Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Akinek nincs/nem lesz öröksége...

Akinek nincs/nem lesz öröksége, miből vesz házat?

Figyelt kérdés
Nagyon sokan úgy tudnak saját házhoz jutni, hogy örökölnek valamilyen ingatlant, telket, vagy valamilyen nagyobb összeget. De mi van azokkal aki nem? Hogyan lehet házat venni anélkül hogy még az ükunoka is fizesse a hitelt? (Az ükunoka kicsit túlzás..) Egy átlag keresttel/átlag alattival hogyan lehet ezt elérni?

aug. 24. 08:00
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
81%

"És honnan a p*-ből szed valaki 1 millió forintot anélkül hogy 10-15 évig dolgozzon mire kigyűjti? Egyébként nem rossz ötlet."

Bocs de 1 millió nem valami nagy összegazt még otthon is megsporoltam 1 év alatt.. most itt németben asztalosként kb 1.5 hónap alatt teszek félre 1milliót...

Ha neked ez 10-15év, akkor egyelőre nem a lakhatásodon kellene agyalnod, hanem azon hogy változtass, tanulj szakmát, valamit... mert ez így rettenetes lehet...

És mi lesz ha kiesrl a munkából mert eltörik a lábad vagy akármi? Mész a híd alá?

aug. 24. 12:18
 22/49 anonim ***** válasza:
16%

Nem is értem hogy #18 és #19 miért kapott ilyen értékelést...

Biztos köze van az irigységhez!

#17 voltam, és nekem már teljesen kész a házam, már csak az udvarral kell kezdeni valami. Tervek vannak (utca fronti kerítés, terasz, teraszfedés, térkő, füvesítés, disz bokrok, fák ültetése) csak sok millió kell a kivitelezéshez, szóval megint gyűjtés van...

aug. 24. 13:39
 23/49 anonim ***** válasza:
25%

Nagyszülőktől szoktak örökölni hamarabb, nem a szülőktől.

Azért, ha nincs még gyereked, elég jól lehet spórolni. Na meg ketten aztán még jobban lehet együtt spórolni. De alapnak mindenképp a tanulásba érdemes befektetni 18-25 éves kor között, hogy jobb munkád legyen és akkor kihasználni a lehetőséget erre, amikor még ingyen van és nem munka mellett kell. Aki ezt nem lépi meg, az sajnos sokszor kényszerpályára kerül.

aug. 24. 14:18
 24/49 anonim ***** válasza:
65%
23-as Nagyszülötöl a szülö örököl, NEM az unoka!
aug. 24. 16:14
 25/49 anonim ***** válasza:
30%

24

De általában egyből továbbadják a gyerekeiknek.

aug. 24. 16:38
 26/49 anonim ***** válasza:
22%
Általában nem, miért tennék?
aug. 24. 17:59
 27/49 anonim ***** válasza:
30%

26

Hogy legyen lakásuk.

aug. 24. 18:09
 28/49 anonim ***** válasza:
35%

1. Új válaszoló vagyok. A legtöbb ember nem 50-60 évesen örököl. Mi van a nagyszülői örökséggel? Ha a szülőnek már van saját ingatlana, de a gyerekének nincs, akkor amit a szülő örököl azt odaadja a gyereknek kizárólag ingatlanra.

Apukámnak is úgy lett lakása a 90-es években, hogy meghalt nagyszülő és azt tovább passzolták neki a szülei. Nekem is így lett lakásom 2 éve 28 évesen az egyik nagyszülőm által hátrahagyott, szülő által nekem továbbadott örökségből. És az nem kell egy egész ingatlan ára legyen, elég akár egy önerőre való is.

Ugyanígy, ha nekem is lesz gyerekem és örökölök szülőtől, akkor abból első sorban ingatlan lesz a gyereknek valamilyen formában, ha már nekem is van.

aug. 24. 18:22
 29/49 anonim ***** válasza:
90%
28: ez egyke gyerekeknél kiváló opció, de azért gyakoribb, főleg nagyszülői örökség esetén, hogy többen vannak az örökösök. Nekem pl. nemrég halt meg a nagypapám. Maradt utána egy lakás. Apunak van egy öccse, az öccsének két gyereke, mi is ketten vagyunk testvérek. Sajna nem Bp belvárosi lakás, szóval a negyed részével nem mennék sokra, ha nem lenne még házam.
aug. 24. 18:38
 30/49 anonim ***** válasza:
29%
Nincs új a nap alatt, örökség, kereset, szponzoráció, vagy ezek kombinációja
aug. 24. 23:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!