Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Kisgyerekes családok! Nektek...

Kisgyerekes családok! Nektek belefér a rezsitek az átlagba?Hogyan spóroltok?

Figyelt kérdés
Totálisan elkeseredtünk. 3 gyerekünk van. A villanyszámlánk horror magas lesz, pedig nem élünk nagy lábon. Gázt csak keveset használunk, fával fűtünk és még így sem tudom, hogyan gazdálkodjuk ki az eddigi számla sokszorosát. A fagyasztót kiürítem, de a hűtő kell, a bojlert sem kapcsolhatom ki teljesen...

2022. júl. 13. 22:24
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%
Több gyerekeseknél más lesz a megszabás,de ki hisz már ennek a tolvaj bandának.
2022. júl. 14. 08:40
 12/22 anonim ***** válasza:
89%
Hát nézd, ti 3 gyerekesek olyan sok kedvezményt meg támogatást kaptok, oldjátok meg belőle. Akkor mit szóljanak az 1-2 gyerekesek, akiknek szintén megvan a fogyasztása, de feleannyit sem kapnak?
2022. júl. 14. 08:49
 13/22 anonim ***** válasza:
73%

Már mikor bejött ez a "rezsicsökkentés" mindenkinek mondogattam, hogy ez lesz a vége, de nyilván én voltam a hülye.

Évei lettek volna a lakosságnak felkészülni a fokozatos drágulás mellett, így viszont mindenki leszarta a fejlesztést, mert kvázi ingyen volt az energia, most egy óriási gyomros lesz ez mindenkinek. Tegye fel a kezét aki azt hitte, ez örökké fog tartani?

2022. júl. 14. 08:52
 14/22 anonim ***** válasza:
70%

Mi a villannyal simán beleférünk 130kWh körül fogyasztunk.

A távhő nem tudom hogy lesz majd, az is gázbol készül, mondjuk eddig évi 120e-ből megvoltunk, lejjebb vinni nem tudjuk max ha a szomszédok kevesebbet fűtenek, mert nálunk az összes radiátor el van zárva így is.

2022. júl. 14. 08:57
 15/22 anonim ***** válasza:
77%

14, a távhőt egyenlőre nem bántják...

De a 210 kwattba azok férnek bele akik panelban laknak és a mosógépen kívül nincsen semmi extra.

Magánházak, ahol minimum bojler van, nem fog beleférni.

Nekem 40 nm2es parasztházam van, az elmúlt hónapban csak a mosógép meg mosogatógép ment, fűnyírás is egyszer volt, 310 kw ment el...

Ezzel pont a 3/4-et nem védik!

2022. júl. 14. 09:04
 16/22 anonim ***** válasza:
55%

#15: a villanybojler tudom, hogy durva, egyébként vannak olyan lakótelepek az országban, nem is kevés, ahol villanybojler van.

És sosem ertettem, hogy a legtöbb családi házban ahol gázzal fűtenek, miért van még mindig villanyboiler, az önmagában 3-4x fogyasztást elvisz, mint a háztartás alapból (klíma nélkül)

2022. júl. 14. 09:28
 17/22 anonim ***** válasza:
55%

#16: most speciel jól jön. Villanybojler áramot fogyaszt, amit a napelem megtermel.

Így a gáz kapacitás mehet teljes egészében a fűtésre.

2022. júl. 14. 11:08
 18/22 anonim ***** válasza:
73%

Ketten is alig férünk bele nemtudom hogy gondoltàk, hogy pl egy 2 gyerekes csalàdnak elég lesz.

Majd lopjuk a fàt...mint gyerekkoromban. Mikor màr 7évesen az erdön voltam. Mondta anyukàm tanuljak, ne jussak ide.... Tessék most ugyanott vagyok föiskolai végzettséggel, dolgozò emberként.

2022. júl. 14. 11:57
 19/22 anonim ***** válasza:
55%

16 gàzbojlert akartunk nem engedték mert kicsi a légköbméter. Kisebb csalàdi hàzunk van.

Sok tàrsashàzban meg panelszerüben nem kicsi?? Ott aztàn kicsi kutrica a fürdö pedig ....

2022. júl. 14. 11:59
 20/22 anonim ***** válasza:
15%

Mi 100 m2 tégla lakásban lakunk, van két klíma, mosogatógép, számítógép, mosógép, 2 tv, hűtő, elektromos sütő. Egy gyerekünk van.

A havi atalany villanyunk 6600 Ft (igaz, minden egonk energiatakarekos)

A gáz se éri el a havi 10 ezret és 23-24 fok van télen nyáron.

Én csak ámulok és bámulok, hogy sokkal kisebb lakásban mitől van nálatok ekkora számla??

2022. júl. 14. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!