Mit vessek vagy ültessek 1000 m² földterületbe?
Figyelt kérdés
Sziasztok! A helyzet úgy hozta, birtokomba került 1000 négyzetméter földterület, amit tetszés szerint használhatok. Majd persze idővel még veszek hozzá, de kezdésnek ez is tökéletes :)
Arra gondoltam bevetem valami hasznossal ami pénzt hozhat, mint pl. a fokhagyma, ami azért jutott eszembe, mert tudom róla hogy kis terület sok hasznot tud hozni, ha szorgalmas vagyok. Igazából kezdő vagyok, de máris az öntözés megoldásán dolgozom. Azt szeretném kérdezni, milyen növényeket tudtok ajánlani még, amik egységnyi mennyiségre nézve sokat érnek?
Pl. Még a rózsára is gondoltam. Időm lesz rá bőven, mert nincs gyerekem és munkanélküli vagyok, de viszont van még spórolt pénzem. Köszönöm a segítséget :) Böbi a leendő kertészvállalkozó :)
2021. máj. 19. 13:21
51/97 mindentudó99 válasza:
Most is azt írom mint mindíg. Vágd tele szilvafával. Aztán eladod a gyümölcsöt. Vagy még hobb lecefrézni és a pálinkét eladni. Jó vevőkörrel 7-800 liter elmegy egy évben. Amíg kicsik mehet közé foghagyma.
52/97 A kérdező kommentje:
Lehet hogy az lesz, bár a szilvafának kell 4-5 év, mire terem valamit. A pálinka elmegy az tudom ;) Ha más nem megiszom én xD
2021. máj. 19. 15:54
53/97 A kérdező kommentje:
Igyekeznem kell mert szorít az idő, ne menjen kárba az év, különben vennem kell a pálinkát
2021. máj. 19. 15:57
54/97 A kérdező kommentje:
Azzal nincs baj hogy szorgalmas legyek, most fejeztem be a tavaszi szántást, az obis ásómmal, amit a jofogason vettem 500 ft-ért, tehát jó az üzleti érzékem is. Az ásóval szépen egyenletesé id tettem a föld felszínét, a kerítést is már elkezdtem igazából, meg most fúratok rá kutat sutyiba
2021. máj. 19. 16:04
55/97 A kérdező kommentje:
A csövek is megvannak amik az öntözést fogják megkönnyíteni, csak még át kell alakítanom meg itt ott beszigetelőszalagozni
2021. máj. 19. 16:05
56/97 A kérdező kommentje:
A szilva közé lehet szőlőt teszek
2021. máj. 19. 16:14
57/97 anonim válasza:
A szőlők közé meg tegyél szilvát. Alakul ez...
58/97 A kérdező kommentje:
Igazad van, mert a szőlőt előbb kéne beletenni. Szilvafa 4 méteres sor- és tőtávolsággal, közötte pedig szőlő, de csak hoszzára és csak a fák mentén, hogy ne legyen útban ha traktorral megyek a fák között. A szőlőt pedig traktor feletti magasságban átvezethetem akár egymásba. Aki eddig amatőrnek nézett, ezt magam gondoltam át, és terveztem meg gondolatban, minden segítség nélkül.
2021. máj. 19. 16:38
59/97 A kérdező kommentje:
Az öntözőberendezésem részben esővízből fog táplálkozni..ezt egy 300 négyzetméteres tetővel oldom meg ami a raktáram teteje lesz..tehát az ereszek nem a földre fogják vezetni az értékes esővizet, hanem többezer liternyi tartályba gyűlik majd, amiből szabadesés révén fogom az öntözés egy részét megoldani. 100 mm csapadék az már több ezer liter értékes öntözővizet fog szolgáltatni.
2021. máj. 19. 16:46
60/97 anonim válasza:
Én kicsinek érzem a 300 négyzetméteres raktártetőt, de igazad van. Ott lehetne egy tetőkert és azon lehetne egy kisebb tető. Win-win.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!