Akinek nincs/nem lesz öröksége, miből vesz házat?
39, szerintem meg a te hozzáállásod ostoba... tipikusan olyan munkák, amiket egy diák is el tud végezni, vagy egy tapi képernyő... már lenin is megmondta, tanulni tanulni tanulni...
Aki 35-40 évesen ott áll tátott szájjal és várja a sültgalambot...
Mégis mit vársz ha semmit nem teszel érte...
Nem szabad egyénekre általánosítani egy munkát, hanem kategorizálni kell.
Nem lesz minden eladóból, orvos, mérnök, közgazdász stb.
Ha Mancikának elege lett az eladó munkakörből, úgy dönt elmegy tanulni és lesz belőle idővel gyógymasször vállalkozó, amivel sokszorosát megkeresi eladói fizetésének, akkor a régi munkakörében keletkezik egy hiány. Ezt a hiányt be kell tölteni, különben idővel nem lesz aki cigit, rakétát adjon a reggeli rohamban, vagy csak egyszerűen 100 emberre jut 1 kassza a Tescoba, mert nincs eladó. Majd Terike úgy dönt keveset fizet a wc-s némi munka, és elmegy több pénzért eladónak. Ekkor a wc-s néni helyére kell valaki, mert az is kellemetlen, ha a páláza tövében könnyítesz magadon.
Győrben egyébként egyre több pici vékony barna magyarul nem beszélő embert látok. Van olyan cég ahol reggel 6 órási munkára érkező buszokról csak 1-2 magyar száll le a 40-45 főből... úgy dolgoznak, mint egy jó biorobot!
Így adott munkakörökben legtöbb esetben marad a túlóra, és a másodállás, esetleg Mancika marad továbbra is eladó, mert nem jött be a vállalkozás. Viszont kiegészítésként nagyon jól jövedelmez a masszőrködés. Aztán 4-6 év múlva Mancika tud venni egy lakást hitellel.
40#
Jah, ez is egy opció, de aki arra készül hogy ott dolgozzon, arra készüljön hogy munkásszálón minimál életszínvonalon kell élni vagy 8-10 évig mire pickérkedéssel ahogy a kérdésben szerepel, eladósodás nélkül normál ingatlanhoz jut...
kp-ra nem az átlag ember vesz házat/lakást!
Ausztriába 2-3 év alatt megvan az önerő, utána meg kevesebb a havi törlesztő, mint egy albérlet...
39.
"másrészt meg ezeket is el kell végezni, ez a "miért nem teszel hogy ne itt legyél" megnyilvánulás az egyik legostobább, azért nem b+ mert azt a munkát el kell végezni"
Pont, hogy ez a legostobább. El kell végezni őket, de nem neked. Egyénként ez téged hol érint? Te attól még törekedhetsz a legjobbra, majd ezeket a munkákat elvégzik azok, akik nem akarnak annyit az élettől. Ez a hülye hozzáállás, hogy "valakinek ezt is el kell végezni", ezért te leszel az, aki végzi, te veszed ezt magadra, hogy elvégezd. Ez csak kifogás.
46#
Végülis tág fogalom az "átlag ember" mondjuk hogy neked van igazad, elvégre átlag ember egy kardiológus, egy fiókvezető, de egy olyan kőműves is, ami durván annyit keres mint ezek...
Szóval akkor a recepciós átlag embernek nem lesz, a burkoló átlag embernek meg igen...
Mert ugye akkor ezen az analógián haladva egy olimpikon, egy Justin Bieber, Bill Gates, meg egy Erdogan a nem átlag ember...
Nézőpont kérdése, az biztos hogy válogatni nem nagyon tud az ember, és a masszív hitelcsapdák nélkül nehezen boldogul minden "átlagember", főleg mert a keresettel nőnek is az igényel, egy orvos áltag embernek nem fog megfelelni egy panel, ő inkább egy 300 négyzetméteres kertesre vesz fel 80 milla hitelt...
2021-ben 47 millióból építkeztem, teljesen átlagos kinézetű házat, amik tucatával épültek, csak nem ikerház, hanem különálló telken van. Jelenleg 60-65 milliót ér! Már most elinflálódott a hitel kamatom!
Ezzel szemben, ha kp akartam volna megvenni és gyűjtök tovább rosszabbul állnék mint 2021-ben, mert hiába tettem volna félre évi átlag 3,5-4 milliót, a 22 millió önerőmhöz + 11 megtakarítás, és 25 helyett 30 millió hitelt kéne felvennem. De, ha most tartanék itt, ez sem lenne gond, mert tudom, néhány év alatt ez a plusz is elinflálódik.
Nem értem azt a hitel pánikot... végig fix Ft hitellel nem lehet rosszul járni a jelenlegi kamat környezetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!