Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Évi 6-7 milliót tudok félre...

Évi 6-7 milliót tudok félre rakni. Megéri több évig gyűjteni rendes kertesházra vagy amint lehet vegyek egy panellakást aztán majd meglátom?

Figyelt kérdés

Hitel miatt is kérdezem, mert ha felveszek nagyobb összegű hitelt, akkor kb. 30 millió lesz a kamat, amit nagyon nem akarok.. De mégis jobb lenne egy kertesház. Panelek viszont már 20 millióért is vannak, hitel se kéne 2-3 év múlva. Mit gondoltok?

Gyereket nem tervezek.

27/N

aug. 26. 01:41
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
14%

ez gondolom külföldi megtakarításból van, akkor miért nem telepedsz már le külföldön? 20 millióért nem nagyon van semmi sem sztem, az kevés bármire is de gyűjteni kell hozzá

mi pl. Dublinba akarunk majd valamit, el lehet képzelni milyen árak vannak de inkább hitel hisz hosszabb távon meg megy fel mindennek az ára...

aug. 26. 02:19
 2/18 A kérdező kommentje:
Neem, magyarországi. Nem költöznék külföldre a családom miatt. De igazad van, 20-25 millióért nem a legjobb lehetőségek vannak, de az mégiscsak hamarabb meglenne. Nézegettem, lehet még találni 15 millióért is egy kisebb lakást.
aug. 26. 02:43
 3/18 anonim ***** válasza:
12%

azt megkérdezhetem, hogy magyarországon ezt hogy vagy miből csak nagy vonalakban?

mert még EU-s viszonylatban sem rossz a 6M/év.

biztos vennék hozzá fel vmennyi hitelt csak jobb legyen hisz többet is fog érni hosszabb távon majd.

aug. 26. 02:49
 4/18 menta34 ***** válasza:
5%

Hihetetlen, hogy ennyi ésszel ennyit keres.

Jahogy fiatal nő. Asszem értem.

aug. 26. 05:22
 5/18 anonim ***** válasza:
31%
Ha ennyit tudsz félrerakni, előtörlesztheted a hitelt. A lakásvételnek és eladásnak is vannak költségei. Illeték, ügyvéd, költözés, és valamit biztos fel kell újítani.
aug. 26. 05:34
 6/18 mindentudó99 ***** válasza:
43%
Kicsit gondolkodhatnál. Hogy lenne 30 milla kamat ha 5 év alatt ki tudod végtörleszteni?
aug. 26. 05:55
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Hitel. Amit félretudsz tenni minden hónapban, abból hitelt törlessz, mert annak nincs értelme, hogy félreteszed a pénzt, ahhoz ez a megtakarítás kevés, elinflálódik, hiteltörlesztésre viszont simán elég.
aug. 26. 07:58
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Egyedülállóként jobb a lakás, főleg ha nem vagy kertészkedő típus. Én biztos inkább egy kis lakást választanák valami központi helyen. Az ilyeneket pillanatok alatt el lehet adni. Nagyon fiatal vagy még, sok minden fog változni az életedben.

Amit semmiképp se csinálj: falun olcsó házat venni, majd arra egy halom pénzt költeni. Nem fogod tudni úgy eladni a házat, hogy azt megfizessék. Vagy bukóval lépsz ki a házból vagy végállomás lesz.

Sajnos több ilyet láttam már, hogy fiatalok kiköltöztek falura és nem jött be a számítás.

aug. 26. 09:50
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Most vegyél egy lakást. Akkor nem kell lakbérre költened, a pénzed nem veszti el az értékét.

Amikor megint lesz plusz pénzed vagy már nagyobb lakást szeretnél, akkor ezt eladod és egyből veszel másikat, jobbat belőle meg a félretett pénzedből vagy ha szükséges még hitelből.

Aztán azt megint törleszted, félreteszel és megint eladod, megint veszel egy jobbat, nagyobbat.

Miért akarod egyből, elsőre ezt a házat ahol MAJD élni szeretnél?

Ha viszont most szeretnél már családi házban lakni akkor meg vegyél fel hozzá hitelt. Az emberek többsége így vesz ingatlant és azt törleszti utána.

HA most jól elvagy egy lakásban is, akkor azt vegyél, ha most szeretnél kertes házat, akkor emg azt vegyél! Csak arra figyelj, hogy se túl ne vállald magad, se olyan helyzetbe ne hozd magad amiből nem tudsz tovább lépni. Egyedül vagy, tehát nem biztos, hogy pár év múlva ha már nem leszel egyedül akkor ugyanott szeretnél lakni. Hiába érzed most jól magad egy házban valahol, ha a párodnak már nem fog tetszeni annyira és eladni sem tudod könnyen később. Városban jó helyen levő lakást mindig könnyű eladni vagy bérbe adni is. Én inkább abban gondolkodnék.

Amúgy nézhetnél nagy teraszos/nagy erkélyes vagy sorházi lakást is. Lehet, hoyg elég lenne az a 8-10nm-nyi külső rész is most még neked a kertesház hangulatból.

aug. 26. 09:57
 10/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Akik "hülyének" neveznek, azoknak mondanám, hogy több okom is van azzal a kamattal számolni (egyelőre), ezért írtam bele a kérdésbe. 3-as, persze, egyéni vállalkozó vagyok.
aug. 26. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!