Hogyan élitek meg ezt az áremelkedést? Jobban spóroltok a gázzal, vízzel stb mint ezelőtt vagy muszáj ugyanannyit használnotok?
Igen, kevesebbet használunk mindenből, bár nem lépjük túl a keretet, csak áramból picit, de minden más annyira drágul, hogy muszáj ezen is visszavenni, mert nem akarunk a tartalék pénzhez nyúlni.
Mondjuk, én eddig sem éreztem, hogy pazarolnánk, csak olyan alapvető elektronikai eszközeink vannak, mint a mosógép, főzőlap, porszívó, semmi extra. Illetve de, van klímánk, de idén is csak pár alkalommal volt bekapcsolva, a nagy kánikulában, amúgy nem használjuk.
Szóval nehéz ez, hova lehetne visszavenni.
Szerintem az emberek nagy többsége igen sok energiát pazarol, ilyen szempontból jó, hogy sokan átgondolják, mit és hol lehet spórolni.
Ennek ellenére sok embernek lesz gondja emiatt, föleg, mert eddig sem volt kevesebb, amibe az energia került, csak ezt nem ök, hanem az állam fizette.
Engem jobban zavar, hogy az elelmiszer és mindennapi fogyasztási cikkek ára ennyire durván megugrott.
Korábban simán kihoztuk havi 100 körül a bevásárlást, most havi 250-300. Az év mind a 12 hónapjában.
Ehhez képest egy kis rezsiemelkedés "lófaasz, s esti fény".
A szolgáltatasok árai talán még durvábbak.
Ennyit a hivatalos inflációról.
Mivel utóbbi időben minden drágább lett, így kb annyi változott, hogy már csak havi 150-200000-at tudok félre tenni. Tehát összességében nem érint meg nagyon a dolog. A rezsivel beleférek a kedvezményes összegekbe.
De, azért rosszul érinti a lelkemet az a havi plusz 50-60000 ft, ami elmegy arra, hogy ugyan úgy éljek, mint egy évvel korábban.
Így végülis nincs okom panaszra, de gondolom én nem a többséghez tartozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!