Kivitelezhető-e így venni egy másik ingatlant?
Adott egy nagy család.. rengeteg a konfliktus ,összeférhetetlenség
. Anyukám ,öcsém ,annak a barátnője , 3 bátyám lakik ott. Férfiak közt mindig megy a kakaskodas . De a legfőbb probléma az ,hogy mindenki anyukám nyakán élősködik..67 évesen még mindig napszámba dolgozik . Kivétel az enyhén beteg bátyám aki keres összesen rokkantságival együtt kb 140.000-et. Ő nem élősködik.
Sosincs otthon nyugalom és az egyik öcsém kialakított itt egy műhelyet autók festéséhez,mert evvel foglalkozik.Ő is saját konyhán van , de csak 40.000-et adnak havonta a barátnőjével a rezsibe. Villanyszámla többletet anyukám félve kéri el tőle ,mert nem lehet vele semmit se megbeszélni .Mindig a másikra mutogatnak,hogy ki miatt sok a számla . Közben 3 kompresszor , különböző gépek vannak amik a munkához kellenek..Ott tartunk ,hogy elfoglalja az udvar kb 50 %-át, nem tudja összehúzni magát ,pedig összesen 7-en vagyunk testvérek és nem csak övé a ház. Nagy a szája , beszólogat,főleg a gyengébbeknek.
Apukám meghalt ,de a ház másik fele ugye meg anyukám néven van. Ha elakarnánk adni ,kinek mennyi járna ? Engem nem nagyon érdekel az én részen ,csak szeretném ,hogy anyukám és a bátyám külön tudjon költözni ettől az élősködő bandától.
Lehet én vagyok a hülye ,de nem tudom értelmezni a válaszod .
Azért köszönöm
Én nem sok esélyt látok erre az opcióra. Ugyanis még ha valami csoda folytán bele is mennének a tesóid hogy eladjátok a házat nem lenne elegendő pénze anyukádnak és báttyádnak együttesen se hogy ketten tudjanak venni egy házat.
Apukád részer osztódik 8felé (7testvér plusz anyukád) anyukád része marad anyukádnak mivel ő még él.
Pl ha 30milióért menne el a ház
15miliót kell 8felé osztani az 1.875.000ft annyi járna a gyerekeknek plusz anyukádnak a 15milio mellé. Ebből semmit nem tudnának kezdeni a tesóid max albérletbe menni. Illetve anyukád és a tesód része összesen lenne 18.750.000ft ebből se kapna semmilyen házat szerintem ugyanis rengeteg mindent kell füzetni egy házvásárlás során nem csak magát a ház árát.
Ha apukád meghalt, és anyukád a felesége volt a halálakor, akkor anyukádat élete végéig özvegyi haszonélvezeti jog illeti meg a házon. Gondolom, hogy be is jegyezték az ingatlanra ezt a jogát.
Az pedig "mindent visz". Ez annyit jelent, hogy mindenkit kirakhat a házból anyukád, akit csak akar. A házban tulajdonjoggal rendelkezőket is.
Senkit nem köteles beengedni, és őt senki nem rakhatja ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!