Mit vessek vagy ültessek 1000 m² földterületbe?
Sziasztok! A helyzet úgy hozta, birtokomba került 1000 négyzetméter földterület, amit tetszés szerint használhatok. Majd persze idővel még veszek hozzá, de kezdésnek ez is tökéletes :)
Arra gondoltam bevetem valami hasznossal ami pénzt hozhat, mint pl. a fokhagyma, ami azért jutott eszembe, mert tudom róla hogy kis terület sok hasznot tud hozni, ha szorgalmas vagyok. Igazából kezdő vagyok, de máris az öntözés megoldásán dolgozom. Azt szeretném kérdezni, milyen növényeket tudtok ajánlani még, amik egységnyi mennyiségre nézve sokat érnek?
Pl. Még a rózsára is gondoltam. Időm lesz rá bőven, mert nincs gyerekem és munkanélküli vagyok, de viszont van még spórolt pénzem. Köszönöm a segítséget :) Böbi a leendő kertészvállalkozó :)
A legfontosabb kérdést még fel se tettem: hány éves vagy?
#16 tudom, én értettem is az utalást.
Kérdező! Piackutatást kell végezned. Azt kell termelni, amit megvesznek! Ezért mondtam, hogy látogass meg a környékeden gazdaságokat, menj ki a piacra többször, ismerkedj a termelőkkel, nézd meg a portékát, ki, mit termel és mennyiért adja, mi az, ami kelendő.
Én azért választanám a levendulát, mert a termesztése nem köt fix időhöz, és nem romlik az áru, ha már leszedtem. Amikor elkezd virágozni le kell vágni, és én frissen is szoktam eladni belőle, a maradékot meg csokrokba kötöm, és megszárítom. Lehetne belőle buzogányt is készíteni, csak arra már nincs kapacitás, pedig méregdrágán árulják egy-két webshopban.
Ha nagy mennyiség lenne, olajat üttetnék belőle, a városomban van ilyen cég, velük felvenném a kapcsolatot, és megegyeznék.
Ez így működik!
21: na erről beszéltem az előbb, hogy üzleti terv...
Aminek az alapja a piackutatás.
a GYK közönsége - a helyszín ismerete nélkül - nem fogja tudni megmondani, hogy a kérdező környezetében mire van fizetőképes kereslet.
4 forint per tő? 1000 négyzetméter mennyi pénzt hoz évente?
A paradicsomosra reagálva, különleges paradicsomos vállalkozónk már van :) [link]
27: jajjistenem..... ! :-D :-D
Igen, egy svájci gyógyszergyár majd pont Mószer Arankától fog huszonkét és fél liter olajat vásárolni... :-D :-D :-D
Neked meg az égből fog alápottyanni a svájci minőséget biztosító gyártóberendezés...
Na mesélj még... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!