Öreg kádárkockát újítanál fel, vagy felújított panellakásba mennél?
Jó környéken van mind a kettő, azonos áron.
Adott egy 85m2-es kádárkocka, és egy kicsit kisebb, felújított panellakás.
Mind a kettő 3 szobás, a kádárkocka félig már fel van ujitva, viszont a tetőt és a vízvezetékeket még cserélni kell + szigetelni/vakolni.
Te mit valasztanal? Kérlek fejtsd ki válaszod.
Van víz, de ott már öreg a vízvezeték, így ajánlott minél hamarabb cserélni, hogy ne legyen gond.
Öreg a tető, egyenlőre nem ázik be de azért egy újítás annak sem ártana.
A külső vakolat már ronda nagyon, mivel öreg ház.
Igen, nem olcsó mulatság, de egyik sem olyan ami sürgős lenne.
A panelnél viszont minden adott, de ott a nyakadba vannak a szomszédok.
Nehéz döntés.
#21: Dehogy nehéz döntés.
LEzs a közeljövőben 30M-ed azokra a dolgokra, amik nincsenek megcsinálva?
Nyilván nincs, különben olyat vennél
Ahogy írtam, én is öreg, 40 éves házban lakok. 40 éves a tető, 40 éves a vízvezeték, 40 éves az elektromos hálózat, 40 évesek a nyílászárók nagy része. Szigetelés nincs. Momentán nincs 30 millió a bankszámlámon. Ettől én nem gondolom hogy pánikszerűen, sikítva menekülnöm kellene egy panelba.
Azt is írtam, hogy egy időben laktam én is panelban. Van összehasonlítási alapom. Valahogy nem sírom vissza. Soha többet! Nem is értem, ez hogy lehet valaki számára kérdés.
A "szakemberrel" inkább az a baj, hogy utólag derül ki, hogy hogyan dolgozik. Sajnos az, hogy drága, vagy vannak referenciái, az ég világon semmit sem jelent. Én már ott tartok, hogy inkább megcsinálom magamnak, amit lehet, csak akkor hívok "szakembert", ha nagyon muszáj.
Egy példa:
Volt egy villanyszerelési feladat, amihez spéci szerszámok kellettek. A munkát többen felmérték, mindenki adott időpontot a kezdésre. Senki sem jelent meg. Végül találtam egy ügyfelet, aki az "ELMÜ-nél" dolgozik. Ő küldött ki egy brigádot. Egy óra alatt megcsinálták (Megszállták a lakást). Teljesen meglepődtek, amikor megkérdeztem, mivel tartozom. Azt hitték, hogy "szívességi munka" (hogy hívják ezt rendesen).
Én is így vagyok ezzel mint a 27-es. Mások által nagyon ajánlott méregdrága burkoló után nekem kellett kifugázni, mert a mester itt-ott elfelejtette. A diagonálba rakást se értette elsőre. Azt mondta, hogy ő olyat nem tud. Akkor megmutattam neki, hogy mire gondolok, mintha soha nem is hallott volna ilyenről, de végül megcsinálta.
Tetőt azért nem állnék neki egyedül magam ácsolni. Vagyis a garázsét én csináltam. De az csak 40 m2 és sima egyszerű nyeregtető. Teljesen jó lett. A házé azért komolyabb munka. Szereltem már villanyt, vizet, fűtést. Az autómat is 80%-ban magam szerelem. Csak azzal megyek szervizbe, amihez pl nincs szerszámom. Nem állítom, hogy mindent, de egy csomó olyan munka van, amihez ha van az embernek egy kis műszaki érzéke, akkor meg tud csinálni és egy halom pénzt tud spórolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!