Öreg kádárkockát újítanál fel, vagy felújított panellakásba mennél?
Jó környéken van mind a kettő, azonos áron.
Adott egy 85m2-es kádárkocka, és egy kicsit kisebb, felújított panellakás.
Mind a kettő 3 szobás, a kádárkocka félig már fel van ujitva, viszont a tetőt és a vízvezetékeket még cserélni kell + szigetelni/vakolni.
Te mit valasztanal? Kérlek fejtsd ki válaszod.
Egyedül mindenképp lakásba mennék.
Már eleve a neve is, családi ház.
Attól is függ, hogy a panel hogy van felújítva, illetve a családi ház felújítására van-e plusz 15-20 millióm.
Meg ez így elég furcsa, hogy a vízvezetékeket cserélni kell. Akkor fel kell törni az aljzatbetont, falakat vésni. De akkor burkolatokat is cserélni kell, meg szanitereket. Villanyvezetékeket nem kell? Nyílászárókat?
Mondjuk egyébként is az ilyen elkezdett felújítás nekem nem tetszik, inkább olyat vennék, amihez nem nyúltak és én újítanám fel.
Tököm sem kezdene felújításba, pláne komplett tető, és főleg víz cserébe. Lakás. És ha van pénzem még, beköltözés előtt, tetetnék PROFI zajszigetelést.
Szóval a lényeg: LAKÁS
1#
20milliót?
Egy 85m2 kádárkocka teljes felújítására?
Nagyon alul számoltad azt az összeget.
Egy kis lakás 26-39m2 felújításara röhögve rá megy 10 millió forint mai árakkal.
Egy komplett családi tetőszerkezettel mindennel,esetleg kerítéssel,telekrendezéssel ennek a sokszorosa
Ez számomra nem kérdés. Ha legalább egy icipici kert van, az már megfizethetetlen számomra. Panelnál ez nincs. Ki tudsz menni a házból, de mégsem az utcán vagy. Esetleg van pince, padlás, garázs, ami panelnál nincs, vagy nem olyan. Nem hallod a szomszédot a fal túlsó oldalán. Nem kell másokhoz alkalmazkodni. Azt csinálsz, amit akarsz. Ha van gyerek, háziállat, megint csak előnyösebb egy ház.
Ha lakható állapotú, felújítani ráérsz később, vagy apránként. Ha van hozzá affinitásod, egy csomó mindent magadnak is meg tudsz csinálni. Egy téglaházat sokkal jobban lehet variálni, mint egy panelt.
Panelba én önszántamból biztos nem mennék, csak ha minden kötél szakad és nem lenne más megoldás. Laktam egyébként panemban egyetemista koromban. Az első három hónap borzasztó volt. Utána úgy ahogy megszoktam a "dobozban" lakást, meg a körülöttem lévő zajokat. Mindenképp kompromisszum.
Villanyt és a nyílászárókat az előző tulajdonos kicsereltette, van bent központi gázfűtés, egy kandalló és egy hűtő fűtő klíma.
Tisztasági festés is volt nemrég.
A vizet külső csovezessel lehetne újra vezetni, úgy nem kéne szét bontani mindent.
A fürdőszoba kb 5 éve lett újra csempezve.
Akkor az közel sem egy romhalmaz, aminél azonnal mindent tégláig le kell verni.
Nem ilyen kádárosban, de egy 40 éves házban lakok. A külső vízvezetékek még az eredetiek, sosem volt cserélbe. Bent, fürdőszobafelújításkor persze igen. Ha ez megnyugtat, sosem volt vele semmi baj.
Inkább azon múlik hogy szeretnél élni.
Ha szeretnéd a szomszédok fingját hallani akkor panel, ha ez zavar téged, akkor ház.
Én újat építettem, mert volt pénzem felújításra is, nem csak megvenni a kocka házat. És azért, mert árajánlatok alapján jóval olcsóbbra jött ki az új ugyan azon településen. Konkrétan azonos m2-nél az új telkestől kívülről készre annyiba került, mint egy felújításra váró kocka ház illetéket befizetéssel együtt, belülre meg ugyan az kell! És akkor, még a kockaházhoz hozzá sem nyúltál kívülről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!