Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Akinek nincs/nem lesz öröksége...

Akinek nincs/nem lesz öröksége, miből vesz házat?

Figyelt kérdés
Nagyon sokan úgy tudnak saját házhoz jutni, hogy örökölnek valamilyen ingatlant, telket, vagy valamilyen nagyobb összeget. De mi van azokkal aki nem? Hogyan lehet házat venni anélkül hogy még az ükunoka is fizesse a hitelt? (Az ükunoka kicsit túlzás..) Egy átlag keresttel/átlag alattival hogyan lehet ezt elérni?

aug. 24. 08:00
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
21%
Fiatalon sehogy, max ha nyer a lottón vagy ha jó külsejű csajként lotyesz svájcban, egyébiránt ha szorgalmas akkor diploma valami olyannal amivel lehet is valamit kezdeni, pl programozó, vagy kétkezi egyéniként burkoló, így már azért egy vidéki nagyvárosban összejön 40-45 éves korára egy korrekt ház, valamennyi hitellel, hitel nélkül meg 50-55 éves korára, addig meg albi...
aug. 25. 02:48
 32/49 anonim ***** válasza:
16%
Jah bocsi átlag kereset most olvasom, úgy SEHOGY.
aug. 25. 02:50
 33/49 anonim ***** válasza:
88%

29. De hát amit írtál, arra még ki is tértem a válaszomban.

"És az nem kell egy egész ingatlan ára legyen, elég akár egy önerőre való is."

Ha mondjuk egy lakás árának a negyedét kapod meg, mert négyen vagytok tesók/unokatesók, az is már egy önerő. Én 12 millió forintot kaptam, miközben a lakás 25,5 millió volt. (Plusz még illeték, ügyvéd, bútorok, háztartási gépek, alap felújítások.) A többit megoldottam magamtól. A legtöbb embernek nem azzal van baja, hogy nem kapja meg egy egész lakás árát, hanem, hogy az önerő 5-10-20 millió forintját sem tudja összegyűjteni, hogy aztán a a maradékra hitelt tudna felvenni.

aug. 25. 18:06
 34/49 anonim ***** válasza:
22%

"hogy az önerő 5-10-20 millió forintját sem tudja összegyűjteni, hogy aztán a a maradékra hitelt tudna felvenni."

A mindenkori átlag kereset( mert ez szerept a kérdésben)mellett hogy?Az albi és a kaja elviszi, ennyit egy recepciós szülői támogatás nélkül 20 év alatt gyűjt össze, és akkor sem annyit fog érni mire meglesz...

aug. 25. 19:16
 35/49 anonim ***** válasza:
83%

38 éves asztalos vagyok. Nem nem vállalkozó, egyszerű alkalmazott.

Jelenleg a nettom 2000ft/óra, hétköznap túlóra 1.5* hétvégi 2*, heti 40-58órában dolgozom, ez átlagosan 370-390ezer ft…

Saját házamban élek amit vidéken vásároltam hétvégi házas de full lakott környéken. 40négyzetméter, 2 szint, összkomfort. Tehermentes és nem örökségből vettem, hanem a sporolt pénzemből 7millióért.

Jelenleg kaja, munkábajárás, stb mellett, átlagosan 100ezret félre tudok tenni havonta… és ezt nem kuporgatom, egyszerűen élem az életem, megveszem amire szükségem van, és ennyi megmarad minden hónapban…

Aki 5-10 milliót nem tud felnőttként megsporolni egy átlag fizetésből, az nem is akar.

aug. 25. 19:26
 36/49 anonim ***** válasza:
60%

35#

Igen, de te még mindig jó kereső vagy, azaz az átlag felső határa hazai mércével, egy szoc munkás, vagy recepciós, esetleg ruhabolti eladó nettó 250-nél többet nem keres...Abból hogy?

aug. 25. 20:09
 37/49 anonim ***** válasza:
88%

35# tett érte, hogy legyen neki, és jelenleg is ezt csinálja...

Kihasználja a túlóra lehetőségét, nagyon sokan erre nem hajlandók...

Ha pedig túlórával is kevés a fizetés akkor váltani kell munkahelyet, és a szart is elvállalni a gyűjtési időszakban. Vagy masodállás, sokan csinálják. Aztán, ha megvan vissza mehet eladónak.

aug. 25. 20:34
 38/49 anonim ***** válasza:
15%
Egy recepciós, vagy ruhabolti eladó, tegyen érte, hogy képes legyen előre lépni, tanuljon valamit... ha meg elég neki a társadalom felmosórongyának lenni, akkor meg mit panaszkodik?
aug. 25. 22:00
 39/49 anonim ***** válasza:
13%

38#

A kérdés átlag emberekre vonatkozott, másrészt meg ezeket is el kell végezni, ez a "miért nem teszel hogy ne itt legyél" megnyilvánulás az egyik legostobább, azért nem b+ mert azt a munkát el kell végezni, nem szűnhet meg, az már a vállalkozó meg az állam felelőssége kellene legyen hogy SENKI ne legyen "felmosórongy"...

aug. 25. 22:22
 40/49 anonim ***** válasza:
89%
külföldön kell dolgozni 3-4x annyiért és akkor gyorsabban megvan a pénz, de a legtöbbnek hitel hát mi más? mindenki nem örökölhet 60 milliót...
aug. 26. 02:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!