereknek.. komolyan még ülni sem tud, de ha leejt/dob valamit rácsapnak a kezére. Persze csak kicsit piros, de akkor is frusztrál, pedig csak párszor találkoztam velük, ha rokongyerek lenne, nem tudom mit tennék a tesómmal. Mindenki csak félrefordítja a fejét akkor?

2020. jún. 6. 19:26
 6/9 anonim ***** válasza:
85%
Megütni gyereket meg hàzastàrsat is bàntalmazàs. Egy kisbaba mit tanul abbòl, ha megütik?!?! Csak annyit, hogy vele azt csinàlnak, amit akarnak. Èn jelentenèm őket. Ha olyanròl lenne szò, hogy dackorszakos gyerek kapott egyet, mert a szülőnek elfogyott a türelme (nem ,,nevelèsi cèlzattal") azt hagynàm, de egy kisbabàt!!! Meg ìgy gyereket nevelni?!?!
2020. jún. 6. 20:39
 7/9 anonim ***** válasza:
88%
Jelensd, rosszabb nem lehet tőle. Talán, ha szakemberek mondják el nekik, hogy ez nem ok, akkor elhiszik. Szegény gyerek...
2020. jún. 6. 20:50
 8/9 anonim ***** válasza:
86%
Fel éves kisbaba kezére csapnak? Nem normálisak, de komolyan. Én is kaptam gyerekként, de nem babakent! Épp ezért, sose fogom megverni a saját gyerekem, pedig ki tud hozni a sodrombol. Milyen tahó állatok vannak hihetetlen.
2020. jún. 6. 22:07
 9/9 anonim ***** válasza:
97%
Az atyai pofonnak és kézrácsapásnak én sem vagyok ellene, ha valóban indokolt, de ha a feleségét üti veri, akkor a gyereknél sem fog megállni egy jól időzített nevelői célzatú atyai pofonnál, hanem verni fogja, ha kell ha nem. Már a felesége bántalmazásáért fel lehetne jelenteni, de persze ezt a feleség teheti meg, te hiába mész be a rendőrségre.
2020. jún. 7. 06:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!