3 milliót szeretnék felvenni, egy kis kertesházra, milyen hitelt ajánlanátok?
20 éves vagyok, van már 2 éves munkaviszonyom, bruttó keresetem 128 000, azt sem tudom h erre adnának-e annyit, milyen megoldást ajánlanátok?
Sajna csak hosszú futamidőre lenne jó. Olyan havi 40 körül szeretnék fizetni, többet nem biztos hogy tudnék.
- Mennyit ér az ingatlan, amire a jelzálogot bejegyeznék?
- Vásárlási hitel lenne vagy szabadfelhasználású?
- Hol van (melyik településen) az adott ingatlan?
- Lenne más adóstársad?
- Jövedelmed bankszámlára érkezik? Pontosan mennyi?
- Mennyi caffeteriát kapsz havonta?
- Eltartott családtagod van?
- Bármilyen fennálló tartozásod pl. hitelkeret, hitelkártya?
A jövedelmeid alapján (adóstárssal biztosabban, de megérzésre anélkül is...)hitelképes lennél 3millió forintra.
Ha megvan, hogy mennyit érne az ingatlanfedezet, akkor lefuttatok Neked kalkulációt , ha szeretnéd.
25-30% önerő mindenféleképpen kell, ha ingatlanvásárlási lenne a hitel.
Ha ingatlant szeretnél vásárolni, akkor nyilván lakásvásárlási hitelt veszel fel. Kedvezőbb a kamatozása és magasabb hitelösszeget kapsz adott ingatlanra a banktól, mintha ugyanezt egy meglévő ingatlanra vennéd fel.
Példa: Tegyük fel 10millióért veszel Budapesten ingatlant. Lakásvásárlási hitelként felvehetsz 8millió forintot, míg szabadfelhasználású hitelként 5-7millió forintot adnak csak ugyanarra az ingatlanra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!