Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Évi 6-7 milliót tudok félre...

Évi 6-7 milliót tudok félre rakni. Megéri több évig gyűjteni rendes kertesházra vagy amint lehet vegyek egy panellakást aztán majd meglátom?

Figyelt kérdés

Hitel miatt is kérdezem, mert ha felveszek nagyobb összegű hitelt, akkor kb. 30 millió lesz a kamat, amit nagyon nem akarok.. De mégis jobb lenne egy kertesház. Panelek viszont már 20 millióért is vannak, hitel se kéne 2-3 év múlva. Mit gondoltok?

Gyereket nem tervezek.

27/N

aug. 26. 01:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
88%
Ez havi 500-580k. Fodrász barátnőm is simán félrerak ennyit. Pénzügy-számviteles húgom is. Van egy csomó szakma, amivel össze lehet hozni. Nem tudom mit kell itt csodálkozni, nem milliókat tesz félre a kérdező.
aug. 26. 11:40
 12/18 anonim ***** válasza:
87%
Én lakást vennék 1-2 év múlva (kb. 50% önerővel) hitellel. Előtörlesztgetném és úgy terveznék, hogy kb. 5-6 évre rá mennék családi házba. Szerintem kis lépésekben érdemes haladni, mi legalábbis így tettük és nem bántuk meg.
aug. 26. 12:13
 13/18 anonim ***** válasza:
82%
Egyedül egy családi ház elég szívás tud lenni.
aug. 26. 12:27
 14/18 anonim ***** válasza:
76%

Úgy érzem hasonló a fizetésünk, így leírom az én történetemet.

Nem szeretem a kerti munkát, és azt sem szeretem, ha túl közel vannak a szomszédok. Így a lakást és ikerházakat ki is lőttem. Vettem egy 600 m2-es különálló telket, ha elkészül az udvarrendezés is kb 300 m2 füvem lesz, ezt heti 20 perc lenyírni (teszteltem), tehát ez mellé még belefér az életembe néhány virág, bokor kondozása is.

Vettem egy telket, majd közművesítettem, közben eltelt 3 év és építkezni kezdtem. 2021es a generál szerződésem, 2 éve lakok a házban, ezalatt a házam értéke ~15 millióval emelkedett!!! Én kiváltottam zöld hitelre 2022-ben a lakás hitelt ami kamata már elinflálódott ~8 millió. 6,5% volt a thm, kiváltás után 2,6%. Szóval, ha ez a lehetőség nem lett volna és maradok 6,5%-on akkor 8-10 év kellett volna az elinfálódáshoz. Jelenleg a fizetésedre 5,5-6% thm körül kapsz építési hitelt.

Valószínűleg mire vissza fizeted bőven többet fog érni a házad, mint amibe összesen került, azaz: telek, közművek, önerő, hitel, kamat.

Nem régi házról van szó, ott sokkal rosszabb a végeredmény.

Egy új építésű családi nem szívás egyedül állóként sem! Szó szerint filléres rezsi költség, minden új, tehát semmit sem kell javítgatni, csak élvezed. 95 m2-re 80000 ft az éves fűtés és meleg víz költségem ,és 18000 ft a hűtés költség. Állandó 24°C van!

aug. 26. 13:37
 15/18 anonim ***** válasza:
69%

14# Ebben az egészben a legnagyobb kulcs és egyben lutri az építési vállalkozó kiléte. Ha sikerül beválasztani, az azért tud komoly meglepetéseket okozni (akár már az építés alatt, akár évek múltán), amivel szerintem nem feltétlenül akar egy 27 éves fiatal nő megküzdeni.

Szóval amit írsz, az nem hülyeség, csak nagyon nagyon sokszor nem ilyen szerencsés a végkimenetel. A nők pláne hendikeppel indulnak ilyen szituban, mert élből megpróbálják ott hülyének nézni, ahol csak lehet.

aug. 26. 16:23
 16/18 anonim ***** válasza:

Már megint csak a lokáció hiányzik, meg a komfort, felújítottság.

Meg hogy mért ragadtál ki 2 ingatlantipust a sokból.

Teljesen hiányos a kérdés.

aug. 26. 16:37
 17/18 anonim ***** válasza:

Ezt értem, de ugyan ez megvan a felújítasnál is.

Csak itt a tulaj keresi a szakembert, a hibák esetén ő fog veszekedni a szakival, ő rohan a pénze után, ha lehúzták, ő hívogatja végtelenszer a szakit, jöjjön már és fejezze be amit elkezdet. És semmi garancia arra, hogy jobb munkát végez mint bármelyik kivitelező embere.

A felújított régi házak az esetek többségével kalákába haverokkal készülnek, és viszonylag ritka az, amikor valamit nem csak látszatra csinálnak meg jól, hanem technológiai utasításokat betartva. Utóbbi azért szokott elmaradni, mert régen is így csinálták, vagy jóvanazúgy hozzá állás miatt, vagy pedig fogalmuk sincs róla hogyan kéne, csak fél infókból össze legózzák a dolgokat.

A megbízható cégek drágák 10-20 éve ugyanazzal a bélyegzővel dolgoznak. Ettől függetlenül simán adhatnak jobb árat, mint egy lehúzós cég. Utánna kell nézni a kivitelezőknek, és kell egy ellenőrt fizetni.

aug. 26. 16:39
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

"Évi 6-7 milliót tudok félre rakni. "

Csak az a kérdés, hány éve tart ez így.

Nem mindegy, hogy fél éve vagy 8 éve.

És hogy mibe teszed, hogy megmaradjon a reálértéke.

aug. 26. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!