Mit vessek vagy ültessek 1000 m² földterületbe?
Sziasztok! A helyzet úgy hozta, birtokomba került 1000 négyzetméter földterület, amit tetszés szerint használhatok. Majd persze idővel még veszek hozzá, de kezdésnek ez is tökéletes :)
Arra gondoltam bevetem valami hasznossal ami pénzt hozhat, mint pl. a fokhagyma, ami azért jutott eszembe, mert tudom róla hogy kis terület sok hasznot tud hozni, ha szorgalmas vagyok. Igazából kezdő vagyok, de máris az öntözés megoldásán dolgozom. Azt szeretném kérdezni, milyen növényeket tudtok ajánlani még, amik egységnyi mennyiségre nézve sokat érnek?
Pl. Még a rózsára is gondoltam. Időm lesz rá bőven, mert nincs gyerekem és munkanélküli vagyok, de viszont van még spórolt pénzem. Köszönöm a segítséget :) Böbi a leendő kertészvállalkozó :)
"és azt svájci gyógyszertáraknak eladni?"
igen mikor elültetted a levendula palántákat akkor megjelennek a svájci gyógyszercégek menedzserei hogy megvegyék tőled azt a 30 gr levendula olajat amit ki tudsz préselni, sőt átrendelik a svájci gárdát Vatikánból hogy téged és az ültetvényedet őrizzék.
"Évi 5 milliót szeretnék bevételnek arra elég az 1000 m² levendula?"
Heti 5 millió is összejön ha okosan csinálod.
Piackutatás!!!!! Google-n minden IS rajta van. Termésátlag, környezeti igény, egyebek.
Én a csokrot szezonban 500 Ft-ért adtam el, persze nem sokat.
A szárított virágnak jelenleg 6000 Ft kg-ja (nekem az 50 harmadéves tövön termett talán 2 kg), de ez nem azt jelenti, hogy van is rá vevő, de ez a reális ára. Sok méhész is veszi, mert talán a moly ellen rakják a kaptárba (javítson ki a hozzáértő)
A levendulabuzogány kb 20 szálból készül szalaggal, 1200 ft/db.
Az olajat nem tudom mennyiért lehet eladni, de miért pont svájci gyógyszertárnak adnád el? Ugye nem kamu a kérdés??? Remélem, nem hiába koptattam a billentyűzetet...
OLVASS, TÁJÉKOZÓDJ, KUTAKODJ! Ne a gyakorin várd életed nagy bizniszét, mert akkor sosem találod meg.
Na jó, eddig komolyan vettelek.
Te nagyon nem élsz a realitás talaján. 5 millió???? Az havi ~417 ezer ADÓMENTESEN? Tiszta bevétel??? Atyaúristen. Hova jártál te iskolába, hogy ennyire nem vagy képben??
Már bánom a tanácsaim összes szavát...
Tehát egy kifejezetten kicsi telekből, nulla gyakorlattal, úgy hogy lövésed nincs hogy mit, vagy hogy hogyan, de legyen meg az évi 5M. Meglesz.
Figyu már van ötletem. Vessük be az országot levendulával. 93.000km² = 93.000.000.000m² = 93.000.000 x (a te telked) => 465.000.000.000.000 Ft/év
Ez Magyarország költségvetésének 25x-ese. Kérlek írj a Matolcsinak. Felezünk. Puszika.
#38: itt a GYK-n is naponta 2-3 kérdés van, hogy milyen vállalkozást indítson....
Nem ért semmihez, de vállalkozni akar...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!