Kisgyerekes családok! Nektek belefér a rezsitek az átlagba?Hogyan spóroltok?
Már mikor bejött ez a "rezsicsökkentés" mindenkinek mondogattam, hogy ez lesz a vége, de nyilván én voltam a hülye.
Évei lettek volna a lakosságnak felkészülni a fokozatos drágulás mellett, így viszont mindenki leszarta a fejlesztést, mert kvázi ingyen volt az energia, most egy óriási gyomros lesz ez mindenkinek. Tegye fel a kezét aki azt hitte, ez örökké fog tartani?
Mi a villannyal simán beleférünk 130kWh körül fogyasztunk.
A távhő nem tudom hogy lesz majd, az is gázbol készül, mondjuk eddig évi 120e-ből megvoltunk, lejjebb vinni nem tudjuk max ha a szomszédok kevesebbet fűtenek, mert nálunk az összes radiátor el van zárva így is.
14, a távhőt egyenlőre nem bántják...
De a 210 kwattba azok férnek bele akik panelban laknak és a mosógépen kívül nincsen semmi extra.
Magánházak, ahol minimum bojler van, nem fog beleférni.
Nekem 40 nm2es parasztházam van, az elmúlt hónapban csak a mosógép meg mosogatógép ment, fűnyírás is egyszer volt, 310 kw ment el...
Ezzel pont a 3/4-et nem védik!
#15: a villanybojler tudom, hogy durva, egyébként vannak olyan lakótelepek az országban, nem is kevés, ahol villanybojler van.
És sosem ertettem, hogy a legtöbb családi házban ahol gázzal fűtenek, miért van még mindig villanyboiler, az önmagában 3-4x fogyasztást elvisz, mint a háztartás alapból (klíma nélkül)
#16: most speciel jól jön. Villanybojler áramot fogyaszt, amit a napelem megtermel.
Így a gáz kapacitás mehet teljes egészében a fűtésre.
Ketten is alig férünk bele nemtudom hogy gondoltàk, hogy pl egy 2 gyerekes csalàdnak elég lesz.
Majd lopjuk a fàt...mint gyerekkoromban. Mikor màr 7évesen az erdön voltam. Mondta anyukàm tanuljak, ne jussak ide.... Tessék most ugyanott vagyok föiskolai végzettséggel, dolgozò emberként.
16 gàzbojlert akartunk nem engedték mert kicsi a légköbméter. Kisebb csalàdi hàzunk van.
Sok tàrsashàzban meg panelszerüben nem kicsi?? Ott aztàn kicsi kutrica a fürdö pedig ....
Mi 100 m2 tégla lakásban lakunk, van két klíma, mosogatógép, számítógép, mosógép, 2 tv, hűtő, elektromos sütő. Egy gyerekünk van.
A havi atalany villanyunk 6600 Ft (igaz, minden egonk energiatakarekos)
A gáz se éri el a havi 10 ezret és 23-24 fok van télen nyáron.
Én csak ámulok és bámulok, hogy sokkal kisebb lakásban mitől van nálatok ekkora számla??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!