Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mivel spóroltok a rezsin?

Mivel spóroltok a rezsin?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném: gázfüggőségem nincs, az áramból pedig 10x annyit is kitudnék fizetni, tehát nálam ez inkább amolyan közösségi érdek vagy ökológiai-lábnyom csökkentése. Én az alábikkal próbálok spórolni:

- a klímát csak 27 fok (lakás) felett indítom el, addig viszonylag elvagyok

- a kondenzvizet felhasználom felmosásra, virágok locsolására vagy wc öblítésre (kis dolog esetén)

- wc-n a kis dolgokat megpróbálom akkor időzíteni amikor a feleségem és fordítva, így elég egyszer lehúzni

- lámpát akkor kapcsolok amikor már teljesen besötétedett

- folyosókon vannak mozgásérzékelős lámpáim amik teljesen kommersz elemekről elvannak 1 évet, így nem kell mindig villanyt kapcsolgatni

- kizárólag energiatakarékos, ledes izzókat használok, amit vásárláskor ellenőrzök, hogy adott teljesítmény mellett mekkora fényerőt kapok

- főzni csak hétvégén szoktunk, legtöbbször a munkahelyen eszünk

Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de összességében próbálok kevésbé pazarlóan élni az élet minden területén.

Ti hogy szoktatok spórolni? Jöhetnek az ötletek, hátha merítek belőle.

(akik szerint ez csak fillérb*szás azok spórolják meg a felesleges karaktereket)

2022. aug. 20. 17:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/85 anonim ***** válasza:
100%

Én bőven a határ alatt vagyok fogyasztásban (3 fős család).

Majdnem mindent úgy csinálunk évek óta, ahogy ti, két dolgot leszámitva.

Én a klímát 28,5 felett szoktam bekapcsolni.

Nem várom meg a WC-vel a többi családtagomat.

2022. aug. 20. 17:33
 2/85 anonim ***** válasza:
84%
Bocs, de azért ez már mindennek az alja, hogy együtt járjanak a családtagok a wc-re spórolás címén!!
2022. aug. 20. 17:40
 3/85 anonim ***** válasza:
97%
Most nem fűtök.
2022. aug. 20. 17:47
 4/85 anonim ***** válasza:
100%
Nincs klímám :-P
2022. aug. 20. 17:57
 5/85 A kérdező kommentje:

2

Egyrészt nem kértem véleményt, másrészt ketten lakunk együtt és kibírható. Nem látom be, hogy ha nekem is épp pisilnem kell, miért ne intézhetném utána és minek pazaroljak ezért dupla annyi vizet? Mindegy, ne válaszolj.

2022. aug. 20. 17:58
 6/85 anonim ***** válasza:
75%

-Halogéneket lecseréltem ledre.

-Nejem után lekapcsolagotom a villanyt - ö csak a be állást "ismeri".

-Légkondit nem használom, inkább este szellőztetek, így max. 27.5 fokra megy fel napközben a felső szinten, lent egy fokkal mindig kevesebb.

-Mélyhűtőn kikapcsoltam a gyorfagyasztót -tegnap vettem észre, hogy folyamatosan megy a kompresszor, s be van nyomva a gyosfagyasztó (nejem).

-Néhány felesleges fogyasztót kikapcsoltam/kihúztam.

Még van pár ötletem, meglátjuk mennyi lesz a következő számla.

2022. aug. 20. 18:07
 7/85 anonim ***** válasza:
83%

“ lámpát akkor kapcsolok amikor már teljesen besötétedett”

Csak szólok, hogy a szemüveg 50-60k-nál kezdődik

2022. aug. 20. 18:22
 8/85 anonim ***** válasza:
74%

-Néhány "apróság" még hátra van. Pl.: minden hasznos töltő folyamatosan be van dugva, mivel a kihúzottak takarításnál "eltűnnek" némelyik örökre. Erre még ki kell találjak valamit.

-Átcsoportosítani a készülékeket, minek lehet és minek nem lekapcsolni a stand by állapotát, stb. -Mármint lekapcsolható elosztóba dugni a stand by készülékeket.

2022. aug. 20. 18:27
 9/85 anonim ***** válasza:
36%
Mi ezt a Wc lehúzósdit tovább fejlesztettük. Kis dolog után, kiragasztott kockás papíron, mindenki húz egy strigulát. A negyedik strigulánál öblítünk. Ha még ez is kevésnek bizonyul, nagy dolognál is kipróbáljuk ezt a módszert. :)
2022. aug. 20. 18:30
 10/85 anonim ***** válasza:
69%
Mi meg együtt járunk hányni....
2022. aug. 20. 18:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!