Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit vessek vagy ültessek 1000...

Mit vessek vagy ültessek 1000 m² földterületbe?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A helyzet úgy hozta, birtokomba került 1000 négyzetméter földterület, amit tetszés szerint használhatok. Majd persze idővel még veszek hozzá, de kezdésnek ez is tökéletes :)

Arra gondoltam bevetem valami hasznossal ami pénzt hozhat, mint pl. a fokhagyma, ami azért jutott eszembe, mert tudom róla hogy kis terület sok hasznot tud hozni, ha szorgalmas vagyok. Igazából kezdő vagyok, de máris az öntözés megoldásán dolgozom. Azt szeretném kérdezni, milyen növényeket tudtok ajánlani még, amik egységnyi mennyiségre nézve sokat érnek?

Pl. Még a rózsára is gondoltam. Időm lesz rá bőven, mert nincs gyerekem és munkanélküli vagyok, de viszont van még spórolt pénzem. Köszönöm a segítséget :) Böbi a leendő kertészvállalkozó :)

2021. máj. 19. 13:21
 11/97 anonim ***** válasza:

Ja, és 1000 m2-ből nem lehet megélni. Főleg, ha egyedül gondozod.

Ugyanis a mezőgazdaság szezonális munka, itt max nyáron, ősszel van bevétel, viszont akkor dolgozol látástól vakulásig. A szomszéd virágokkal foglalkozik, de azt csak fóliasátorban lehetséges, van neki vagy 4, kb. 400 m2. Nekik ez a munkahelyük, ketten csinálják, februártól november 1-ig. Míg az egyik minden délelőtt kijár a piacra árulni a virágot, a másik locsol/permetez/tűzdel... Szezonban alig alszanak, olyankor munkást is fizetnek, annyi a meló, a krizantémokat is éjszaka vágják, amit vödrökbe rendezve viszik a piacra.

Azt javaslom, nézz szét ilyen gazdaságokban, hogy lásd, hogy működik a valóságban.

+ kérdés: hagyományos vagy bio gazdálkodást akarsz?

2021. máj. 19. 14:19
 12/97 A kérdező kommentje:

Van időm, és veszteni való pénzem. A homoktövist kihagyom, de köszönöm a tippet. A levendula nagyon jól hangzik, de nem kevés abból 1000 m²?

Azt még nem döntöttem el hogy bio vagy hagyományos legyen.

2021. máj. 19. 14:24
 13/97 anonim ***** válasza:

6: van üzleti terved?

Hol fogod eladni?Kinek? Mennyiért?

2021. máj. 19. 14:25
 14/97 anonim ***** válasza:

Valami különleges paradicsom.

Csak az a baj, hogy azt valahogy a vevőhöz is el kell juttatni, a tesco meg nem fog veled szóba állni ilyen aprócska mennyiséggel.

2021. máj. 19. 14:26
 15/97 anonim ***** válasza:
Kezdésnek még sok is ;)
 16/97 anonim ***** válasza:

#9: erre próbáltam (rövidebben) utalni (1+3)

De hát leszólt...

17/97 A kérdező kommentje:
Ahol többet fizetnek oda adom el, külföld is szóbajöhet, de elsősorban ilyen jó tippek érdekelnek mint a levendula is..
2021. máj. 19. 14:27
 18/97 anonim ***** válasza:
63%

17: és ha senki nem akarna fizetni érte...? Mert megveszi máshol feleannyiért...????

Gőzöd nincs az egész bizniszről!

2021. máj. 19. 14:28
 19/97 anonim ***** válasza:
80%

Ja, persze, külföld...

Exportálni 30 kiló ezt azt....

Tényleg nagyon lilaködös vagy! :)))

2021. máj. 19. 14:28
 20/97 A kérdező kommentje:
Szívesen várom még új emberek tippjeit, minthogy diskurzusba kezdjek bárkivel :) A kérdés még mindig nem a részletekre vonatkozik, hanem potenciális növényekre, ami egységnyi helyről jól hoz.. a levendula tetszett eddig :)
2021. máj. 19. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!