Ezen növények megtermeléséhez mekkora földterület kell?
1 év alatt legyen meg kb.
- 100kg brokkoli
- 50kg csiperke
- 50kg cukkini
- 10kg zöldhagyma
+ Esetleg még más is (pár kg sütőtök, répa), úgyhogy inkább fölfele kerekítve
Megnézném mit kezdenél ilyen mennyiségű zöldséggel kinek tudnád egyszerre eladni, úgy hogy megérje mivel ugye egyszerre érik nagyjából és nem igazán tárolható a cukkini talán pár hetet kibír.
A fontosabb kérdés milyen gepeid vannak milyen öntözési rendszert akarsz kialakítani pl a brokkolinak stb. Persze az is fontos hány embert tudsz alkalmazni és hajlandó e valaki csinálni. Mert egy fej brokkoli olyan 300 gramm egy növényen pedig 1 fejet fog teremni szóval szükséged lesz minimum 350 palántára. Amiket persze egy jó nagy fóliasátorban kell felnevelned ha veszed akkor sokkal drágább és már mész is mínuszba.
De a csiperkés dolog elárulja, hogy kb fingod nincs az egészről ha azt csak úgy simán kint akarod termeszteni.
Én komolyan nem értem.
Ez hol nagy mennyiség?
Kg-ot írt a kérdező, nem tonnát.
100 kg brokkoli tudod te mennyi az?
Szerintem annyit a Tescoban nem adnak el három hónap alatt, ahogy irtam az kb 350 palánta az pedig mar üzemi mennyiség.
Melyikre gondolsz?
A csiperke termődobozt megveszed berakod a hűvös pincébe ahol ideális a páratartalom és a hőmérséklet. Ha leérik veheted a következőt.
A brokkoli palántáidnak mar kiültetésre alkalmasnak kellene lenniük most van a kiültetés ideje.
Nyárra nyár végére beérik gyakori öntözés kapálás mellett. A brokkoli kényes nekünk sem sikerül minden évben.
És nem azt nem lehet 2x ujraültetni.
A cukkinit is még nyugodtan el lehet vetni nincs késő az valamikor júliusban fog érni több hétig akár egy hónapig is terem.
Ha a hagymanak csak a zöldje erdekel akkor talán érdemesebb metélőhagymát ültetni de ennek most van a betakarítási ideje tavaj kellet volna elvetni.
Ha saját ellátásotokra kell, akkor érdemes fagyasztószekrényt is beszerezni, amivel lehet gyorsfagyasztani. Aztán szezonban szüretkor a zöldségeket blansírozás után tudjátok fagyasztani.
De még mielőtt nagyon bevásárolnál, mindenképp nézz utána alaposan, hogyan kell földet művelni, nem olyan egyszerű, mint ahogyan azt egy laikus elképzeli.
Aztán a brokkoli elég kényes növény, bőven van kártevője, rengeteg napsütést és vizet igényel. Rendszeres locsolás is meg kell oldani.
Viszont a gombatermesztés jóval egyszerűbb, egy megfelelő páratartamú, hőmérsékletű pincében sima ügy.
A cukkini és a zöldhagyma is megfelelő kezdőknek, és nem igazán van kártevőjük sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!