60 év alattiak, támogatta a családod (szülők, rokonok) valamilyen formában az ingatlanvásárlásod?
Igen, szándékosan, például:
- egy háztartásban éltél velük, hogy spórolhass
- általuk biztosított ingatlanban élhettél, hogy spórolhass (külön háztartásban)
- pénzzel járultak hozzá (részösszeg)
- ajándékoztak egy ingatlant
- hitelhez segítettek (jelzálog, fedezet, kezesség…)
Igen, passzívan: örököltél pénzt vagy ingatlant.
Nem, szándékosan: megtehették volna, de nem akarták támogatni.
Nem segíthettek, nem volt rá lehetőségük.
Nem, nem volt rá szükségem, más forrásból volt, például:
- párommal közösen vettük meg
- párom ingatlanába költöztem
- párom családja segített
- barát, ismerős segített
Nem, nem volt rá szükségem, megoldottam egyedül.
60 év alattiak😅?
Miért nem 100 év alattiak?
2,5 évet a szüleimmel laktunk. Nem fogadtak el egy fillért sem az ottlakásért. Aztán át önerő 10%-át odaadták kp-ben.
Azóta is hálás vagyok nekik.
Otthon laktam amíg gyűjtöttem, de mindenből fizetni valóból arányosan kivettem a részemet. A családom akkoriban tönkre tette anyagilag a deviza hitelük, így a megvett házat már nem tudták újítgatni.
Sőt saját pénzből kicseréltettem nekik a nyílászáróikat (haverommal csináltuk), teljes elektromos hálózat felújítás szerelvényestől (én csináltam), és összes háztartási gépet én vettem, ami elromlott (hűtő, mosógép, mikró, tűzhely). Az össz költségem kb 1 évnyi albérlet ára volt.
A párommal közösen vettük meg az első lakásunkat. A fizetési ütemezés miatt kaptunk 1 millió ft kölcsönt a családomtól.
A családi házunkba már sajnos került egy pici örökség is (6 millió ft), ha ez "családi támogatásnak" minősül.
Egyébként az is támogatás részemről, hogy mondjuk a diplomáig anyagilag abszolút támogattak mindkettőnket.
Nem.
Az anyám egyedülálló szülőként nem tehette meg, de amúgy is az volt a hozzáállása, hogy oldjuk meg egyedül, neki sem segített senki (ja, nem, csak fizették a lagziját, kaptak egy telket ajándékba az esküvőre és ott lakhattak gyerekestől a sz7üleinél, míg építkeztek apámmal), legyünk hálásak, mert egyáltalán felnevelt, ha nem tetszik, ami otthon van, lehet menni albérletbe, amúgy természetesen be is kellett adni pénzt a diákmunkából, amúgy érettségi után pár hónappal leléptem.
A férjem szülei meg szimplán pénzelverős típusok, mindig tehetősebbek voltak, de szeretnek költeni, pénzt nem tettek félre a gyerekeknek, mert bevallásuk szerint nem tudtak, amúgy sajnálkoztak is, hogy nem tudnak segíteni, miközben 10+ millióért vettek autót, 400 ezerért kávégépet, fél millióért tv-t és ilyesmi.
9-es vagyok, de egyébként rajtunk kívül kb. minden közeli barátunk, ismerősünk, akinek van lakása, kapott segítséget otthonról, akár megkapták a nagymama lakását vagy pénzt vagy igen, van, aki örökölt.
Csak mi nem kaptunk semmit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!