Szülői segítség és/vagy mamahotel nélküli fiatalok, hogyan tudtok lakáshoz jutni?
Nem írtam hogy "bajom van" csak azt írtam, hogy nem csinálom. Konkrétan nincs kedvem pár hetente belépegetni másvalaki felhasználói fiókjába átböngészni a dolgokat. Ennyi, nem több.
36#
Olasz minta alapján lehetne árcsökkenés, ha bevezetnék azt hogy akinek több ingatlanja van azt megadóztatnák.
Az én lakásomra a család gyűjtötte össze a pénzt 2013-ban.
Kicsi felújítandó garzon.
Akkor került 3,5-4 millióba, most felújítva 20-22 millió, de ha felújításra szorulna, akkor is 16-17 milliót megérne... (Bp)
Nem az a kérdés, hogy megtenné-e, hanem hogy meg tudja-e tenni.
Nem. Az emberek általában belövik a törlesztőt és ahhoz vesznek fel (minél nagyobb) hitelt.
Most ugyanakkora törlesztőre jóval kisebb hitel fog jutni --> annyival kevesebbet tudnak fizetni egy ingatlanért --> emiatt csökkenni fognak az ingatlanárak.
Vagy csak beérik az emberek a kisebb lakással/házzal. pl: tavaly átlagos házak 90 m2 körüliek voltak, legalább is felén nagyon sok ekkor át hirdetnek kivitelezők 3 szoba + nappalival. Jövőre lehet csak 80 m2 es házakat építenek 3 szoba + nappalival. -10 m2 --> ~ -6.000.000 Ft, vagy csak 75 és már -9.000.000 Ft.
Mindig mindenre megjön a vevő!
Van az a kategória akit nem izgat mert annyit keres, a többiek pedig inkább lejjebb adják az igényeiket, mint, hogy nyomorogjanak a sokat érő ingatlanukban.
Ez az össze megy dolog szerintem szinte mindenkit érint. pl: nem 250 m2 ház épül, hanem csak 200, vagy lemarad belőle a dupla garázs. Vagy nem 120 m2-es lesz hanem csak 100 m2. és így tovább...
Az én házam karcolja a 50 milliós bekerülési költséget, úgy hogy nincs kész a kerítés és az udvar. Én biztosan nem adnám el ennél olcsóbban, főleg úgy, hogy tudom kb 60-ból épülne fel jelenleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!