Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Első emeleti panellakás előny...

Első emeleti panellakás előny / hátrány?

Figyelt kérdés

10 emeletes társasházban nézek 3 szobás első emeleti társasházat.

Nyílászáró, bejárati ajtó cserélve.

Lift hangja, átmenő gyalogos forgalom jut eszembe.

garázsok vannak alattuk, vagy tárolók

aug. 14. 12:46
 1/9 A kérdező kommentje:

Bocsánat, lakást keresek első emeletit.

Régen zavart, hogy egy kicsit alacsonynak tartottam kívülről nézve, de most már úgy vagyok vele, hogy legalább nem kell sokat lépcsőzni.

aug. 14. 12:58
 2/9 anonim ***** válasza:
89%

1-em. a legjobb választás szerintem.

Nem függsz a lifttől, az ablakon simán" nem tudnak bemászni, valószínűleg árnyékos a fáktól ergó nincs annyira dögmeleg nyaranta nem úgy mint a felsőbb lakásokban,és ha esetleg (ne adja isten!!) tűz van és nincs kiutad onnan ha kiugrasz valószínűleg nem halsz bele, max egy lábtöréssel megúszod.

Zajok mindenhol vannak és lehetnek.

aug. 14. 13:03
 3/9 anonim ***** válasza:
87%

Igen, én is ezeket az előnyöket akartam írni, amit az #1. 17 évet lehúztam 1. emeleten, szóval van tapasztalatom.

A lakás alatti helyiségben van valami csatornabekötés? Pl. kézmosó, vagy bármi? Mert ha nincs, akkor a te lakásod a legalsó a strangon. Tehát ha alul dugulás van, akkor a te wc-d a legalsó kifolyási pont. Dolgoztam lakszövnél, tehát biztosra tudom állítani, hogy a fenti lakókat ilyenkor nem érdekli semmi, ha szrniuk kell, akkor ugyanúgy lehúzzák. És természetesen, a te lakásodban fog kikötni, mert lefolyni nem tud a dugulás miatt. Láttam már ilyent 10 emeletes házban is, még a nagyszobában is állt a víz. (A darabosabb cuccok megrekedtek a wc-ben meg az előszobában.)

aug. 14. 13:55
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi!

3-as, erről olvastam, csak nem tudtam már visszaidézni pontosan, hogy hogy szólt.

Egyébként egyszer laktam albérletben, ahol a lépcsőház bejáratánál folyt a víz a plafonról, az valami csőtörés lehetett?

Mert ott is az gyakorlatilag a felette lévő 1. emeleti lakót áztathatta parketta terén?

Hogy lehet vajon kideríteni ezt a dolgot amit írtál?

aug. 14. 14:24
 5/9 anonim ***** válasza:
17%
Én 10. emeletet ajánlom. Nincs felső szomszéd, csendes, panorámás, nem hallatszik fel az utca zaja. Télen alig kell fűteni, nyáron a légkondi miatt tejesen jó. Öt év alatt kétszer volt rossz a lift pár órára, a másik lépcsőházat használtam és a tetőn át mentem haza. Nincs átjárás, ide csak az érkezik aki itt lakik. A költözés problémás kicsit, valamint, ami nem fér be a liftbe azt sajnos fel kell cipelni.
aug. 14. 16:39
 6/9 anonim ***** válasza:

4

Bármi lehetett, akár dugulás is, mint amit írtam, de valószínűbb a csőtörés.

Minket egyszer áztattak el fentről. Kiszedték a mosogatót, felújítás miatt, de nem lett rendesen elzárva, és egy idő után elkezdett nagyon gyengén folyni (vagy erősen csepegni), és folyt a plafonból. A tulaj a szobában aludt, szerencsére, tehát fel lehetett ébreszteni, nem Kínába utazott 2 hónapra.

Hogy lent mi van, azt úgy lehet megtudni, hogy megkérdezed az ottaniakat.

aug. 14. 17:26
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Zajos az első emelet, nekem ennyi a bajom vele. Telibe hallod az utcát, meg minden jövés-menést a lépcsőházban.
aug. 14. 17:44
 8/9 anonim ***** válasza:
77%
A legjobb választás az első emeleti.
aug. 15. 08:11
 9/9 anonim ***** válasza:

Én 2-3. emeletre költöznék. De inkább 2. Kicsit magasabban van már az utca zajához, az utca porához...de még nem annyira magasan, hogy ha véletlen rossz a lift akkor ne lehessen gyalog közlekedni.

Régi lakásban átéltem azt amiről a 3-as ír. Azt hittem csak ott volt valami félremenve a szerelésben vagy valamiben. De ha ez ilyen általánosan így van, akkor soha többé alsó lakást!

Na meg ha nincs már alatta se iroda, se lakás, se semmi, akkor az alulról elég hideg tud lenni.

aug. 17. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!