Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért tartják el az emberek...

Miért tartják el az emberek az ingatlanosokat, amikor csak a markukat tartják a 2-5%-os díjukért és semmit nem csinálnak? Az internet korában bárki fel tudja rakni a hirdetését az ingatlan.com-ra.

Figyelt kérdés

Tényleg ennyire hülyék az emberek, hogy 2-3 millió forintot kidobnak feleslegesen azért, hogy valaki fényképeket és leírást készítsen és feltöltse nekik az ingatlan.com-ra?

Kevés undorítóbb dolog van mint az ingatlanos.

Ha valaki ingatlant akar vásárolni és az eladó annyira hülye, hogy ingatlanost bíz meg, hogyan lehet kikerülni? Milyen trükkök vannak erre?

2024. febr. 4. 17:34
1 2 3 4 5
 41/44 Kései Sirató ***** válasza:

Mert van 5 tulajdonos és mindegyik azt akarná, hogy a másik foglalkozzon az eladással. Ilyenkor egyik sem fog vele foglalkozni, az egyetlen megoldás az ingatlanközvetítő, az ő díja is megoszlik a tulajdonosok között.

Amúgy ez egy munka , mármint az ingatlan eladása és nem csak abból áll, hogy képeket tölt fel az internetre.

Ha nem akarod, ne vedd igénybe, add el magad az ingatlanod!

dec. 12. 12:39
 42/44 anonim ***** válasza:

39: Nem erőszak a disznótor, Magyarországon nincs kötelezve senki sem arra, hogy közvetítőn keresztül adja az ingatlanát.

Aki úgy érzi megéri, alkalmaz közvetítőt, aki azt gondolja nem éri meg, az nem alkalmaz.

Magyarországon ingatlan eladáskor csak egy személy szolgáltatásait kell kötelezően igénybe venni: egy ügyvédét, vagy egy közjegyzőét az adásvételi szerződés miatt, vagy ha más rendezendő jogi probléma van az ingatlan körül.

dec. 12. 12:58
 43/44 anonim ***** válasza:
#42-es "Aki úgy érzi megéri, alkalmaz közvetítőt, aki azt gondolja nem éri meg, az nem alkalmaz." Ez rendben van, én is így gondolom, nem írtam mást,csak azt hogy nem éri meg a szolgáltatás nekem az árát. A dühítő a nyomulásuk, amivel sok embert csőbe húznak. (A többiről nem volt szó, de az ügyvéd vagy közjegyző nem az eladó költsége.)
dec. 12. 13:58
 44/44 Kései Sirató ***** válasza:

Nekem meg megéri, mert van rajtam kívül 4 tulajdonos, akik nem mozdítják meg az eladás érdekében a feneküket, így én sem vagyok hajlandó. Inkább kifizetem az közvetítői díj 1/5 részét. Nekem nagyon megéri.

dec. 12. 14:52
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!