Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Adott egy ujpesti panellakas...

Adott egy ujpesti panellakas + 25 M Ft keszpenz. Mit lehet veluk csinalni? Erdemes eladni, vagy kiadni alberletbe, vagy inkabb egy uj ingatlant venni? Lasd az opciokat a megjegyzesben.

Figyelt kérdés

Van egy illeto akinek van egy hitel nelkuli, ujpesti panellakasa amit 4 eve vett meg, az evek alatt felujitotta, kb ma erhet 45 M Ft-ot, es emellett van felretett penze is kb 25 M Ft.

Az illeto nem tudja hogy mit csinaljon az ingatlannal es a penzevel.

Mivel 4 eve lett veve az ingatlan igy csak 2025-ben, jovore lehetne csak eladni adómentesen.

Hogy fognak valtozni az ingatlan arak MO-n?

Hol erdemes venni ingatlant ugy hogy jo befektetes legyen es az eletminoseg is fontos szempont hogy egy normalis kornyezetben lehessen elni.

Az illetorol amit tudni kell: most informatikuskent dolgozik BP-en kb 1 M Ft-os havi netto fizuval, tud tavmunkaban dolgozni (heti 1 nap office visit), de mivel jo szakmaja van ezert tudna dolgozni EU-ban barhol, es mivel mar elt kulfoldon korabban egy ideje mar vacillal hogy visszamenjen-e kulfoldre vagy MO-n maradjon. Mind a ket opcio mellett van pro es kontra. Az illeto szingli, nincs csaladja, nincs hitele.

Opciok amiken mar egy ideje gondolkodik:

1. Itthon marad

1.A.

a 25 M Ft-bol vesz egy masik, uj epitesu lakast Bp-en hitelre, kiadja a mostani lakasat es az alberletbol bejovo bevetelbol fizeti a felvett hitelt, s atkoltozik az uj ingatlanba.

1.B.

a 25 M Ft-bol vesz egy csaladi hazat hitelre BP agglomeraciojaban vagy a Balatonhoz kozel, kiadja a mostani lakasat es az alberletbol bejovo bevetelbol fizeti a felvett hitelt, s atkoltozik az uj ingatlanba.

1.C.

a 25 M Ft-bol vesz egy videki, csaladi hazat valahol MO-n hitel nelkul, es ketlaki eletet el a BP-i lakasa es a videki, csaladi haza kozott.

1.D. eladja az ujpesti lakast, es az arabol (45 M Ft) plusz a felretette penzbol (25 M Ft) vesz egy ujabb epitesu lakast hitel nelkul egy jobb, frekventaltabb helyen Bp-en

1.E. eladja az ujpesti lakast, es az arabol (45 M Ft) plusz a felretette penzbol (25 M Ft) vesz egy csaladi hazat hitel nelkul BP agglomeraciojaban vagy a Balatonhoz kozel

2. Kulfoldre koltozik

2.A. allast keres kulfoldon, kikoltozik kulfoldre, eladja az ujpesti lakast, es az arabol (45 M Ft) plusz a felretette penzbol (25 M Ft) vesz egy kulfoldi lakast hitelre a varosban ahol dolgozik, es idonkent MO-ra hazalatogat

2.B. allast keres kulfoldon, kikoltozik kulfoldre, kiadja alberletbe az ujpesti lakast, es az a felretett penzbol (25 M Ft) vesz egy kulfoldi lakast hitelre a varosban ahol dolgozik, es idonkent MO-ra hazalatogat

Ti melyikre voksolnatok ?

Minden hozzaszolast orommel olvasok, meg a cinikusakat is :)

Koszi

aug. 25. 13:55
A kérdező szavazást indított:
1.A (2 db Bp-i lakas, az uj lakas hitelre)
1.B (1 db Bp-i lakas + 1 db csaladi haz (BP-hez vagy Balatonhoz kozel) hitelre)
1.C (1 db Bp-i lakas + 1 db csaladi haz videken hitel nelkul)
1.D (1 db Bp-i, uj epitesu lakas hitel nelkul)
1.E (1 db csaladi haz (BP-hez vagy Balatonhoz kozel) hitel nelkul)
2.A (1 db kulfoldi lakas)
2.B (1 db kulfoldi lakas + 1db Bp-i lakas)
14 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
79%

Olyan hosszú a felvezetés, hogy találomra (sem)szavaztam...bocs.

most olvasom...ennyire variációra nem is lehet szavazni..max.három variáció, oszt jónapot

aug. 25. 14:14
 2/4 Mad Max2 ***** válasza:
100%

Ha nincs családja minek neki egy nagy ház, vagy egy nagyobb lakás?

Ha ahol jelenleg lakik neki nem jön be akkor adja el és vegyen máshol egy olyan lakást ami neki megfelel.

Mert amugy ha egyedűl él akkor mia baja az újpesti panellal?

Túl proli az neki vagy mi?

Ha eza gondja vegyen egy lakást a 12 dik kerületben, kb kétszer annyiért adnak ott egy ugyanakkora lakást mint amilye van.

aug. 25. 14:36
 3/4 anonim ***** válasza:
Akkora macera a lakás adas-vétel, hogy én mem bajlódnék a mostani eladásaval. Ha nem érzed magad jól Újpesten, amit megértek, vegyél olyan környéken egy második lakást, ahol jól érzed magad, az újpestit meg add ki normális bérlőknek. Szerintem egymagadnak fölösleges kerzes házba költöznöd, az rengeteg vesződséggel jár, és a szomszédoktól is sokkal jobban lehet szenvedni, mint egy lakásban.
aug. 25. 19:03
 4/4 anonim ***** válasza:

Semmiképp nem adnám el a Pesti lakást. Pest az bizony Pest.

Külföldön sem vennék rögtön lakást, dehogy.

Szóval szerintem ahogy én csinálnám. :

Külföldre költözés, a 25M jó ha van, ahhoz raknám hozzá folyamatosan a bérleti pénzt, és a külföldi munkaberbol is csapnék

hozzá. Ha összegyűlik 40 - 50Misi vennek meg 1 lakast Pesten, vagy egyetemvarosban, de inkább Pesten, és azt is kiadnam..

Így a 2 lakás havi bérletidijabol tudnám kint fedezni a lakhatast és a rezsit, így a fizetésem teljes egészében az enyém, és raknám félrefele hogy legyen meg 1 lakásom legalább onerore, és akkor vennék külföldön lakást akár hitelre.

Én nagyonhasonlokepp csináltam, annyi különbséggel hogy külföldön is van már házam hitel mentes, igaz rohadt olcsón vettem mert romos volt, aztán lassan újítottam fel és kint is élek.

Magyar vagy, bármikor mondhatod hogy haza akarsz menni, akkor legyen hova, és legyen passzív jövedelmed is.

aug. 25. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!